غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

 علت پرکاری تیروئید ، علائم و 

پرکاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید شما مقدار زیادی هورمون تیروکسین تولید کند. این بیماری می‌تواند متابولیسم بدن شما را تسریع کند، باعث کاهش ناخواسته وزن و ضربان قلب سریع یا نامنظم شود.

اگرچه پرکاری تیروئید می‌تواند بیماری خطرناکی باشد، اما بیشتر افراد پس از تشخیص به‌خوبی به درمان پاسخ می‌دهند.

اگر در خانه فردی مبتلا به این بیماری دارید توصیه می‌شود که برخی از مهارت‌ های پرستاری نظیر انجام سرم در منزل را یاد بگیرید تا در صورت لزوم از این مهارت‌ها در رابطه‌ با پرستاری از بیمار مبتلا به تیروئید استفاده کنید یا پزشک در منزل تهران را تقاضا کنید. با ما برای رسیدن به پاسخ سولات زیر همراه باشید:

پرکاری تیروئید چیست و درمان آن چگونه است؟

آیا پرکاری تیروئید خطرناک است؟

علائم پرکاری تیروئید در زنان و مردان چیست؟

رابطه پرکاری تیروئید و لاغری چگونه است؟

بانوان چه اقداماتی را در مواجه با پرکاری تیروئید در بارداری باید انجام دهند؟

پرکاری تیروئید از علت ، کنترل ، علائم ، تشخیص تا درمان خانگی و دارویی برای همه حتی زنان باردار ، در

علائم بیماری پرکاری تیروئید

تقریبا می شود گفت که علائم پرکاری تیروئید در نوزادان ، کودکان ، نوجوانان ، بزرگسالان ، مردان و زنان به ویژه در دوران بارداری یکسان است. فقط شدت علائم ممکن است متفاوت باشد. مهم ترین علائم پرکاری تیروئید عبارتند از :

1. کاهش ناخواسته وزن ، حتی زمانی که اشتهای شما ثابت است.

2. ضربان قلب سریع معمولاً بیش از 100 ضربان قلب در دقیقه

3. ضربان قلب نامنظم (آریتمی)

4. تپش قلب

5. افزایش اشتها

6. عصبی بودن ، اضطراب و تحریک‌پذیری

7. لرزش ، معمولاً لرزش در دست‌ها و انگشتان

8. تغییر در الگوی قاعدگی

9. افزایش حساسیت به گرما ، تعریق

10. تغییر در الگوی روده

11. بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر) که ممکن است به‌صورت تورم در پایه گردن ظاهر شود.

12. خستگی، ضعف عضلانی

13. مشکل خوابیدن

14. نازک شدن پوست

15.موهای ظریف و شکننده

عوامل خطر پرکاری تیروئید

به طور معمول، تیروئید مقدار مناسبی هورمون آزاد می‌کند، اما گاهی اوقات T4 بیش از حد تولید می‌شود. این ممکن است به چند دلیل رخ دهد، از جمله:

سابقه خانوادگی

ابتلای اشخاص درجه یک در خانواده به بیماری های خود ایمنی، زمینه ابتلا به پرکاری تیروئید را فراهم می کند. بیماری گریوز یک بیماری خودایمنی است که در آن آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن، تیروئید را تحریک می‌کند تا T4 بیش از حد تولید کند. این شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید است.

مشکلات غده هیپوفیز

با بروز مشکل در غده هیپوفیز که مسئول آزادسازی یا مهار هورمون در غده هاست. درکار غده تیروئید نیز اختلال پیش می آید.

جنسیت 

پرکاری تیروئید در زنان، بیشتر از مردان است. احتیاط در تغذیه و سبک زندگی به بانوان توصیه می شود.

سن

افراد دارای سن بالای 60 سال احتمال ابتلای بیشتری نسبت به بقیه دارند. پرکاری تیروئید در سالمندان نسبت به جوانان بیشتر مشاهده شده است.

بارداری

زنان در دوران بارداری بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به پرکاری تیروئید هستند.

سابقه بیماری

ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع 1، نارسایی اولیه آدرنال ، کم خونی خطرناک ، گواتر و یا داشتن سابقه جراحی تیروئید ممکن است پرکاری تیروئید را برای انسان رقم زند.

مصرف ید و دارو ها

مصرف بیش از حد ید در غذا، احتمال پرکاری تیروئید را افزایش می دهد. همچنین مصرف داروهایی مثل قرص های ید، آمیودارون و اینترفرون منجر به پرکاری تیروئید می شود.

متخصص عفونی در منزل نیز توسط موسسه کیان یرای متقاضیان ارائه می شود.

علائم تیروئید پرکار زنان در دوران بارداری

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر کاهش وزن بدون دلیل ، ضربان قلب سریع ، تعریق غیر معمول ، تورم در پایه گردن یا سایر علائم و نشانه‌ های مرتبط با پرکاری تیروئید را داشتید، به پزشک مراجعه کنید.

3 علت اصلی تیروئید پرکار 

توجه به علت ایجاد پرکاری تیروئید به انتخاب درمان بهتر می انجامد. غده تیروئید دو هورمون اصلی، تیروکسی و تری یدوتیرونین تولید می‌کند که بر روی تمام سلول‌های در بدن تأثیر می‌گذارد. این دو هورمون میزان استفاده از چربی و کربوهیدرات در بدن را حفظ می‌کنند و به شما در کنترل دمای بدن کمک می‌کنند.

بر ضربان قلب شما تأثیر می‌گذارند و به تنظیم تولید پروتئین کمک می‌کنند. تیروئید همچنین هورمونی تولید می‌کند که به تنظیم مقدار کلسیم در خون (کلسی تونین) کمک می‌کند.

به طور معمول، تیروئید مقدار مناسبی هورمون آزاد می‌کند، اما گاهی اوقات T4 بیش از حد تولید می‌شود. این ممکن است به چند دلیل رخ دهد، از جمله:

بیماری گریوز 

بیماری گریوز یک بیماری خودایمنی است که در آن آنتی‌ بادی‌ های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن، تیروئید را تحریک می‌کند تا T4 بیش از حد تولید کند. این شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید است.

عملکرد بیش از حد

این نوع پرکاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که یک یا چند آدنوم تیروئید بیش از حد T4 تولید کند. آدنوم بخشی از غده است که از قسمت دیگر غده تبدیل به دیواره شده و توده‌های غیر سرطانی (خوش‌خیم) ایجاد می‌کند که ممکن است باعث بزرگ شدن تیروئید شود. عملکرد بیش از حد آدنوم ، یکی از علت های ایجاد پرکاری تیروئید است.

تیروئیدیت

گاهی اوقات ممکن است غده تیروئید شما پس از بارداری، به دلیل یک بیماری خودایمنی یا به دلایل نامشخص ، ملتهب شود. التهاب می‌تواند باعث هورمون اضافی تیروئید ذخیره شده در غده در جریان خون شما شود. برخی از انواع تیروئیدیت ممکن است باعث درد شود، درحالی‌ که برخی دیگر بدون درد هستند.

عوارض پرکاری تیروئید در کودکان ، نوزادان ، جوانان ، زنان در دوران بارداری ، مردان ، سالمندان

عوارض بیماری تیروئید

هرچه شناخت از عوارض پرکاری تیروئید بیشتر باشد دقت در کاهش ابتلا و پیشگیری نیز افزایش می یابد. جامعه سالم در گرو رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.

مشکلات قلبی

برخی از جدی‌ ترین عوارض پرکاری تیروئید مشکلات قلبی است. این موارد شامل ضربان قلب سریع ، یک اختلال ریتم قلب به نام فیبریلاسیون دهلیزی است که خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد و ایجاد نارسایی احتقانی در قلب می‌کند. برای درمان و تشخیص بیماری های قلبی می توانید متخصص قلب در منزل را به کار گیرید.

این نارسایی باعث ایجاد وضعیتی می‌شود که در آن قلب شما قادر به گردش خون کافی برای تأمین نیازهای بدن نیست. اکو قلب در منزل به شما امکان بررسی دقیق دور از ترافیک های سنگین و سرایت کووید 19 را می دهد.

استخوان های شکننده

از عوارض پرکاری تیروئید درمان نشده می‌توان به ضعف و شکنندگی استخوان‌ها (پوکی‌ استخوان) اشاره کرد. قدرت استخوان‌ های شما تا حدی به مقدار کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در آنها بستگی دارد. تولید بیش از حد هورمون تیروئید جذب کلسیم در استخوان‌ ها را دچار اختلال می‌کند.

مشکلات چشمی

افراد مبتلا به افتالموپاتی گریوز دچار مشکلات چشمی از جمله برآمدگی، قرمزی یا تورم چشم، حساسیت به نور و تاری یا دو دید می‌شوند. مشکلات چشمی درمان نشده و شدید می‌تواند منجر به کاهش بینایی شود. مشکلات چشمی از عوارض پرکاری تیروئید می باشد.

پوست قرمز و متورم

پوست قرمز و متورم از عوارض پرکاری تیروئید است. در موارد نادر، افراد مبتلا به بیماری گریوز دچار درموپاتی گریوز می‌شوند. این روی پوست تأثیر می‌گذارد، باعث قرمزی و تورم می‌شود. این اتفاق اغلب در قسمت‌هایی از زانو و پا می‌افتد.

بحران تیروتوسیک

پرکاری تیروئید همچنین بدن را در معرض خطر بحران تیروتوکسیک قرار می‌دهد. تشدید ناگهانی علائم، منجر به تب، نبض سریع و حتی هذیان می‌شود. در این مورد فرد نیازمند به مراقبت‌های فوری پزشکی است. می توانید با اورژانس 115 تماس بگیرید یا برای اعزام آمبولانس خصوصی اقدام کنید.

وجود علائم بیماری در ناحیه گردن

همان گونه که پرکاری این غده می‌تواند باعث برآمدگی و التهاب گردن شود، کم‌کاری تیروئید هم می‌تواند عاملی برای ایجاد بیماری گواتر باشد؛ وقتی این غده درون‌ریز به اندازه کافی هورمون ترشح نکند، ملتهب شده و بسته به نوع و شدت آن، اندازه ورم گردن تغییر می‌کند.

روش های درمان قطعی پرکاری تیروئید در بارداری ، کودکان ، مردان ، زنان

درمان پرکاری تیروئید

روش های متعددی برای درمان پرکاری تیروئید در نظر گرفته می شود. انتخاب درمان مناسب برای پرکاری تیروئید، بستگی به شدت بیماری، سن، علت پرکاری تیروئید، شرایط فیزیکی و ویژگی های شخصی شما دارد. درمان ها عبارتند از:

ید رادیواکتیو

ماده دارویی خوراکی است که سبب کاهش تولید هورمون ها در طی چند ماه می شود. جذب آن توسط تیروئید خواهد بود و در مدت زمان چند ماه مقدار اضافی آن از بدن دفع می شود. البته امکان اینکه این نوع درمان منجر به کم کاری تیروئید شود زیاد است که در نهایت شما را نیازمند مصرف دارو برای جایگزینی تیروکسین خواهد کرد. فرد پرستار که وظیفه مراقبت از بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید را برعهده دارد، باید مهارت های سرم تراپی در منزل کرج  یا تهران را داشته باشد.

داروهای ضد تیروئیدی

داروهایی مانند: متیمازول (تاپازول) و پروپیل تیوراسیل، علائم پرکاری تیروئید را با جلوگیری از تولید بیش از حد هورمون های تیروئیدی کاهش می دهند. اثرات این داروها از چند هفته تا چند ماه متغیر است. زمان مصرف داروها یکسال یا بیشتر است. داروهای ضد تیروئید برای درمان پرکاری تیروئید، در همه انسان ها موجب بهبودی نمی شوند در برخی از افراد شاهد عود علائم هستیم.تزریقات در منزل انتخاب مناسبی برای دریافت این دارو ها است.

از عوارض درمان پرکاری تیروئید با این دو دارو، می توان به آسیب جدی کبدی منجر به مرگ اشاره کرد. از بین این دو دارو عوارض پروپیل تیوراسیل بیشتر گزارش شده است. پروپیل تیوراسیل فقط درصورتی تجویز می شود که توان تحمل متیمازول توسط بیمار وجود نداشته باشد.

در افرادی معدودی که به این داروها حساسیت دارند بثورات پوستی، تب، درد مفاصل و کهیر مشاهده شده است. همچنین احتمال افزایش ابتلا به عفونت وجود دارد. داروهای ضد تروئیدی را به طور منظم مصرف کنید تا گواهی فوت در خانه برای شما در اثر این بیماری صادر نشود.

مسدودکننده های بتا

داروهای مسدود کننده بتا در درمان فشار خون کاربرد دارند. این داروها بر منشا بیماری و کاهش هورمون های تیروئیدی اثر ندارند و تمرکز آنها بر درمان علامتی است و باعث کنترل لرزش ، ضربان قلب بالا، تپش قلب می شوند. از عوارض این دارو ها که در درمان پرکاری تیروئید استفاده می شوند   اختلال جنسی وخستگی را نام برد. تجویز این دارو ها به افراد دارای آسم صورت نمی گیرد.

جراحی

اگر شرایطی مانند: بارداری، عدم تحمل ید رادیواکتیو، عدم تحمل داروهای ضد تیروئیدی را دارید، ممکن است پزشک به شما جراحی را توصیه کند. از عوارض درمان پرکاری تیروئید با جراحی می توان به آسیب دیدن تارهای صوتی و غده پاراتیروئید اشاره کرد. کسانی که هم زمان با پرکاری تیروئید به کرونا مبتلا شده اند به آنان توصیه می شود که متخصص ریه در منزل را به دلیل کاهش انتشار بیماری کووید 19 به خدمت بگیرند.

در صورت برداشتن غده تیروئید، شما به مصرف مادام العمر داروهای تامین کننده هورمون های تیروئیدی مثل لووتیروکسین (لووکسین، سینتروید و… ) نیاز دارید. همچنین برداشتن غده پاراتیروئید در درمان پرکاری تیروئید، منجر به مصرف دائم داروهای تنظیم کننده کلسیم خون می شود.

نتیجه گیری

بیماری پرکاری تیروئید یک بیماری مزمن است که در صورت عدم توجه و رسیدگی به علائم نشانه‌های بیماری می‌تواند تا حد زیادی بر سلامتی فرد اثر بگذارد. موسسه شبانه روزی کیان در راستای خدمات رسانی بهتر، در زمینه درمان تیروئید اقدام به ارائه خدمات پزشکی از قبیل ویزیت انواع متخصص مثل: ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل و ویزیت متخصص داخلی در منزل و  نموده است.

هم چنین خدمات دیگری مثل : وصل سوند در منزل ،تست خواب در منزل و… را می تواند به صورت 24 ساعته در اختیار داشته باشید.