غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

بیماری پارکینسون چیست؟ علائم + انواع + تشخیص و درمان + طول عمر

اگر در هنگام انجام فعالیت روزانه به طور مثال در راه رفتن ، غذا خوردن ، صحبت کردن ، نوشتن و غیره با مشکل مواجه و دچار حرکات ناخواسته یا غیر قابل کنترل شده اید ؛ احتمال ابتلا به پارکینسونیسم را بدهید. خصوصاً ؛ وقتی بالای 50 سال دارید و می بینید تعادل ندارید یا لرزش دست ها و سفتی در عضلات به ویژه در صورت شما مانع از کار کردن صحیح شده است. براستی بیماری پارکینسون چیست ؟ اینجا درباره تشخیص ، درمان ، میزان خطرناکی ، طول عمر بیماران ، انواع آن ، مدت بیماری ، عوارضش و.. بخوانید.

بیماری پارکینسون چیست؟

دلیل ایجاد علائم گفته شده را باید در مغز جستجو کرد. پس در جواب اینکه بیماری پارکینسون چیست ؟ باید گفت : یک اختلال مغزی است که بی صدا و به آرامی شروع شده و به مروز زمان شدید تر خواهد شد. با ویزیت مغز و اعصاب در منزل در بحث درمان جلوتر از دیگران خواهید بود زیرا بدون گذر از آلودگی هوا و ترافیک های سنگین از صفر تا صد درمان را دریافت خواهید کرد.

بیماری پارکینسون

علت بیماری پارکینسونیسم

 

برای دانستن علت بیماری پارکینسون باید با قسمتی از مغز به نام” جسم سیاه” و عملکرد آن آشنا شوید. هنوز چراییِ از بین رفتن سلول ها و هسته های رنگدانه دار جسم سیاه و عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی در بدن بیماران پارکینسون مشخص نیست. دانشمندان دلایل ارثی و ژنتیکی را متحمل تر می دانند. جسم سیاه ؛ مسئول تولید ماده شیمیایی به نام دوپامین می باشد. این بیماری موجب اختلال در تولید و عملکرد دوپامین خواهد شد. مرکز خدمات پزشکی در منزل کیان از ابتدای شناسایی بیماری تا انتهای درمان در کنار شما خواهد بود.

.

علائم پارکینسون

شروع علائم بیماری پارکینسونیسم برای هر فردی اعم از : مردان ، زنان ، جوانان ،کودکان یا بزرگسالان می تواند متفاوت باشد. در برخی از افراد ، نشانه های این بیماری خفیف بوده و حتی مورد توجه قرار نمی گیرد. غالباً شروع علائم در یک طرف بدن بوده است اما در طرف دیگر با شدت بیشتر باقی خواهد ماند. علائم و نشانه های بیماری پارکینسون ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  • تغییر در گفتار. امکان دارد که تند تر از قبل ، ناواضح یا با تردید صحبت کنید.

  • تغییر در نوشتار . در نوشتن مشکل دارید یا نوشته ها در ذهن تان ،کوچک به نظر می رسند.

  • کندی در عملکرد . ممکن است قدم هایتان کوچک یا انجام فعالیت های روزانه زمانبر شوند.
  • سفتی ماهیچه ها. عضلات هر قسمت از بدن دچار سفتی شده و دامنه حرکت را محدود می کنند. ممکن است که دردآور باشد.
  • عدم تعادل یا تغییر وضعیت جسمانی . امکان دارد بدن خمیده شده یا در اثر عدم تعادل به زمین بخورید. 
  • کاهش توانایی درحرکات ناخودآگاه . حرکاتی مثل: پلک زدن ، لبخند زدن و.. را به کندی انجام خواهید داد.
  • لرزش اعضا و اندام. اغلب از دستان یا انگشتان شروع شده و با عنوان ارزش قرصی شناخته می شود.

راههای پیشگیری از بیماری پارکینسون

هنوز دلیل واقعی به وجود آمدن بیماری پارکینسون مشخص نیست. پس نمیتوان از راه های پیشگیری از پارکینسون  ، سخنی به میان آورد. البته بر اساس مطالعات انجام گرفته انجام ورزش های هوازی به طور منظم می تواند خطر ابتلا به پارکینسونیسم را کاهش دهد.

بیماری پارکینسون چه عوارضی دارد؟

هر بیماری یا اختلالی با عوارض همراه است. این بیماری نیز از این قاعده مستثنی نیست. عوارض پارکینسون عبارتند از :

عوامل خطر در بیماری پارکینسون

برخی از ویژگی ها و شرایط ، احتمال ابتلا را بالا می برند و از آنها به عنوان عوامل خطر در بیماری پارکینسون یاد می شود که شامل :

  • سن . عمدتاً بیماری پارکینسون در افراد بالای 60 رخ می دهد. البته حدود 5 الی 10 درصد زیر 50 سال آن را تجربه می کنند.
  • سابقه خانوادگی . داشتن بیمار پارکینسون در خویشاوندان نزدیک ، افزایش احتمال ابتلا را در پی دارد. اشکال اولیه پارکینسون اغلب، اما نه همیشه، ارثی هستند.
  • جنسیت . آمار ابتلا به پارکینسون در مردان نسبت به زنان بیشتر بوده است.
  • سموم . قرارگرفتن در معرض سموم ، احتمال ابتلا را افزایش می دهد. از این رو برای خلاصی از آلاینده ها و سموم موجود در هوا از ویزیت در منزل کرج یا تهران استفاده نمایید.

بیماری پارکینسون چند سال طول میکشد.

بنیاد تحقیقات پارکینسون در پی پاسخی برای اینکه بیماری پارکینسون چند سال طول می کشه بوده است و به این نتیجه رسیده که اغلبِ مبتلایان ؛ علائم پارکینسونیسم را در حدود 60 سالگی تجربه کرده و بسیاری از آنها 10 الی 20 سال بعد از تشخیص پارکینسون زنده می مانند. پس ؛ رِنجِ طول عمر بیماران پارکینسون  از 70 سال تا 80 سال متغیر است. اکنون این بیماران دارای امید به زندگی طبیعی یا تقریباً طبیعی هستند.

تشخیص بیماری پارکینسون

همیشه گفته اند تشخیص به موقع بیماری، منجر به درمان سریعتر می شود. از آنجایی که ریشه بیماری مشخص نیست و داشتن سابقه خانوادگی یا همان وراثت را عامل بیماری پارکینسون می دانند. لذا هیچ گونه آزمایش خون یا نمونه گیری نمی تواند برای تشخیص موارد غیر ژنتیکی این بیماری کاربرد داشته باشد. 

برای مواردی که فرد ، دارای خویشاوند نزدیک است پزشکان بعد از گرفتن سابقه پزشکی و خانوادگی به انجام معاینه عصبی بیمار پرداخته و تشخیص بیماری پارکینسون صورت می گیرد.

بیماری پارکینسون چگونه تشخیص داده میشود؟

ابتدا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه می کنید این متخصصان چندین مولفه را برای تشخیص بررسی می کنند. 1. سابقه پزشکی 2. علائم و زمان پیدایش آنها 3. معاینه عصبی.

بیماری پارکینسون چند نوع است؟

در حالت کلی از عنوان ” پارکینسونیسم ” استفاده می شود. در واقع ، پارکینسون یک نوع از پارکینسونیسم است. در پاسخ به این سوال که بیماری پارکینسون چند نوع است؟  باید گفت : 3 شکل اصلی برای پارکینسونیسم وجود دارد که عبارتند از:

پارکینسون ایدیوپاتیک

ایدیوپاتیک به معنای این است که علت بیماری ناشناخته است. منظور از کلمه پارکینسون در اکثر موارد ؛ ابتلا به این نوع می باشد. زیرا درصد اعظم مبتلایان از این نوع پارکینسون رنج می برند. اگر نام پارکینسون را از زبان بیماران شنیدید ،منظور ایدیوپاتیک است. بارز ترین علائم پارکینسون ایدیوپاتیک را می توان لرزش ، کندی در حرکت و سفتی عضلات دانست.

پارکینسونیسم عروقی

افرادی که در خونرسانی به مغز مشکل دارند یا قبلا سکته مغزی خفیف را تجربه کرده اند، بیشتر از سایرین به این نوع از پارکینسونیسم مبتلا می شوند. پارکینسونیسم عروقی را با نام پارکینسونیسم شریان اسکلروتیک نیز می شناسند. شایع ترین علائم آن شامل : مشکلات خواب ، تغییر خلق و خو ، مشکل در حرکت و مشکلات حافظه ( زوال عقل ) می باشد.

پارکینسونیسم ناشی از دارو

ممکن است مصرف برخی از داروها روی تولید و عملکرد دوپامین اثر گذاشته و پارکینسونیسم را به وجود آورند. مصرف داروهای نورولپتیک ( تجویز شده برای درمان اختلالات روان پریشی و اسکیزوفرنی ) بزرگترین دلیل برای ابتلا به پارکینسونیسم ناشی از داروست. علائم در این نوع از پارکینسونیسم در اکثر موارد ثابت بوده و تمایلی به پیشرفت ندارند لذا به ندرت شدید تر می شوند. ضمنا نشانه های آن با قطع دارو در طی چند هفته یا چند ماه از بین می روند. ویزیت روانپزشک در منزل به شما در این رابطه بهتر کمک می کند.

آتروفی سیستم چندگانه (MSA)

از انواع دیگر پارکینسونیسم است که با عنوان” اختلال عصبی پیشرونده نادر ”  نیز شناخته می شود. آن را به اختصار MSA می نامند و با علائمی همچون : عدم تعادل ، کندی حرکت ، لرزش ، سفت شدن ماهیچه ها ، آتاکسی ( ناهماهنگی حرکات عضلات ) و نوروپاتی اتونومیک ( اختلال در عملکرد غیر ارادی اعضا ) همراه است.

فلج فوق هسته ای پیشرونده (PSP)

در اثر رسوب پروتئینی به نام تاو در سلول های مغزی ایجاد می شود. وقوع این نوع از پارکینسونیسم در مردان و زنان یکسان بوده و بعد از 60 سالگی اتفاق می افتند علائم بارز آن شامل : زمین خوردن از پشت ، مشکل در راه رفتن و حفظ تعادل ، احساس چسبیده شدن پا به زمین ، مشکل در بلع ، تغییر حالت چهره ( خیره شدن ، ابروان بالا رفته ، پیشانی پُرچین) ، افسردگی ، زوال عقل و.. می باشد.

هیدروسفالی فشار طبیعی

تجمع غیر طبیعی مایع مغزی _ نخاعی در خلل و فرج مغز را هیدروسفالی فشار نرمال ( NHP ) می گویند که علائم بیماری پارکینسون را در افراد مسن ایجاد می کند. 

چرا تشخیص بین انواع پارکینسونیسم آسان نیست؟

چندین دلیل برای این موضوع بیان شده است. اولا ، شروع علائم به تدریج و آرام است. یعنی امکان دارد زمانی توسط پزشک ، قابل تشخیص باشند که بیماری در مراحل پیشرفته باشد. دوماً ، علائم در همه پارکینسونیسم ها بسیار مشابه می باشد. سوماً  افراد مختلف ، علائم مختلف از خود نشان می دهند.

درمان بیماری پارکینسون

 لوودوپا ، به عنوان بهترین دارو برای درمان بیماری پارکینسون شناخته می شود زیرا سلول های عصبی از آن برای ساخت دوپامین استفاده خواهد کرد. البته در کنار لوودوپا ؛ پزشکان داروی دیگری به نام کاربیدوپا را نیز تجویز می کنند. 

داروی تقویتی برای پارکینسون

بر اساس تحقیقات انجام گرفته ؛ استفاده از مهارکننده های استیل کولین استراز و ممانتین در درمان های استاندارد بیماری پارکینسون و آلزایمر موثر است.داروهای دوپامینرژیک به عنوان داروی تقویتی برای پارکینسون در بخش بهبود عملکرد زبان در بیماران پارکینسون مطرح است.

درمان خانگی پارکینسون 

اگر به بیماری پارکینسون مبتلا شده اید ، چندین اقدام می تواند به شما در امر درمان خانگی پارکینسون کمک کند. اقدامات زیر را برای به دست آوردن روزهای بهتر انجام دهید: 

  • تمرینات کششی را برای شل کردن عضلات سفت شده یاد بگیرید و به کار ببندید.  
  • رژیم غذایی کم پروتئین را برای دوران بیماری خود انتخاب نمایید.
  • برای بهبود تعادل می توانید راه رفتن را از سر بگیرید.
  • جهت دور ماندن از عوامل خطر ( سموم ) ، درمان را در خانه انجام دهید مثلا می توانید از خدمات تزریقات در منزل استفاده کنید.
  • می توانید از تجربیات درمان شدگان و بیماران پارکینسون استفاده کنید.

درمان بیماری پارکینسون با سلولهای بنیادی

روشی نوینی در پزشکی پایه ریزی شده است و آن ، درمان انواع مشکلات ژنتیکی از جمله درمان بیماری پارکینسون با سلول های بنیادی است . در این روش ؛ سلول های بنیادی ( تمایز نیافته و ساده ) را با اقدامات خاصی به سلول های تخصصی مورد نظر تبدیل کرده و در مغز جاگذاری می کنند تا سلول های آسیب دیده یا از بین رفته ترمیم شوند.

تغذیه در دوران بیماری پارکینسون

غذا های انسان در ابتلا به یک بیماری و درمان آن بسیار موثرند. آنچنان که پیشینیان گفته اند: غذای شما دوای شماست و دوای شما غذای شماست. تغذیه در دوران بیماری پارکینسون را جدی گرفته و با آن به مقابله با علائم بیماری بپردازید. خوردن غذاهای کامل مانند : میوه ها و سبزیجات ، پروتئین بدون چربی ، انواع لوبیا ، حبوبات و غلات کامل به افزایش انرژی شما و بازگشت سلامت کمک می کند. همچنین هیدراته ماندن از راه های کلیدی برای حفظ سلامتی است. سرم تراپی در منزل تهران ، بهترین گزینه برای درمان و هیدراته ماندن شماست.

آیا بیماری پارکینسون به طور کامل درمان می شود؟

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماری پارکینسون در جهان وجود ندارد. هر آنچه که پزشکان تجویز می کنند ، صرفا جهت کاهش علائم و عوارض بیماری پارکینسون بوده و جز افزایش کیفیت زندگی در طول دوران بیماری ، هدفی را دنبال نمی کند. این درمان ها عبارتند از: فیزیوتراپی و دارو درمانی