غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

درمان شوره سر بصورت دائمی [گیاهی]

عکس شوره سر ، درمان گیاهی خانگی ، شامپو

شوره سر چیست؟

یکی از مشکلات رایج پوست و مو برای تمام سنین، ایجاد شوره سر می باشد. شوره سر آسیبی به بدن نمی رساند. شوره ها باعث ایجاد مشکلات زیبایی و نظافتی می شوند. شوره های سر از نظر ظاهر با هم متفاوت نیستند اما به دلایل مختلف ایجاد می شوند. برای درمان شوره ها باید ابتدا دلیل ایجاد آنها را تشخیص داد.

شوره سر پوسته پوسته هایی به رنگ سفید هستند که به دلیل جمع شدن سلول های مرده سطح پوست بر روی موها ایجاد می شوند. ریزش سلول های مرده پوست موجب ایجاد شوره سر می شود. این مشکل بی ضرر و بدون عوارض جانبی می باشد. فقط در برخی موارد موجب ایجاد خارش می شود. احتمال وقوع این مشکل در میان جوانان و افراد میانسال نسبت به سایر سنین بیشتر است.

کلیک کنید: دسترسی به بهترین متخصص پوست و مو در منزل به صورت شبانه روزی

عوامل موثر بر ایجاد شوره های سر

رعایت نکردن مناسب مراقبت های بهداشتی پوست و مو موجب تشدید شوره سر می شود. عواملی مانند شرایط آب و هوایی ، سن فرد ، میزان استرس فرد، سطح سلامتی فرد، ابتلا به برخی بیماری ها، نحوه مراقبت از مو و محصولات مورد استفاده برای موها می تواند بر ایجاد شوره های سر تاثیر بگذارند.

دلایل ایجاد شوره های سر

  • ابتلا به بیماری درماتیت سبورئیک:

افراد مبتلا به این بیماری، پوست چرب و تحریک شده دارند. احتمال ایجاد شوره های سر در این افراد بیشتر است. پوست این افراد معمولا چرب، قرمز و دارای پوسته پوسته های زرد و سفید می باشد. در این افراد پوسته ها فقط در موها دیده نمی شود و ممکن است در موهای ابرو، پشت گوش، سینه و موهای سایر قسمت های بدن ایجاد شود.

  • ابتلا به بیماری های زمینه ای:

ابتلا به بیماری هایی مانند صرع و یا پارکینسون می تواند، موجب بروز شوره سر شود. بیماری افسردگی، سکته های مغزی و قلبی هم موجب تشکیل پوسته پوسته های سر می شوند. اضافه وزن بالا هم در بروز این مشکلات موثر است.

می توانید داروهای تزریقی خود را با تزریقات در منزل به صورت شبانه روزی با پرستاران مجرب دریافت کنید.

  • پوسته های ناشی از قارچ:

وجود قارچی به نام مالاسزیا بر روی سطح پوست سر موجب ایجاد شوره های سر می گردد. این قارچ از چربی پوست سر تغذیه می کند. وجود این قارچ در افراد سالم مشکل ایجاد نمی کند. قارچ ها در افرادی که مبتلا به بیماری ها و یا شرایط خاصی هستند، موجب تحریک پوست می شود. این قارچ ها در صورت ترکیب با چربی های پوست، موجب ایجاد شوره های سر می شوند.

  • شانه نکردن موها به طور منظم:

شانه کردن آهسته و مرتب موها، موجب برطرف شدن پوسته های سر می شود. با شانه کردن منظم موها از تجمع سلول های مرده پوست و ایجاد شوره های سر جلوگیری کنید.

  • استفاده از محصولات نامناسب :

در هنگام خرید محصولات بهداشتی حتما به نوع محصول و میزان اعتبار آن دقت کنید. در زمان خرید باید مشخصات محصول با نوع پوست و موی شما متناسب باشد.

  • افزایش مخمرها:

یکی دیگر از عوامل موثر بر بروز پوسته های سر، افزایش مخمرهای پوست سر می باشد. این مشکل در فصل های سرد سال بیشتر ایجاد می شود. در این فصل ها، نور خورشید با شدت کمتری می تابد و مخمرها فرصت بیشتری برای رشد دارند. در هوای گرم مخمرها به وسیله نور گرم خورشید از بین می روند و میزان شوره های سر کاهش می یابند.

  • خشک شدن پوست سر:

شوره خشک بیشتر در پوست های خشک ایجاد می شود. این پوسته ها کوچک و خشک می باشند.

  • ابتلا به بیماری های پوستی:

ابتلا به برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما موجب ایجاد شوره سر می شود. عفونت های قارچی هم بر بروز این مشکل تاثیر می گذارند.

  • سن و عوامل هورمونی:

افزایش سن موجب بروز پوسته های سر می شود. این مشکل در سنین جوانی و و میانسالی بیشتر ایجاد می شود. شوره سر گهواره در نوزادان ایجاد می شود. عوامل هورمونی در آقایان موجب ایجاد پوسته سر می شود.

  • 10-رژیم غذایی نامناسب:

کمبود برخی ریز مغذی ها در رژیم غذایی موجب بروز شوره های سر می شود. کسانی که دچار کمبود ویتامین های گروه B ، روی و امگا 6 هستند، بیشتر در معرض ایجاد شوره های سر هستند.

کلیک کنید: دریافت داروهای تقویتی با تزریق سرم در منزل 

درمان قطعی شوره سر در منزل با متخصص

درمان شوره سر

  • اصلاح سبک زندگی :

با تغییر سبک زندگی و مصرف غذاهای ارگانیک و سالم، خواب کافی و ورزش کردن می توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

  • کنترل استرس:

کنترل استرس موجب کاهش پوسته های سر می شود.

  • شانه زدن مرتب موهای سر:

با استفاده از شانه های مناسب، موهای خود را به طور مرتب شانه کنید تا سلول های مرده پوست از بین بروند.

  • شستشوی مرتب موها:

تعداد دفعات شستشوی موها در هر فرد با فرد دیگر متفاوت می باشد. باید شستشوی موها به صورت منظم انجام شود، به خصوص هنگامی که در معرض آلودگی قرار گرفته است.

خودداری از مصرف محصولات بهداشتی غیر مرغوب:

رنگ کردن مداوم موها موجب تحریک پوست شده و پوسته های سر ایجاد می شود. از شامپوهای مناسب برای پوست خود انتخاب کنید تا پوست شما دچار آسیب نشود.

شامپو برای شوره سر

برای برطرف کردن پوسته پوسته های سر می توان از شامپو های مرطوب کننده استفاده کرد.

شامپوهای دارای پیریتیون با کاهش سرعت رشد مخمرها، موجب کاهش پوسته های سر می شوند.

در برخی از شامپوهای ضد شوره از قطران زغال سنگ استفاده می شود. این ماده ضد قارچ طبیعی می باشد.

در کسانی که شوره سر به دلیل بیماری اگزمای سبورئیک ایجاد شده است، مدت زمان بیشتری برای درمان نیاز می باشد. پزشک برای درمان شوره های سر این بیماران از شامپوهای سورفاکتانت تجویز می کند.

شامپوهای ضد شوره سر مانند سلنیوم سولفاید موجب کاهش تولید چربی های طبیعی غدد پوستی  می شود. در نتیجه سلول های مرده کمتری تشکیل می شوند.

بهترین شامپو برای خارش و شوره سر

استفاده از شامپوهای ملایم ، سبک و غیر دارویی موجب تحریک پوست نمی شود. باید از شامپوهای دارای کلیمبا و یا سولفاید سلنیوم برای برطرف کردن شوره ها و خارش پوست استفاده کنید. قبل از استفاده از این شامپو ابتدا موهای خود را به آرامی شانه کنید تا پوسته ها بریزند.

درمان شوره سر با شامپو

الکل برای شوره سر

مصرف الکل موجب ایجاد شوره سر می شود. به عقیده پزشکان پوست و مو هر ماده ای که موجب خشکی پوست شود، در بروز شوره های سر موثر می باشد. برخی الکل ها مانند پروپانول ، الکل ایزوپروپیل و اتانول موجب خشکی پوست می شوند. اما برخی الکل ها مانند منتول موجب خنک کنندگی پوست سر می شود. در نتیجه موجب تقویت پوست سر می شود. همچنین اسید سالیسیلیک برای درمان پوسته های سر تجویز می شود. از محصولات حاوی الکل نباید بیش از یک بار در هفته استفاده شود.

شوره سر درمان خانگی

روش های متعددی از طب سنتی برای درمان خانگی و گیاهی شوره سر به افراد درگیر با این معضل ارائه می شود. ما این متدها را به تفصیل بیان می کنیم. از جمله :

ماست

درمان خانگی شوره سر با ماست نیز امکانپذیر است. این ماده غذایی دارای باکتری به نام پروپیونیباکتریوم می باشد که در حذف و کنترل عوامل میکروبی ایجاد کننده شوره سر (باکتری استافیلوکوک) بسیار موثر عمل می کند. طریقه رفع شوره سر با ماست بدین صورت است که ماست معمولی یا ساده را با انگشتان به کف سر می مالید به مدت 15-20 دقیقه منتظر مانده سپس به آرامی بشوید.

شامپو مناسب

برای درمان شوره های سر از شامپوهای مرطوب کننده استفاده شود.

روغن زیتون

شاید به جرات بتوان گفت موثرترین و کارآمدترین روش رفع شوره سر با روغن زیتون است. این ماده غذایی از نظر مواد مغذی همچون : مس ، آنتی اکسیدان ، آهن ، کلسیم ، فیبر ، اسیدچرب امگا3 ، proپروتئین ، فنولیک ، اسید اولئیک ، ویتامین های A ، B ، E ، K ، مواد معدنی و… غنی است. همین باعث تقویت پوست سر خواهد شد. ضمن اینکه آبرسانی و نرم کنندگی روغن زیتون از دیگر دلایل انتخاب آن برای برطرف کردن شوره سر است. روش استفاده از روغن زیتون در درمان خانگی شوره سر بدین شرح است :

  1. موهای خود را با روغن زیتون معمولی چرب کنید 20 دقیقه منتظر بمانید سپس با شامپوهای گیاهی شست و شو دهید.
  2. اگر علت شوره سر شما قارچ یا عوامل میکروبی باشد، می توانید از ترکیب روغن زیتون و عسل استفاده کنید. عسل ضد قارچ قوی است که در درمان شوره سر به روش طب سنتی نیز بسیار سفارش شده است. 20 دقیقه این ترکیب معجزه آسا را روی سر بمالید سپس آبکشی کنید تا شاهد درمان قطعی باشید.
  3. روغن زیتون را می توان با زرده تخم مرغ ترکیب کرد و برای درمان خانگی شوره سر استفاده کرد. پیاز مو را تقویت می کند. مو را مرطوب نگه می دارد. از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری می کند.
  4. استفاده از روغن ها از خشکی پوست جلوگیری می کند. مخلوط روغن زیتون ، زنجبیل و آبلیمو باهم نیز ترکیب فوق العاده ای برای برطرف کردن شوره سر است. 

 

روغن نارگیل

همچنین ماساژ پوست سر به وسیله روغن نارگیل، موجب کاهش خارش پوست می شود. روغن نارگیل با بهبود آبرسانی، از خشکی پوست هم جلوگیری می کند.

روغن درخت چای

استفاده از روغن درخت چای که خواص ضد میکروبی و ضد التهابی دارد، موجب درمان بیماری های مختلف پوستی مانند آکنه و پسوریازیس می شود.

آلوئه ورا

این ترکیب نوعی ساکولنت می باشد که در ساخت پمادها، لوسیون های پوستی و لوازم آرایشی استفاده می شود. آلوئه ورا موجب بهبود بیماری های تبخال، پسوریازیس، سوختگی و شوره های سر می شود.

سرکه سیب:

اسیدیته سرکه موجب تحریک ریزش سلول های مرده سطح پوست سر می شود. علاوه بر این با متعادل کردن سطح PH پوست، از رشد قارچ ها جلوگیری می کند.

درمان خانگی شوره سر چرب

ترکیبات و مواد زیر را می توانید در درمان خانگی شوره سر مختص موهای چرب به کار گیرید:

  • استفاده از آبلیمو و آب آمله یا انگور هندی
  • استفاده از جوش شیرین
  • دانه های شنبلیله
  • سرکه سیب
  • آلوئه ورا

در صورت تمایل بخوانید: اکو قلب در منزل به صورت شبانه روزی 

شامپو مناسب شوره سر ، بهترین شامپو

انواع شوره سر

  • شوره خشک: شوره سر خشک از  شیوع بیشتری برخوردار می باشد. این نوع شوره، در فصل های سرد سال تشدید می شود. گرم و سرد شدن محیطی که در آن قرار می گیریم، موجب خشک شدن پوست سر می شود. کسانی که به طور مداوم، موهای خود را با آب داغ می شویند، بیشتر در معرض ایجاد شوره های سر هستند.  شوره خشک می تواند، موجب خارش خفیفی شود.

لازم به ذکر است اگر به همراه شوره های خشک، خارش شدیدی دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید. این علائم نشانه یک بیماری پوستی جدی تر است که باید حتما درمان شود.

  • شوره چرب یا پوست پوستی: در زیر لایه بیرونی پوست، غده های تولید کننده سبوم قرار دارند. سبوم ماده است روغنی که موجب ایجاد رطوبت و محافظت از پوست می گردد. هنگامی که میزان زیادی از سبوم ترشح شود، پوست چرب می شود. چربی اضافی موجب تحریک پوست سر و بروز شوره  های سر می شود. این پوسته ها نسبت به شوره های خشک بزرگتر بوده و روغنی هستند. رنگ این پوسته ها زردتر می باشند. بیماری اگزمای سبورئیک نوع شدید شوره سر چرب می باشد.

 

دسترسی شبانه روزی به : رادیولوژی در منزل 

انواع شوره سر در کودکان

شوره سر در نوزادان و کودکان امری طبیعی می باشد. البته لازم است بدانید شوره های سر تا موقعی که موجب بروز ترک های پوستی، خارش، عفونت ، خونریزی و تورم نشود، نگران کننده نیستند. برای درمان شوره های سر کودکان می توان از شامپو بچه استفاده کرد.

همچنین می توانید برای تشخیص شوره از قارچ های سر در کودکان و درمان آنها از نظرات متخص اطفال در منزل بهره مند شوید.

شوره سر در جوانان موجب کاهش عزت نفس آنها می شود. برای درمان بیماری های زمینه ای و سایر مشکلات خود و خانواده خود با موسسه پرستاری کیان تماس بگیرید. این موسسه با اعزام پزشک متخصص در منزل  می تواند مشکلات شما را در کوتاه ترین زمان و بدون مراجعه به درمانگاه و قرار گرفتن در ترافیک و آلودگی هوا درمان کند. همچنین می توانید در صورت نیاز از خدمات ویزیت و معاینه پزشک متخصص در منزل، رادیولوژی در منزل ، صدور گواهی فوت در منزل این موسسه بهره ببرید. این موسسه دارای آمبولانس خصوصی می باشد تا بیمار شما را به هر مرکز درمانی که مایل هستید در هر جایی منتقل کند.