غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

عفونت ادراری چیست و چطور از شر آن خلاص شویم؟

عفونت باکتریایی که در دستگاه ادراری بوجود آمده و بر عملکرد آن تاثیر می گذارد را عفونت ادراری می نامند. عفونت ادراری هم می تواند دستگاه فوقانی یعنی کلیه ها را و هم دستگاه تحتانی یعنی مثانه و مجاری ادرار را درگیر خود کند. همه افراد اعم از کودکان، نوجوانان، مردان و زنان به ویژه بانوان باردار در همه سنین ممکن است به این عفونت مبتلا شوند. علایم و راهکار برای رهایی از این بیماری متفاوت می باشد که در این مقاله به بخشی از آنها خواهیم پرداخت. در امر درمان متخصصینی مانند متخصص ارولوژی و متخصص داخلی مورد توجه هستند. هم ویزیت متخصص اورولوژی در منزل و هم  ویزیت متخصص داخلی در منزل توسط موسسه کیان در دسترس بیماران عزیز قرار گرفته است.

عفونت ادراری در کودکان ، زنان باردار ، بانوان ، مردان ، سالمندان

علائم عفونت ادراری

شناخت علائم عفونت ادراری برای افراد در هر رده سنی از قبیل : کودکان حتی نوزادان دختر ، زنان در دوران بارداری و مردان مهم است. عفونت ادراری می تواند با بروز این علائم خود را نشان دهد:

. تکرر ادرار و یا دفع ادرار همراه با درد و سوزش

. تب

. درد پهلوها

. درد مقعد در آقایان و درد لگن در خانم ها

. تغییر رنگ، بدبو شدن و کم حجم شدن ادرار

با دید هر یک از این علائم عفونت ادرار فرصت را از دست ندهید و سریعا به پزشک مراجعه نمایید. زیرا در صورت پیشرفت این عفونت و درگیری بخش های مختلف دستگاه ادراری می تواند صدمات جبران ناپذیری به کلیه ها وارد آید.

علت بوجود آمدن عفونت ادراری

با هم به بررسی علل به وجود آمدن عفونت ادراری در زنان و مردان می پردازیم. به طور کلی سیستم ایمنی بدن از ورود و حمله عوامل بیماری زا همچون باکتری ها به بدن جلوگیری می کند اما اگر به هر دلیلی این سیستم دفاعی به خوبی عمل نکند، می توانند باکتریهای عفونت ادراری وارد مجاری ادرار و مثانه شده و در صورت عدم درمان به موقع به پیشروی خود به سمت کلیه ها ادامه دهند و آنها را نیز درگیر کنند. عفونت های ادراری عمدتا در زنان اتفاق می افتند.

 

انواع عفونت ادراری

تقسیم بندی انواع عفونت ادراری بر مبنای این است که کدام قسمت از سیستم خروج  ادرار درگیر شده باشد. بر این اساس عفونت های ادراری در مردان ، کودکان و زنان به ویژه در دوران بارداری دو نوع هستند:

عفونت مثانه

این نوع از عفونت ادراری اکثرا توسط اشرشیاکولی که در سیستم گوارش یافت می شود. ایجاد می شود. اما امکان ایجاد توسط سایر باکتری ها نیز وجود دارد. همچنین بانوان به دلایل متفاوتی مثل آناتومی بدن (نزدیکی مجاری ادرار تا مثانه و مقعد) و روابط جنسی به این نوع عفونت ادراری مبتلا شوند.

عفونت مجاری ادرار

این نوع عفونت ادراری ناشی از انتشار باکتری های معقد به سمت مجاری ادرار می باشد. همچنین بیماری های مقاربتی مثل تبخال تناسلی ، سوزاک ، کلامیدیا، مایکو پلاسما نیز باعث ایجاد این نوع از عفونت ادراری می شوند.

عواملی چون استفاده از لوازم پیشگیری از بارداری در خانم ها، سنگ کلیه، پروستات بزرگ شده، اختلال در کارکرد طبیعی دستگاه دفع ادرار نیز می توانند از جمله عوامل ورود باکتری به این قسمت از بدن باشند.

عفونت ادراری

چرا من باید عفونت ادراری داشته باشم؟

اکثرا بانوان در طول عمر خود، ابتلا به عفونت ادراری را چندین بار تجربه می کنند. ویزیت در منزل کرج یا تهران شما را از ابتلا به عفونت های بیمارستانی مصون نگه می دارد. عوامل خطر در زنان به شرح زیر است:

آناتومی خاص بدن زنان

بانوان مجراری ادراری کوتاه تری نسبت به آقایان دارند. پس باکتری مسیر کوتاهی را برای رسیدن به مثانه و ایجاد عفونت ادراری طی می کند.

فعالیت جنسی

در زنان فعال جنسی احتمال عفونت ادراری بیشتر از سایر بانوان است. افزایش شرکای جنسی افزایش احتمال عفونت ادراری را در پی دارد.

یائسگی

تغییرات هورمونی در یائسگی ، منجر به آسیب پذیری بدن در برابر انواع عفونت از جمله عفونت ادراری می شود.

ناهنجاری دستگاه ادراری

این عارضه در نوزادنی که با ناهنجاری دستگاه ادراری متولد می شود دیده شده است. در ناهنجاری دستگاه ادراری، ادرار به طور کامل از بدن خارج نمی شود یا شاهد برگشت ادرار به مجاری ادرار هستیم.

انسداد دستگاه ادراری

وقتی مجاری ادراری توسط بزرگ شدن پروستات یا سنگ کلیه بسته شوند. شاهد تجمع ادرار و افزایش عفونت ادراری خواهیم بود.

تضعیف سیستم ایمنی

ضعیف شدن سیستم ایمنی ، فرصت را برای رشد میکروارگانیسم ها به ویژه عفونت ادراری ناشی از باکتری فراهم می کند.

استفاده از کاتتر

در برخی از افراد مانند معلولین خاص، بستری شدگان در بیمارستان و یا کسانی که مشکلات عصبی دارند، برای خارج کردن ادرار از بدنشان لوله یا کاتتر کار گذاشته می شود. این افراد بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند.

عفونت بعد از جراحی

عفونت های بعد ار جراحی احتمال عفونت ادراری را افزایش می دهند.

معاینه دستگاه ادراری

درصورت آلوده بودن ابزار معاینه یا محیط آلوده احتمال ابتلا به عفونت ادراری افزایش می یابد.

پیشگیری از عفونت اداری و کیست در زنان در دوران بارداری ، کودکان ، نوزادان دختر ، مردان   

پیشگیری از عفونت ادراری

با کمک اقدامات زیر می توانید به میزان قابل توجهی از بروز عفونت ادراری جلوگیری کنید:

. نوشیدن آب در روز به اندازه 6 تا 8 لیوان

. نگه نداشتن ادرار در مثانه

. استفاده از مکمل های مخصوص برای بانوان

. استفاده از شیاف ها

. تجویز استروژن برای خانم های یائسه

. استفاده از لباس های زیر نخی

. تعویض روزانه لباس زیر

عفونت ادراری در زنان باردار

بانون باردار به دلیل شرایط خاص فیزیولوژیک خود بیشتر از سایر زنان در معرص ابتلا به عفونت های ادراری هستند. نگرانی خانم های حامله از عوارض انواع عفونت برای جنین شان کاملا طبیعی است. برطبق آمار فقط 10 درصد از بانوان در دوران بارداری به عفونت های ادراری مبتلا می شوند.

اگر نیاز دارید کلیک کنید: آمبولانس خصوصی

عفونت ادراری در زنان باردار خطرناک هست؟

بسیاری می پرسند آیا عفونت ادراری در زنان باردار خطرناک است ؟ باید گفت امکان سرایت عفونت ادراری درمان نشده به کلیه ها وجود دارد. عفونت ادرار ممکن است با علامت یا بی علامت باشد بدین جهت متخصص برای تشخیص آن از آزمایش ادرار و یا سونوگرافی کمک می گیرد تا مادر، عفونت کلیه راتجربه نکند. 

مهم ترین علائم عفونت ادراری زنان باردار

شدت و نوع علائم عفونت ادراری زنان با یکدیگر متفاوت می باشد لذا توصیه می شود هرگونه تغییر شرایط خود را با پزشکی خانوادگی یا متخصص زنان در منزل مطرح کنید. شایع ترین و عمده ترین علائم عفونت ادرار در زنان باردار عبارتند از:

  • تب خفیف
  • درد و ناراحتی در ناحیه پایین شکم
  • سوزش ادرار
  • تکرر ادرار
  • احساس دفع ادرار هرچند مقدار آن کم باشد
  • ادرار خونی ، تیره یا بدبو
 
5 عارضه مهم عفونت ادراری در بارداری

عوارض عفونت ادراری در دوران بارداری به شرح زیر است:

  • کاهش امکان وزن گیری نوزاد
  • افزایش احتمال سقط جنین 
  • عفونت کلیه مادر
  • ادامه یافتن عفونت پی از زایمان
  • تولد نوزاد با وزن کم

تشخیص عفونت ادراری از عفونت واژن با آزمایش ادرار ، سونوگرافی در کودکان ، نوزادان ، زنان باردار ، مردان

عفونت ادراری در کودکان

عفونت ادراری یک از بیماری های رایج در بین کودکان بخصوص کودکان دختر می باشد. کودکان در این وضعیت ممکن است دچار تب و استفراغ شوند و یا در هنگام ادرار کردن دچار ناراحتی و ترس شوند که به دلیل درد و سوزش می تواند باشد. در کودکان هم درمان از طریق آنتی بیوتیک ها ممکن می باشد.

علت عفونت در کودکان می تواند به :

. پوشک کردن طولانی مدت کودک

. یبوست

. برگشت ادرار

. نزدیکی مجاری ادرار و مقعد و سرایت آلودگی از مقعد بخصوص در کودکان دختر به دلیل نزدیکی این دو محل

. سندرم عدم دفع توسط کودک به این معنی که مدفوع و یا ادرار خود را نگه می دارد.                                          

عفونت ادراری در سالمندان

عفونت ادراری در سالمندان به دلیل داشتن تظاهرات مشابه با سایر بیماری ها از امکان تشخیص دشوارتری برخوردار است. ضمن اینکه ابتلای سالمند به عفونت ادراری به دلیل مشکلات دوران کهنسالی مانند: فراموشی و آلزایمر، شرایط و وضعیت خاصی را برای بیمار و اطرافیان او رقم می زند. ارسال پرستاری از سالمند از دیگر خدمات موسسه کیان است.

عفونت ادراری در سالمندان طیف گسترده ای از علائم را شامل می شود که می توان به دو گروه زیر تقسیم کرد:

علائم عمومی

علائمی مانند: تکرر ادرار ، تب ، لرز، بوی غیر معمول ادرار، سوزش مجرای ادرار ، درد لگن و عجله در ادرار

علائم غیر معمول

علائم کمتر شایع را با نام علائم غیر معمول می شناسیم. امکان وقوع آن ها صفر نیست این علائم شامل: بی حالی، افتادن، بی اختیاری ادرار، بی قراری، کم اشتهایی، کم تحرکی و احتباس ادرار می باشد.

در صورت افتادن سالمند، جهت بهبودی می توان از فیریوتراپی در منزل استفاده کرد.

راه های درمان خانگی عفونت ادراری در کودکان ، نوزادان ، مردان ، زنان در بارداری

درمان قطعی عفونت ادراری

بعداز دیدن علائم و مراجعه به پزشک، می توان با آزمایش کشت ادرار به حجم و نوع باکتری های موجود در دستگاه ادراری پی برد. با توجه به این پارامترها و همچنین سابقه ای که پزشک از بیمار راجع به این نوع عفونت می گیرد، به او آنتی بیوتیک تجویز خواهد شد. می توان آنتی بیوتیک ها را از طریق تزریق وریدی هنگام زدن سرم در منزل دریافت کرذ. حال ممکن است برای افرادی که حجم باکتری در آزمایش آنها بالاست، آنتی بیوتیک به شکل تزریقی تجویز شود.

البته اگر منشأ این عفونت، ویروس یا قارچ ها باشند باید از درمان های خاص این عوامل استفاده شود.

موسسه کیان برای درمان عفونت ادراری گام به گام با شماست.

درمان عفونت ادراری در مردان هم با کمک آنتی بیوتیک های خوراکی و یا تزریقی صورت می گیرد اما آنچه که در این میان مهم است تلاش برای پیشگیری از این بیماری است نه فقط درمان. دریافت دارو های تزریقی با خدمات تزریقات شبانه روزی در منزل موسسه کیان در اسرع وقت امکانپذیر می باشد.

اگر برای درمان عفونت ادراری و یا به هر دلیل دیگر نیاز به وصل سوند ادرار در منزل دارید، می توانید با موسسه خدمات پزشکی کیان تماس بگیرید تا در اسرع وقت نیاز شما را رفع نماییم. همچنین موسسه کیان اقدام به ارئه خدماتی مانند،صدور گواهی فوت در منزل کرده است