غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

واکسن سینوفارم چگونه عمل می کند؟ | عوارض واکسن سینوفارم در هر دوز

واکسن سینوفارم همان ویروس SARS-CoV-2 است که با ماده ای شیمیایی به نام بتاپروپیولاکتون دستکاری شده و قدرت بیماری زایی خود را از دست داده است. بتاپروپیولاکتون به ماده ژنتیکی ویروس متصل شده و مانع از تکثیر و ایجاد کووید_19 در افراد می شود. در واقع مکانیسم اثر واکسن سینوفارم بر هسته سلولی ویروس بوده و پروتئین های سطحی ویروس به منظور تحریک سیستم ایمنی بدن بدون تغییر باقی می مانند این مکانیسم عوارض واکسن سینوفارم را به حداقل رسانده است. از دیگر ویژگی های این واکسن وجود ماده کمکی یا ادجوانت به نام هیدروکسید آلومینیوم در ساختار آن می باشد ادجوانت ها به کاهش عوارض و تقویت پاسخ ایمنی بدن کمک می کنند. هنگامی که دوز اول واکسن Sinopharm تزریق شود بدن در مواجه با ویروس تضعیف شده شروع به تولید آنتی بادی می کند. تماس دوباره با خود ویروس کووید_19 واکنش شدیدتر سیستم ایمنی را در بر خواهد داشت. بسیاری از افرادی که سینوفارم را تزریق کرده اند یا به دنبال دریافت آن هستند ، نگران همپوشانی عوارض آن با سایر واکسن ها از جمله تزریق واکسن گارداسیل هستند. برای رفع این دغدغه بهتر است بین تزریق گارداسیل با سینوفارم حداقل یک هفته فاصله باشد.

عوارض واکسن سینوفارم دوز اول دوم سوم

نحوه دریافت واکسن سینوفارم در جهان

سازمان جهانی بهداشت WHO برای کاهش عوارض واکسن سینوفارم و بهبود عملکرد آن فاصله 3-4 هفته ای را بین دو دوز برای افراد بالای 18 سال در نظر گرفته است. طبق برآورد آژانس جهانی بهداشت؛ اثر بخشی واکسن 78 درصد تخمین زده شده است و داده های آماری قابل استناد برای افراد بالای 60 موجود نیست. 

42 کشور اعم از ونزوئلا، مجارستان و سریلانکا بعد از انتشار اسناد مورد قبول WHO مبنی بر تحقیقات کامل درباره کارایی، کیفیت و عوارض آمپول ؛ استفاده از آن را تایید کرده اند اما آژانس دارویی اروپا هنوز مجوزی برای تزریق و تایید آن در قاره سبز را صادر نکرده است.

عوارض واکسن سینوفارم چیست؟

عوارض واکسن سینوفارم چیست؟

هر دارو و واکسنی که وارد بدن شود فواید و عوارضی را برای بدن در پی دارد. برای شناسایی اینکه عوارض واکسن سینوفارم چیست با ما همراه باشید. Sinopharm توسط موسسه بیولوژیکی پکن و بر مبنای محصولات بیولوژیکی ساخته شده است. 

در واقع واکسن سینوفارم به عنوان ششمین واکسن کووید-19 از WHO مجوز اضطراری گرفته است. اطلاعات مربوط به کیفیت، اثرگذاری، ایمنی زایی و خطرات توسط سازمان جهانی بهداشت مورد ارزیابی کامل قرار گرفته و برای افراد بالای ۱۸ سال مجوز تزریق گرفته است. در صورت توجه به عوارض ، علائم روند کاهشی خواهند داشت.

دقت داشته باشید که حتی با زدن تمامی دوز های واکسن کرونا باز هم ممکن است دچار بیماری کویید 19 بشوید. ویزیت پزشک در منزل می تواند به تشخیص بیماری کرونا کمک کند. پس اگر دچار هرگونه تردید در مورد این ویروس در بدن خود هستید همین حالا با ما تماس بگیرید.

هرآنچه که از عوارض سینوفارم در اینجا ذکر می شود براساس داده های منتشر شده ی قابل عرضه به عموم توسط سازندگان این واکسن می باشد. برخی از اطلاعات ممکن است قدیمی باشد.

عوارض واکسن سینوفارم دوز اول

تحقیقات جامع درباره فواید و عوارض واکسن سینوفارم دوز اول باید در اولویت افرادی باشد که قصد تزریق این واکسن را دارند. از طرفی یک شاخصه ثابت شده در تعیین مضرات زدن آمپول سینوفارم برای همه افراد وجود ندارد زیرا بدن هر فرد نسبت به آستانه تحمل سیستم ایمنی خود واکنشی متفاوت نشان می دهد و بالطبع عوارض نیز متفاوت خواهد بود. از شایع ترین عوارض تزریق دوز اول گزارش شده ؛ تب و درد در محل تزریق بوده است.

سازندگان سینوفارم جهت توسعه واکسن Sinopharm از یک فناوری تثبیت شده استفاده می کنند. هر دو دوز حاوی ویروس غیرفعال است که عوارض بعد از واکسن سینوفارم را به حداقل می رساند و با هدف تحریک پاسخ ایمنی وارد بدن می شود. دیگر عوارض عبارتند از:

  • تب و لرز
  • سردرد
  • خستگی
  • خارش محل تزریق

عده ای از پزشکان و محققان بر این باورند که تزریق آمپول نوروبیون بر کاعش عوارض واکسن و بیماری کرونا تاثیر بالایی دارد و باعث قوی تر شدن بدن انسان می شود.

پرستار در منزل برای بیماری کرونا و یا عوارض شدید واکسن و ناسازگاری بدن با واکسن کرونا می تواند به بهبود زودتر خودتان و یا عزیزانتان کمک بسیاری کند. 

برای درخواست پرستار، پزشک و یا اجاره آمبولانس خصوصی می توانید با موسسه خدمات درمان در منزل کیان تماس بگیرید.

عوارض دوز دوم واکسن سینوفارم

اطلاعات جامعی درباره عوارض دوز دوم در دسترس نیست اما گزارش های میدانی از تفاوت فاحش در بروز این عوارض حکایت دارد. افرادی که کوچک ترین عوارضی را هنگام دریافت سینوفارم دوز اول درک نکرده اند ممکن است عوارض دوز دوم واکسن سینوفارم را با شدت بیشتری حس کنند یا بالعکس امکان کاهش عوارض دوز دوم نسبت به دوز اول وجود دارد.

در برخی از موارد؛ گرفتگی رگ پا و عوارض پوستی سینوفارم شامل : خارش و قرمزی بعد از تزریق دیده شده است. همچنین امکان بروز عوارض شایع مانند: تب، تب و لرز، سردرد، ضعف عمومی و خواب آلودگی نیز وجود دارد.

عوارض واکسن سینوفارم دوز سوم

در یک تحقیق علمی که در سنگاپور انجام شد محققان دریافتند میزان تولید آنتی بادی در افراد مسن دریافت کننده دوز دوم واکسن سینوفارم به شدت پایین است پس ایمنی زایی کاهش می یابد. در صورت تزریق ، عوارض دوز سوم مشابه دوز های قبل خواهد بود.

عوارض جانبی واکسن سینوفارم

در اکتبر 2020 در Lancet که یک منبع معتبر بیماری های عفونی است؛ تحقیقات انجام گرفته بر روی 600 داوطلب در یک کارآزمایی کوچک منتشر شد با این مضمون که واکسن سینوفارم بی خطر بوده و داوطلبان عوارض جانبی واکسن سینوفارم را بدون تلفات جانی و خطر سلامتی تحمل کرده اند. همچنین تحقیقات گسترده تری شامل سه کارآزمایی بزرگ توسط WHO برای بررسی معایب روی 16671 داوطلب که بین 18الی 59 سال داشتند صورت گرفت. بر اساس این مطالعات شایع ترین و کم خطرترین عوارض جانبی واکسن سینوفارم که مشابه سایر واکسن های مجاز مورد استفاده علیه کرونا بوده شامل موارد زیر می باشد:
• واکنش در محل تزریق
• سردرد
• بی حالی و خستگی

در صورت مشاهده عوارض بعد از تزریق این واکسن حتما به پزشک مراجعه کنید یا از ویزیت دکتر در منزل کرج و  تهران استفاده نمایید.

عوارض جانبی جدی واکسن سینوفارم

WHOدر زمان بررسی عوارض سینوفارم متوجه دو عارضه جانبی جدی احتمالا مرتبط با واکسن در برخی از افراد دریافت کننده Sinopharm شد. عوارض جانبی جدی سینوفارم که در کارآزمایی مشاهده شده است شامل موارد زیر می باشد:

  • تهوع شدید
  • لخته خون (ترومبوز) 
  • آنسفالومیلیت منتشر حاد ( اختلال عصبی نادر)

بد نیست کمی درباره میزان فراوانی این عوارض در کل جامع آماری مورد تحقیق سازمان WHO بدانیم از میان 9/5 میلیون نفر اهالی چین که واکسن سینوفارم را دریافت کرده بودند فقط 1453 شاهد بروز عوارض بودند. قسمت اعظم عوارض ؛ عوارض پوستی شامل : واکنش های موضعی قرمزی ، تورم و خارش بود. همچنین در 202 مورد تب (86 مورد شدید) و 11 مورد درگیری عصب گزارش شد. دیگر عوارض مشاهده شده عبارتند از:

  • • فلج صورت
  • • خونریزی مغزی
  • • شوک آنافیلاکتیک
  • • سندروم گلین باره
  • • پورپورای هنوخ شوئن لاین

 

چرا بعد از واکسن نباید دوش گرفت؟

واکسن ها به عنوان درمان اصلی و عامل پیشگیری از پیامدهای کرونا محسوب می شوند. اما جهت کاهش عوارض بعد از واکسن سینوفارم و باقی واکسن ها عمل به توصیه هایی مانند عدم دوش گرفتن الزامی است.

عوارض واکسن سینوفارم در سالمندان

آمارهای ارائه شده از عوارض واکسن سینوفارم در سالمندان مربوط به جامعه آماری در کشور چین و افراد مسن بالای 65 سال است. داده ها بر مبنای اطلاعات جمع آوری شده از 1/1 میلیون نفر دریافت کننده دوز واکسن Sinopharm می باشد شایع ترین عوارض در کهنسالان : خستگی ، سردرد ، تهوع ، سرگیجه ، تب ، استفراغ و حساسیت پوستی ذکر شده است. هیچ گونه عوارض جانبی جدی در افراد مسن دیده نشده است. البته یک شکاف اطلاعاتی در رابطه با تاثیر و خطرات آمپول سینوفارم در سالمندان از نظر WHO در پایگاه BBIBP-CorV وجود دارد. هنوز بحث های فراوانی پیرامون واکسن سینوفارم به دلیل عدم شفافیت و کمبود اطلاعات دقیق از ایمنی ، اثر بخشی ، عرضه اولیه و عوارض بعد از واکسن سینوفارم وجود دارد.

عوارض تزریق سینوفارم در کودکان و افراد زیر 18 سال

عوارض در کودکان

برای آشنایی با عوارض سینوفارم در کودکان با ما همراه شوید. کمیسیون ملی سلامت چین گزارش داد که حدود 84/5 میلیون کودک 3-11 سال دوز اول و 49/5 میلیون دوز یاد آور سینوفارم را در این کشور دریافت کرده اند اما هیچ گونه اطلاعاتی از خطرات تزریق به این کودکان در پایگاه اینترنتی این سازمان ثبت نشده است. در کشورهای ایران و امارات نیز با وجود تزریق سینوفارم به کودکان ؛ عوارض جدی گزارش نشده است. طبق تحقیقات انجام گرفته بر روی کودکان 3-17 سال واکسینه شده با سینوفارم در امارات ، تولید آنتی بادی در بدن کودکان قابل ملاحظه بوده و عوارض جانبی خفیف مثل : تب (4درصد) ، سر درد ( 8 درصد) ، درد در محل تزریق (حدودا 30 درصد ) بوده است.

کلیک کنید: بهترین متخصص اطفال در منزل 

عوارض واکسن سینوفارم چند روز است؟

پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به واکسن؛ تعیین کننده این مدت زمان می باشد. این زمان از 24 ساعت در عوارض جانبی شایع مانند تب تا چندین روز در هنگام بروز عوارض جانبی جدی مانند آنسفالومیلیت متغیر است.

واکسن سینوفارم در کدام کشور ها معتبر است

اگر قصد مسافرت به خارج از کشور را داشته باشید علاوه بر دانستن عوارض سینوفارم باید معیار های دیگری همچون پذیرش این واکسن از سوی کشور مقصد را نیز مد نظر قرار دهید. از کل کشورهای جهان تنها 72 کشور آن را به رسمیت می شناسند. مثلا شما در حوزه اتحادیه اروپا فقط در کشورهای : سوئیس ، فنلاند، اسپانیا ، سوئد ، اتریش ، قبرس ، یونان ، مجارستان ، ایسلند و هلند قادر به تردد بدون دغدغه خواهید بود. کشور فرانسه نیز با یک پیش شرط آن را پذیرفته است بدین معنی که شاید شما حق ورود به فرانسه را داشته باشید اما در طول اقامت باید یکی از چهار واکسن مورد تایید فرانسه (مدرنا ، فایزر ، جانسون اند جانسون ، آسترازانکا) را تزریق کنید.

تزریقات سرم های تقویتی تاثیر بسیار ویژه ای در کاهش عوارض واکسن کرونا دارد. بنابراین برای تزریق سرم در منزل می توانید به صورت شبانه روزی تماس بگیرید.