غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

بیماری ام اس ( MS) چیست و چه عوارضی دارد؟

بهترین توضیح برای ام اس چیست ؟ باید گفت ام اس مخفف مولتیپل اسکلروزیس است و یک بیماری خود ایمنی می باشد که با ایجاد اختلال در سیستم عصبی مانند مغز و نخاع موجب تغییر عملکرد آنها می شود.

ما به نکات مهم درباره شناخت علائم ، تست های تشخیص و راه های درمان بیماری ام اس در زنان ، کودکان ، سالمندان و مردان پرداخته ایم. رشته‌های عصبی موجود در بدن انسان‌ها توسط میلین احاطه شده است. میلین به عنوان یک محافظ جهت آسیب دیدگی رشته‌های عصبی عمل می‌کند. به صورت کلی زمانی فردی مبتلا به بیماری MS می‌شود، میلین در چند ناحیه از بدن از بین می‌رود. از بین رفتن این ماده در بدن موجب می‌ شود تا اسکاری در بدن ایجاد شود. نام دیگر بیماری MS اسکروز است. اسکروز به بافت اسکار در مناطق متعدد گفته می‌شود.

در کل به قسمت‌هایی از بدن که میلین به صورت کامل از بین رفته باشد، پلاک یا ضایعه در بیماری ام اس می‌گویند. لازم به ذکر است، به هر میزانی که ضایعه موجود در بدن بیشتر و شدیدتر باشد، رشته عصبی قادر به شکستن و آسیب‌دیدگی بیشتری است.

در این مقاله قصد داریم، بیشتر در مورد این موضوع برای شما صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات کامل‌تر و پاسخ پرسش هایی زیر تا پایان این مقاله همراه ما باشید و مطالب را با دقت دنبال کنید:

  • در مورد اینکه بیماری ام اس ( MS) چیست و چه عوارضی دارد؟
  • ام اس چیست و چگونه درمان میشود ؟
  • آیا بیماری ام اس کشنده است ؟
  • آیا ام اس باعث فلج شدن میشود؟
  • آیا ام اس درمان دارد ؟
  • عمر بیماران ام اس چقدر است؟
  • درمان ام اس چیست؟
  • ام اس خفیف چیست؟

بیماری ام اس _ درمان ام اس با متخصص مغز و اعصاب در منزل

علت به وجود آمدن بیماری ام اس چیست؟

علت ابتلا و به وجود آمدن بیماری ام اس چیست ؟ این پرسش اغلب بیمارانی است که برای اولین بار خبر ابتلای خود را می شوند. زمانیکه یک رشته‌ عصبی موجود در بدن انسان میلین خود را از دست دهد، پالس‎‌های الکتریکی موجود در بدن که از مغز انسان دریافت می‌شوند به صورت یکپارچه به عصب‌های موجود و از قبل تعیین شده نمی‌رسند. زمانی که میلینی برای محافظت از رشته‌های عصبی در بدن وجود نداشته باشد، رشته‌های عصبی قادر نخواهند بود، پالس‌های الکتریکی را به درستی هدایت کنند.

اینگونه می‌شود که پیام‌های مغز به عضلات بدن منتقل نمی‌شوند. علت مبتلا شدن انسان به بیماری ام اس تاکنون شناخته نشده است. ولی براساس یافته‌های موجود مشخص شده که در بیماری MS، سیستم عصبی مرکزی  انسان به واسطه سیستم ایمنی موجود در بدن فرد مورد حمله قرار می‌گیرد. بر این اساس دانشمندان و پزشکان اعتقاد دارند که بیماری ام اس یک نوع بیماری خود ایمنی است.

سن ابتلا

در هر سنی احتمال ابتلا به ام اس وجود دارد. اما طبق آمار بیشتر مبتلایان به مالتیپل اسکروزیس در رِنجی سنی  20-40 سال قرار دارند. در برخی از افراد بروز علائم و سن ابتلا به ام اس بالای 50 سال می باشد. بیماری ام اس در زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد. پس ، طبیعی است بانوان محترم بیشتر به دنبال تحقیق درباره علائم ام اس در زنان باشند.

انواع ام اس

شناخت انواع ام اس به انتخاب روش درمان متناسب با علت آن کمک می کند. این بیماری نیز مانند سایر بیماری ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از :

  •  پیشرونده اولیه
  •  پیشرونده ثانویه
  • ام اس خوش خیم
  • ام اس خاموش
  • عود کننده بهبود یابنده

علائم بیماری اسکروز یا ام اس چیست؟

علائم بیماری ام اس در افراد مختلف متفاوت بوده و مرتبط با جنسیت در زنان و مردان نیست. امکان دارد علام در بعضی افراد ضعیف و در بعضی دیگر شدید باشد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد تا زمانی که به حالت پیشرفته بیماری نرسند، نمی‌دانند به این بیماری مبتلا هستند. از جمله مهم‌ترین و شایع‌ترین علائم این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشکلات موجود در مثانه

یکی از علائم شایع ms ؛ بی اختیاری در ادرار و یا تکرر ادرار است که در بسیاری از مبتلایان نمایانگر می‌شود.

مشکلات موجود در روده

یکی دیگر از علائم بسیار شایع در بیماران ام اس، یبوست است. گاهی اوقات این مشکل می‌تواند بسیار جدی و خطرناک نیز باشد.

کارکرد های شناختی 

مشکلاتی که حافظه را به خود گرفتار می‌کند  و مشکلاتی در حافظه و پیدا کردن کلمات و ….. به وجود می‌آورد.

مشکلات افسردگی 

چیزی حدود به 50 درصد از افرادی که مبتلا به بیماری اسکروز هستند، افسردگی را تجربه خواهند کرد.

تغییرات احساسی

زمانی که در یک فرد این بیماری شناخته شود، بر اثر از دست دادن میلین‌ها، تغییرات احساسی در افراد مشاهده می‌شود.

مشکلات شنوایی

یکی از علائم شایع در بیماری ms سردرد و از دست دادن شنوایی در افراد است.

خستگی مفرط

بیش از 90 درصد افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، احساس خستگی مفرط در بدن خود دارند. تزریق سرم در منزل می تواند به تقویت بدن شما کمک کند.

سرگیجه

عدم تعادل و سرگیجه در مبتلایان به MS امری طبیعی و یکی از علائم آن بیماری به شمار می‌رود.

بی‌حسی و ضعف

این موضوع بیشتر در یک یا چند عضو از بدن احساس می‌شود. معمولا در یک زمان تنها یک طرف بدن (چپ یا راست ) یا تنها نیمه‌ پایینی بدن انسان را در بر می‌گیرد.

سوزن سوزن شدن بدن

امکان دارد، در قسمت‌های مختلف بدن انسان، سوزن سوزن شدن و یا دردی ایجاد شود.

انقباض یا گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلانی و سفت شدن عضلات در بیماران توسط رشته‌های عصبی آسیب دیده در مغز و نخاع رخ خواهد داد.

لرزش غیر ارادی

ایجاد لرزش غیر ارادی بدن یکی دیگر از علائم این بیماری نزی به شمار می‌رود.

مشکلات بینایی

دوبینی ،تاری دید، ازدست دادن جزء یا کل بینایی از جمله مشکلات بینایی است، که امکان دارد در این گونه بیماران رخ دهد.

تغییر در نحوه راه رفتن

به دلیل مشکلات گیجی و خستگی که در این بیماران ایجاد می‌شود، تاثیر فراوانی بر روی نحوه راه رفتن اشخاص دارد.

موثر ترین درمان ام اس _ آیا بیماری ام اس کشنده است

علائم ام اس در آزمایش خون

ممکن است بیماری خود ایمنی ام اس با بیماری های لوپوس و لایم به دلیل تشابه علائم اشتباه گرفته شود. اگر با علائم ام اس به متخصص مراجعه کرده اید تجویز پزشک برای تشخیص بیماری علاوه بر سایر روش ها؛ آزمایش خون خواهد بود. علائم ام اس با آزمایش خون، تشخیص داده نمی شود. در واقع آزمایش برای جداسازی و شناخت بیماری های لایم و لوپوس می باشد که با آزمایش خون قابل تشخیص اند.

در صورت بروز مشکل، اگر قصد رفتن به بیمارستان با آمبولانس خصوصی را دارید موسسه کیان آن را با بهترین و مجرب ترین پرسنل، تجهیزات برور پزشکی، به صورت شبانه روزی در اختیار شما قرار خواهد داد.

کدام بیماریها علائمی مشابه ام اس دارند؟

با مشاهده علائم اولیه که در بالا ذکر شد سریعا نتیجه نگیرید که شما ام اس دارید. بسیاری از شرایط و وضعیت ها علائم مشابه ایجاد می کنند. بیماری های زیر از این دسته هستند:

  • سیفلیس
  • لایم
  • ایدز
  • اختلال ارثی نادر
  • لوپوس اریتماتوز
  • کمبود مواد معدنی و برخی ویتامین ها
  • شوگرن
  • برخی از عفونت ها

طول عمر بیماران ام اس

آیا نگران عزیزانتان و طول عمر بیماران ام اس هستید ؟ نگران نباشید بیماری ام اس به نوبه خود دلیل کوتاهی عمر مبتلایان و مرگ آنها نیست. اما باید گفت بیماری در مراحل پیشرفته و عدم درمان به موقع آن باعث عوارضی مانند مرگ خواهد شد.

بیماری ام اس، بیماری ms، بیماریMS

تشخیص بیماری MS

تشخیص بیماری اسکروز  (MS)بسیار سخت و پیچیده است. به دلیل اینکه بیماری ام اس را نمی‌توان با ارسال نمونه به آزمایشگاه و یا از طریق علائم فیزیکی مشهود در بدن فرد تشخیص داد. پزشک معالج بایستی از روش‌های مختلفی استفاده کند تا متوجه شود، آیا بیمار مورد نظر ویژگی‌های ابتلا به بیماری اسکروز را دارد یا خیر. برای این منظور ضروری است حتما مابقی علت‌ها و علائم احتمالی موجود در بدن بیمار رد شوند.

پزشک در ابتدا با بیمار مشکوک به MS صحبت‌های لازم را می‌کند و به بررسی سوابق پزشکی فرد می‌پردازد. سپس یک معاینه نورولوژیک از بیمار انجام می‌دهد. پس از انجام معاینات ابتدایی، برای پزشک یک سری آزمایشات و تصویر برداری تجویز می‌کند تا بتواند بیماری را به درستی تشخیص دهد.

از جمله این آزمایشات می توان به رادیولوژی اشاره کرد. امکان استفاده از خدمات رادیولوژی در منزل توسط موسسه خدمات پزشکی کیان وجود دارد.

درمان بیماری اسکروز  (MS)

به صورت کلی برای درمان این بیماری هیچ درمان خاصی وجود ندارد. داروها و روش‌ های درمانی موجود تنها به منظور متوقف نمودن واکنش‌های خود ایمنی بدن بیمار است.

سازمان غذا و داروی آمریکا 12 درمان اصلاح کننده و متوقف کننده برای درمان ام اس تایید کرده است هر دارو برای نوع خاصی از علائم بیماری ام اس کاربرد دارد و بر روی بسته بندی دارو مشخص شده است.

درمان ام اس در دو حوزه صورت می گیرد.

ام اس عود کننده: امروزه بیشتر درمان های موجود در این حوزه است.

ام اس پیشرونده: هدف اصلی استراتژی تحقیقاتی انجمن ام اس ،یافتن درمان برای اشکال پیشرونده توسط دانشمندان و پرداختن به چالش های ام اس پیشرونده  است.

درمان ام اس متناسب با نوع علائم و مشخصات فردی بیماران مبتلا به ام اس خواهد بود.

درمان دارویی با استروئیدها

برای درمان علائم عودکننده بیماری ام اس استفاده می شوند. اگر ام اس شما عود می کند ممکن است ناشی از یک عفونت دربدن شما باشد بنابراین پزشک خود را مطلع کنید تا علل احتمالی را مورد ارزیابی قراردهد.

درمان استروئیدی به دو روش زیر انجام می شود:

  1. مصرف قرص های استروئیدی در خانه طی مدت 5 روز
  2. درمان در بیمارستان به مدت 3تا 5 روزتوسط تزریق داروهای استروئیدی

این داروها برای زمان عود کردن بیماری ام اس هستند و نمی توانند مانع از پیشرفت بیماری ام اس در طول زمان شوند. داروهای استرئیدی عوارضی دارند برای کاهش این عوارض (پوکی استخوان_افزایش وزن و…) سعی کنید در سال بیشتر از 3دوره استفاده نکنید.

اگر بیماران ام اس هم زمان به کرونا یا بیماری های دستگاه تنفسی مبتلا شدند می توانند برای کاهش عوارض ریوی این بیماری ها از خدمات ساکشن بیمار در منزل استفاده کنند.

درمان با کورتیکواستروئید

کاهش تعداد عود

کورتیکو استروئیدها داروهایی هستند که برای تسریع در امر بهبودی، کم کردن تعداد عود ها و کوتاهی مدت عودها استفاده می شوند.

درمان دارویی و مدیریت ام اس با همکاری و همفکری چندین متخصص انجام می شود. از جمله:

علائم ام اس خفیف ( خاموش ) _ راه های دران بیماری ام اس _ تست ام اس در خانه

درمان ام اس بر اساس علائم

بیماری ام اس بسته به اینکه کدام نورون ها هدف قرار گرفته باشند فرد را با طیف گسترده ای از علائم می تواند درگیر کنند پزشکان گاهی درمان های خود را برحسب کنترل این علائم پیش می برند. باتوجه به همه گیری کرونا اگر خدمات پزشکی نیاز دارید می توانید از خدمات آنلاین در منزل استفاده کنید. موسسه شبانه روزی کیان خدمات متنوعی مانند: اکو قلب در منزل را ارائه می دهد. مشکلاتی که توسط پزشک، درمان علامتی می شوند. عبارتند از:

مشکل بینایی 

این مشکل اغلب در عرض چندهفته بدون درمان بهبود می یابد. اما در درگیری شدید چشم با بیماری ام اس از داروهای استروئیدی استفاده می شود. در صورت داشتن حرکات غیر ارادی چشم پزشک داروی گاباپنتین را برای شما تجویز می کند. در صورت داشتن دو بینی به چشم پزشک مراجعه کنید.

اسپاسم عضلانی 

کارهایی را برای بهبود اسپاسم عضلات می توان انجام داد از جمله :فیزیوتراپی و تمرینات کششی محدود

اگر اسپاسم عضلات شدید باشد پزشک داروهای زیر راتجویز می کند:

  • کلوفن
  • گاباپنتین
  • تیزانیدین
  • دیازپام
  • کلونازپام
  • دانترولن
  • سرگیجه، ضعف، حالت تهوع و اسهال از عوارض این داروها هستند.
  • نابیکسیمول(به صورت اسپری به مدت 4 هفته)

در این بین اگر فردی به دلیل مشکلاتی که در بدنش پیش می‌آید نیاز به تزریقات داشت، می‌تواند از طریق خدمات تزریقات در منزل موسسه کیان داروها را دریافت کند.

خستگی 

علامت شایع در بین افراد مبتلا به ام اس ، احساس خستگی مداوم است. با اینکه داروی آمانتادین اثر بالقوه ای در رفع خستگی شما ندارد با این حال پزشک آن را برای کاهش حس خستگی شما تجویز خواهد کرد. برای مدیریت خستگی خود، دستورالعمل ها و توصیه های زیر را دنبال کنید:

  • فعالیت بدنی داشته باشید.
  • الگوی خواب برای خود داشته باشید و آن را رعایت کنید.
  • به دنبال آموزش و یادگیری تکنیک های صرفه جویی انرژی باشید.
  • مصرف داروهای تشدید کننده ی خستگی را متوقف کنید.
  • از روانشناس کمک بخواهید.
افسردگی 

افسردگی در بیماری ام اس می تواند ناشی از شنیدن خبر بیماری توسط فرد باشد یا اینکه ناشی از خود بیماری ام اس باشد زیرا در این بیماری، سیستم ایمنی به اعصاب کنترل کننده هیجانات و خلق و خو حمله می کند. همچنین ممکن است ناشی از عوارض درمان دارویی ام اس توسط استروئید و اینترفرون باشد.

برای کاهش اثرات افسردگی اقدامات زیر را انجام دهید:

  • وقت خود را با خانواده بگذرانید. حمایت عاطفی خانواده بسیار مهم است.
  • گام هایی را در خصوص کاهش استرس بردارید. فعالیت های فرهنگی، معنوی راه حل خوبی هستند.
  • از وزرش کردن نا امید نشوید.
  • از روانپزشک و تیم توانبخشی مشورت بخواهید.
  • با افرادی که با وجود داشتن بیماری ام اس موفق بوده اند صحبت کنید. ازتجربیات آنان کمک بگیرید.
  • الکل و مواد مخدر موجب آرامش لحظه ای می شوند از مصرف آن ها جدا خودداری کنید.
  • از عواملی که موجب استرس در شما می شوند یادداشت برداری کنید. سعی کنید آن ها را کاهش دهید.

اگر شما سوالی درباره بیماری ام اس داشته باشید، می توانید با مرکز شبانه روزی کیان تماس بگیرید و از کارشناسان مربوطه بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.

هم چنین موسسه خدمات پرستاری کیان ، یکی از مراکزی است که به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدماتی مانند ویزیت پزشک در منزل ، نوار مغز در منزل، تست خواب در منزل، پانسمان زخم در منزل می باشد.