غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

طول عمر سرطان سینه

سرطان سینه کشنده است؟

سرطان سینه یا به عبارت دیگر breast cancer یک نوع سرطان است که بافت پستان را درگیر می کند. این بیماری از بافت سینه آغاز می شود و در صورت ادامه داشتن، از طریق عروق مختلف به خصوص عروق آگزیلاری (عروق زیر بغل) به بافت های دیگر بدن سرایت می کند و می تواند باعث بروز متاستاز شود.

به همین علت است که تشخیص و درمان به موقع و سریع، قدم مهمی در درمان این بیماری است. سرطان سینه انواع مختلفی دارد که هرکدام با توجه به شدت بیماری و بافتی که درگیر شده است، نشانه های مختلفی دارند. مثلا برخی به شکل توده های سفت و دردناک بروز پیدا می کنند. برخی دیگر نیز به شکل فرورفتگی در پستان خود را نشان می دهند.

شکل توده سرطان سینه

علائم سرطان سینه در زنان

همانطور که اشاره کردیم، علائم سرطان سینه در زنان با توجه به بافت درگیر شده متفاوت است. معمولا این بیماری یک سری علائم اولیه و عمومی دارد. اما این مسئله بدین معنا نیست که تمام این علائم در همه افراد مبتلا، بروز پیدا می کند. ممکن است فردی به بیماری سرطان پستان مبتلا باشد، اما چندین مورد از این علائم را بروز ندهد.

یکی از شناخته شده ترین علائم این بیماری، احساس وجود توده یا غده در درون پستان یا در سطح آن است. نشانه دیگر وجود گودی یا فرورفتگی در پستان است. فرورفتگی نوک پستان نیز می تواند نشان دهنده بیماری سرطان سینه باشد. افزایش اندازه و تغییر شکل ظاهر پستان نیز نشانه مهمی است. داشتن ترشحات غیر شیری و احساس درد کلی در پستان نیز از جمله نشانه های عمومی سرطان پستان هستند. علائم اختصاصی تر شامل تغییر رنگ، خارش و التهاب، پوسته پوسته شدن نوک پستان و … می شوند.

علائم در دختر ها

سرطان سینه در نوجوانان بسیار کمیاب است. به همین علت زیاد به این مشکل پرداخته نشده است. علائم سرطان سینه در دختران می تواند شامل احساس توده سفت و محکم در سینه باشد. سایز توده به اندازه یک نخود است و می تواند دردناک باشد.

نکته مهم در خصوص این بیماری این است که ترشحات غیر شیری و فرورفتگی نوک پستان جزو علائم سرطان سینه در دختران نوجوان محسوب نمی شود. نکته مهم دیگر این است که وجود علائم به تنهایی برای تشخیص این بیماری کافی نیست. تشخیص قطعی این بیماری فقط توسط پزشک صورت می گیرد.

علائم در مردان

سرطان پستان در خانم ها شیوع بیشتری دارد. اما این بیماری در آقایان هم وجود دارد. علائم سرطان سینه در مردان مشابه خانم هاست. یکی از شایع ترین و معمول ترین علائم این بیماری در آقایان، برجستگی و برآمدگی سینه است که معمولا بدون درد و احساس سفتی است.

وجود ترشحات و درد در نوک سینه، زخمی شدن، قرمزی یا خارش پوست سینه از جمله علائم این بیماری در آقایان است. از طرف دیگر چون آقایان معمولا ماموگرافی و معاینه سینه انجام نمی دهند، اغلب دیرتر از خانم ها به این مشکل پی می برند.

علائم در دوران شيردهی

امکان ایجاد سرطان سینه در دوران شیردهی وجود دارد. اما این احتمال بسیار اندک است. اگر زنی در دوران شیردهی به سرطان سینه مبتلا شود، ممکن است اندازه پستان هایش تغییر کند، شکل نوک سینه هایش تغییر کند، ترشحاتی شفاف، قرمز، قهوه ای یا زرد کم رنگ از نوک سینه ها ترشح شود، در سینه توده محکمی تشکیل شود و امکان دارد که در زیر بغل نیز توده هایی به وجود بیایند. کاهش بدون دلیل وزن نیز می تواند یکی از علائم این مشکل باشد.

راههای پیشگیری از سرطان سینه ، روش و نحوه جلوگیری از سرطان پستان ،

پیشگیری از سرطان سینه

برای پیشگیری از سرطان سینه لازم است اقدامات را انجام دهیم این اقدامات و دستورالعمل ها به شرح زیر است:

تغییر سبک زندگی

حذف الکل : حذف مواد غذایی مضر مانند الکل به کاهش ابتلا به سرطان سینه کمک می کند. تحقیقات نشان داده است افزایش احتمال سرطان سینه با مصرف الکل رابطه مستقیم دارد بدین معنی که هرچه الکل بیشتری مصرف کنید احتمال ابتلا به سرطان سینه افزایش می یابد حتی در مصارف کم هم این احتمال را افزایش می دهد.

تنظیم وزن: وزن خود را در حالت نرمال قرار دهید اگر در حالت قرار دارد برای حفظ آن تلاش کنید. در صورتی که اضافه وزن دارید از یک متخصص تغذیه یا متخصص داخلی کمک بگیرید . ویزیت متخصص داخلی در منزل را از موسسه کیان بخواهید. با مشورت متخصص میزان کالری وارد شده به بدن را کاهش دهید و فعالیت ورزشی را افزایش دهید.

ورزش کنید: انجام فالیت های ورزشی به شما در حفز وزن سالم کمک می کند. میزان فعالیت ورزشی هفتگی در بزرگسالان 150 دقیقه ورزش هوازی متوسط یا 75 دقیقه ورزش هوازی شدید است. تمرینات قدرتی نیز باید دو بار در هفته انجام شود.

شیر دادن: شیر دادن در پیشگیری از سرطان سینه موثر است زیرا برای شیردهی باید تمام ارگان های سینه در صحت و سلامت باشند. هرچه طول شیردهی بیشتر باشد سرطان سینه دیرتر به سراغ شما خواهد آمد.

محدود کردن هورمون درمانی : پس از یائسگی هورمون درمانی را محدود کنید ترکیب هورمون درمانی ممکن است باعث افزایش احتمال سرطان سینه شود. از پزشک خود درباره عوارض و مزایایی هورمون درمانی خود بپرسید. امکان دارد بتوانید علائم بیماری خود را با درمان های غیر هورمونی و دارو ها مدیریت و کنترل کنید. در صورتی که فواید هورمون درمانی بیشتر از خطرات آن است و شما قصد استفاده از آن را دارید سعی کنید از کمترین دز مفید استفاده کنید. در طول مصرف داروهای هورمون درمانی تحت نظر پزشک باشید.

طول عمر مبتلايان به سرطان سینه

طبق تحقیقات انجام شده، حدود 91 درصد از زنانی که به سرطان سینه مهاجم غیر متاستاتیک مبتلا شده اند، حداقل 5 سال بعد از تشخیص بیماری زنده مانده اند. همچنین آمار بقای 10 ساله در مورد این بیماری، به 84 درصد می رسد.

طول عمر مبتلايان به سرطان سينه، به قدرت جسمی و روحی شخص، زمان تشخیص بیماری، نوع سرطان سینه، خدمات درمانی دریافت شده و… بستگی دارد. بنابراین نمی توان عددی واضح و کلی برای این مورد عنوان کرد.

تشخیص سرطان سینه با سونوگرافی ، آزمایش خون، عکسبرداری

بهترین راه های تشخيص 

تشخیص بیماری سرطان پستان بر مبنای علائم ممکن است هرگز اتفاق نیوفتد زیرا این بیماری همیشه با علامت نیست. برای شناسایی سرطان سینه می توانید از روش های خاصی مثل ماموگرافی ، آزمایش خون ، بیوپسی یا آزمایشات عکسبرداری مانند : سونگرافی ، رادیولوژی و… استفاده کنید. اکنون هریک از این راه های درمان را به اختصار بیان می کنیم:

سونوگرافی 

 دقت سونوگرافی در شناسایی جزئی ترین تومور ها و موقعیت آنها درون سینه بسیار بالاست. این نوع عکسبرداری حتی بعد از تشخیص نیز کابرد دارد ، مثلا زمانی که پزشک اقدام به جراحی می کند برای برداشتن همه توده سرطان از آن بهره می برد. 

در صورت نیاز کلیک کنید: انجام سونوگرافی در منزل به صورت شبانه روزی با بهترین تکنسین ها

ماموگرافی

تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی نیز ممکن است. در ماموگرافی دیجیتالی نیز مانند سونوگرافی از ارسال اشعه و ثبت در دستگاه های مخصوص برای تشخیص استفاده می شود. تعیین میزان و محل تومور با این آزمایش امکانپذیر است. استفاده از این روش تشخیصی روز به روز به دلیل قابلیت کاهش دوز اشعه و بالا بودن کارایی ، در حال افزایش می باشد.

ام آر آی mir

در صورتی که برخی تومورهای درون پستان از دید ماموگرافی پنهان مانده باشند؛ پزشکان برای اطمینان از نبود هیچ گونه توده نگران کننده از ام آر آی برای تشخیص سرطان سینه استفاده می کنند. mir یک روش تشخیصی با استفاده از اشعه ایکس درون یک میدان مغناطیسی است.

بیوپسی

هنگامی که پزشک در عکسبرداری ها یا لمس پستان حس کند که یک توده مشکوک به سرطان درون سینه وجود دارد برای تشخیص نوع آن از قبیل : خوش خیم یا بدخیم بودن می تواند بیوپسی را انجام دهد. بیوپسی باید با هدایت عکسبرداری انجام شود. در این روش ، سوزن ظریف وارد سینه شده و نمونه برداشته می شود.

آزمایش خون

امروزه با پیشرفت علم در حوزه خون شناسی به روش ها و مواد جدیدی داخل خون دست یافته اند که می توانند با اطمینان خاطر اعلام کنند تشخیص سرطان سینه با آزمایش خون امکانپذیر است.

 انجام آزمایش سرطان سینه در منزل به صورت شبانه روزی

تشخیص سرطان سینه در منزل

تشخیص سریع و به موقع سرطان، قدم مهمی در درمان این بیماری به شمار می آید. هر چقدر که بیماری سریع تر و در مراحل ابتدایی خود شناسایی شود، اقدامات درمانی نیز سریع تر صورت می گیرد. بنابراین شانس بهبودی فرد نیز به میزان چشمگیری افزایش می یابد. در تشخیص سرطان سینه در منزل، شما بدون صرف هزینه، می توانید تا حد زیادی از سلامتی خود مطمئن شوید.

در این روش شخص سینه های خود را در زمانی که سفت و دردناک نیستند، معاینه می کند. بهتر است که این معاینه بعد از اتمام زمان قاعدگی باشد. دست به کمر در مقابل آینه بایستید و سینه های خود را با دقت بررسی کنید. سپس بازوهای خود را بالای سر ببرید و مجدد سینه ها را بررسی کنید. سپس دراز بکشید و نوک سینه های خود را معاینه کنید.

در حمام نیز باید سینه های خود را معاینه کرده و از سلامت آن مطمئن شوید. در طی معاینات، هرگونه تغییر غیر طبیعی در رنگ، ظاهر، اندازه و شکل سینه ها را به پزشک خود اطلاع دهید. وجود ترشحات غیر طبیعی، فرورفتگی یا برآمدگی و… نیز سریعا باید به پزشک متخصص اطلاع داده شود.

تشخیص سرطان سینه در منزل توسط خودتان یا ماموگرافی

سرطان سينه خوش خيم

همانطور که پیشتر اشاره شد، وجود هرگونه توده ای در سینه به معنای سرطان نیست. بسیاری از توده ها خوش خیم هستند و خوشبختانه سرطانی نمی شوند. توده های خوش خیم پستان بسیار شایع هستند. این توده ها ممکن است بر اثر التهاب و عفونت ایجاد شوند.

دسته ای دیگر از توده های خوش خیم، توده های فیبروکیستیک و توده های فیبروآدنوم است. وجود این توده ها، شایع و تا حد زیادی طبیعی است و در اثر افزایش سن، کاهش غدد شیری، تغییرات هورمونی و… رخ می دهد. در سرطان سینه خوش خیم، معمولا تقسیمات سلولی بعد از مدتی متوقف می شود. در حالی که در توده بدخیم، این تقسیمات ادامه می یابد و به بافت های دیگر بدن سرایت می کند.

شایع بودن توده های خوش خیم به این معنا نیست که هیچگونه پیگیری یا درمانی را احتیاج ندارند. بلکه باید به طور منظم تحت نظر پزشک بررسی شوند. دسترسی به پزشک متخصص از طریق متخصص زنان در منزل امکان پذیر است. تعدادی از توده های پستانی، ماهیت خوش خیم دارند اما می توانند با گذشت زمان و در اثر عوامل مختلف، بدخیم شوند. این توده ها، توده های بینابینی نامیده می شوند و باید دائما تحت نظر پزشک، معاینه و بررسی شوند.

درجه بندي سرطان سینه

درجه بندی سرطان سینه به اینکه کدام بافت و کدام قسمت از پستان درگیر شده است و همچنین به میزان درگیری آن بافت، بستگی دارد. درجات مختلف این بیماری از صفر شروع شده تا درجه 4 ادامه می یابد. به این معنا که هر چقدر درجه یا سطح بیماری بالاتر رود، سرطان به میزان بیشتری گسترش یافته است. درجه صفر، کارسینوم درجا نامیده می شود.

سپس از درجه I تا IV ادامه می یابد. تعیین این درجات بر عهده پزشک است و پزشکان از معیارها و آزمایش های گوناگون برای تعیین آن استفاده می کنند. مثلا اندازه تومور، گسترش آن به غدد لنفاوی، گسترش به سایر بافت های بدن و… از جمله معیارهای تعیین درجه یا به اصلاح مرحله این بیماری است. وصل سوند ادرار در منزل از جمله خدمات موسسه کیان می باشد.

راه های درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه 

درمان سرطان سینه با توجه به نوع سرطان و میزان گسترش آن متفاوت خواهد بود. اغلب افراد مبتلا به سرطان سینه بیش از یک نوع درمان را تجربه می کنند.

جراحی

در این نوع از درمان سرطان سینه، جراح، بافت سرطانی را از بدن جدا می کند.

شیمی درمانی

با استفاده از دارو های خاص، به درمان سرطان سینه اعم از کوچک کردن سلول های سرطانی یا از بین بردن آنها می پردازد. داروهای شیمی درمانی در درمان سرطان سینه، ممکن است به صورت قرص باشند یا تزریق در رگ توصیه شوند یا ترکیبی از هر دو استفاده شود. تزریقات در منزل جهت دریافت دارو های شیمی درمانی بهترین روش در همه گیری کرونا و دوری از ترافیک های سنگین است.

هورمون درمانی

در این روش از درمان سرطان سینه سعی می شود به سلول های سرطانی، هورمون های مورد نیاز برای رشد نرسد.

پرتو درمانی

این روش از درمان سرطان سینه با استفاده از پرتوهای پر انرژی مانند اشعه ایکس امکان پذیر است. پزشک، جهت از بین بردن سلول های سرطانی، اشعه را به طور مستقیم به آنها می تاباند. رادیولوژی در منزل در دسترس متقاضیان این خدمات خواهد بود.

درمان بیولوژیکی

این نوع درمان با تقویت سیتم ایمنی بدن به مبارزه با سلول های سرطانی یا عوارض جانبی سایر درمان ها کمک می کند.

درمان سرطان سینه با همکاری متخصصان رشته های مختلف صورت می پذیرد. از جمله این همکاری ها می توان به همکاری جراحان با انکولوژیست ها اشاره کرد. انکولوژیست ها سرطان را با دارو یا پرتو درمانی، بسته به تخصص شان درمان می کنند.

آيا سرطان سینه درد دارد؟

در اغلب موارد، توده های بدخیم سرطان درد ندارند. به این معنا که شخص با توجه به علائمی که دارد، به پزشک مراجعه کرده و در ماموگرافی یا سایر آزمایش ها، ابتلای او به سرطان سینه تشخیص داده می شود.

گاهی اوقات شخص در طی چکاپ های دوره ای که دارد، متوجه این بیماری می شود. البته وجود توده در سینه می تواند همراه با درد باشد. همانطور که اشاره کردیم، در برخی موارد این دردها، غیر طبیعی هستند و استمرار پیدا می کنند. در این دوران سینه های شخص ممکن است دچار حس سوزش نیز شود. اگر در طی درمان سرطان سینه نیاز به تزریق سرم در منزل داشتید می توانید از طریق موسسه کیان اقدام کنید.

آيا سرطان سينه كشنده است؟

درمان این بیماری، تا حد بسیار زیادی به زمان تشخیص آن بستگی دارد. به این معنا که هرچقدر شخص سریع تر به وجود این بیماری پی ببرد و نسبت به درمان آن اقدام کند، احتمال درمان و بهبودی بسیار افزایش می یابد. از طرف دیگر، اگر این بیماری سریع درمان نشود، ممکن است به بخش های دیگر بدن منتقل شود و سایر بافت های بدن را سرطانی کند.

در نتیجه در عملکرد سایر بخش های بدن اختلال ایجاد شده و در نهایت می تواند به مرگ شخص منجر شود. اما امروزه با افزایش اطلاع رسانی و پیشرفت روش های تشخیصی و درمانی، شانس بهبود این بیماری به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا کرده است. مبتلایان به سرطان سینه در صورتی که با کرونا نوع دلتا درگیر شوند می توانند از متخصص ریه در منزل برای درمان بیماری خود کمک بگیرند.

سرطان سینه از چه سني شروع ميشه؟

از زمانی که بافت سینه شروع به تشکیل شدن می کند، امکان ایجاد سرطان سینه وجود دارد. سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در ایران است. احتمال ابتلا به این بیماری در سنین پایین، کم است و با افزایش سن، بیشتر می شود.

ابتلا به این بیماری، به عوامل محیطی و مسائل وراثتی نیز وابسته است. افراد زیر 30 سال به ندرت به این مشکل دچار می شوند. در ایران زنان 45 تا 50 ساله، بیشتر از رده های سنی دیگر به این مشکل دچار می شوند.

موسسه پرستاری کیان دارای کادر مجرب است که خدماتی چون اعزام پزشک متخصص به منزل، و آمبولانس خصوصی ارائه می دهد. شما به راحتی می توانید با یک تماس تمام این خدمات و خدمات دیگر را به راحتی داشته باشید.

تست خواب در منزل ، نوار مغز در منزل ، اکو قلب در منزل، نوار قلب در منزل ، ساکشن در منزل ، درمان پای دیابتی در منزل، پانسمان زخم در منزل، وصل سوند معده در منزل، انما در منزل، پرستار سالمند در منزل و  ویزیت متخصص عفونی در منزل  از دیگر خدمات موسسه کیان می باشد.