تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم
منظور از تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم این است که تفاوت این اختلال با سایر اختلالات مشابه را از نظر نشانه های ظاهر شده در افراد بشناسیم. اینجا مجموعه ای از بیماری ها که علائم مشابه داشته و ممکن است با اوتیسم اشتباه گرفته شوند را گرد آورده ایم با هم به اختلاف آنها می پردازیم از جمله :
- تفاوت اوتیسم با عقب ماندگی ذهنی
- فرق اوتیسم با اسکیزوفرنی
- تفاوت اوتیسم با آسپرگر
- تفاوت اختلال رت با اوتیسم
- فرق اختلال از هم پاشیدگی کودکی با اوتیسم
- تفاوت نابینایی با اوتیسم
- فرق افراد ناشنوا با افراد دارای اوتیسم
- اوتیسم و انزوای اجتماعی
- تفاوت اتیسم با بیش فعالی
- فرق اوتیسم با اوتیستیک
- تفاوت اوتیسم با سندروم داون
- فرق تاخیر گفتار با اوتیسم
شما می توانید شرح کاملی از اختلال اوتیسم ، علائم آن ، علت و درمانش ، طول عمر مبتلایان ، تشخیص آن در بارداری و.. را در این مقاله بخوانید: اوتیسم چیست ؟
تفاوت اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی
شاید بتوان به جرات گفت که بارزترین تفاوت اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی در دو حوزه زیر می باشد که عبارتند از :
تفاوت در برقراری ارتباط
در تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی ؛ همین بس بدانیم که افراد دارای عقب ماندگی در برقراری ارتباط چشمی با افراد عادی مشکلی نداشته و به راحتی ارتباط کلامی و رفتاری می گیرند. در حالیکه در اختلال اوتیسم ، فرد از برقراری هرگونه ارتباط با دیگران خودداری می کند و علاقه ای به این کار ندارد.
تفاوت در ضریب هوشی IQ
دیگر فرق اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی در این است که ضریب هوشی تمامی کودکان عقب مانده ذهنی از سطح متوسط و نرمال کمتر است در حالیکه در اختلالات طیف اوتیسم ، با اینکه 75 الی 85 درصد از کودکان ضریب هوشی IQ کمتر از نرمال دارند اما حدود 10 درصد از آنها توانایی بالقوه ای در یک رشته خاص مثل : هنر ، موسیقی ، ورزش ، ریاضیات یا حتی شاخه های پزشکی دارند.
شباهت اوتیسم و عقب ماندگی ذهنی این است که هر دوی آنها یک سری علایق محدود تکراری ( کلیشه ) دارند. با این حال برای تشخیص بهتر می توانید از ویزیت دکتر در منزل تهران برای اعزام متخصص مغز و اعصاب یا روانپزشک و سایر متخصصین جهت معاینه و درمان استفاده نمایید.
فرق اوتیسم با اسکیزوفرنی
اگر خواستار دانستن فرق اوتیسم با اسکیزوفرنی هستید بهتر رفتار کودک تان را در این سه حوزه بررسی کنید:
داشتن توهم
افراد دارا اسکیزوفرنی توهم دارند در حالیکه کودکان اوتیسم از این نظر کاملا سالم هستند.
عدم اعتماد
تفاوت دیگر اوتیسم با اسکیزوفرنی این است که افراد اسکیزوفرن به دیگران و محیط پیرامون بی اعتماد و بدبین ( منظور شما را بد برداشت می کنند) هستند. در حالیکه کودکان اوتیسم به دلیل عدم درک و اختلال شناختی ( منظور شما را متوجه نمی شوند) ، خود را کنار می کِشند.
بروز علائم در سن کم
اختلال اوتیسم تا قبل از 2 سالگی قابل تشخیص است در حالیکه بیماری اسکیزوفرنی در بزرگسالی ، نشانه های خود را بروز می دهد.
تفاوت اوتیسم با اسپرگر
اختلال یا سندروم آسپرگر یکی از طیف های اوتیسم است که علائم آن شباهت های زیادی به ASD یا اوتیسم دارد. تنها تفاوت اوتیسم و اسپرگر در شدت این علائم می باشد. بدین معنی که کودکان اوتیسم نسبت به کودکان دارای سندروم آسپرگر در موضع ضعف قرار دارند و در ویژگی های اجتماعی ، شناختی ، حرکتی ، رفتاری مشکلات بیشتری دارند. اما افراد مبتلا به اسپرگر دارای رفتار و تعاملات متعادل تر و گفتار مناسب تر هستند. امیدواریم متوجه فرق اختلال آسپرگر با اوتیسم و تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم شده باشید.
ابتلا به کرونا اوتیسم و غیر اوتیسم نمی شناسد. ویزیت بیمار کرونایی در منزل کرج را از طریق موسسه کیان دنبال کنید.
تفاوت اختلال رت با اوتیسم
بارزترین شاخصه کودکان دارای اختلال رت این است که دست هایشان را به صورت غیر ارادی به هم میمالند و در هم میپیچند. شاید علت تشخیص اشتباه اختلال رت با اوتیسم همین موضوع باشد که این حرکت را با حرکات تکراری کودکان اوتیسم اشتباه می گیرند.
یکی از تفاوت های اختلال رت با اوتیسم ، درگیر کردن جنسیتی است. یعنی اختلال رت فقط در دختران رخ می دهد درحالیکه اوتیسم در هر جنس اتفاق می افتد فقط امکان بروز در پسران کمی بیشتر است. تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم به درمان موثر کمک می کند.
تزریق سرم در منزل شبانه روزی به افراد دارای اختلال رت به دلیل تحرک دست ها مشکل است و نیاز به مهارت گیری فوق العاده در رگ گیری است که پرستاران مرکز شبانه روزی کیان به خوبی از عهده آن برمی آیند در صورت نیاز تماس بگیرید تا به منزلتان اعزام شوند.
فرق اوتیسم با اختلال از هم پاشیدگی کودکی ( جنون کودکی، سندروم هلر)
در اختلال از هم پاشیدگی کودکی ، کودک تا دو سالگی رشد عادی و طبیعی داشته و در مهارت های اجتماعی و فردی مشکلی ندارد. از 3 الی 4 سالگی شروع به بروز دادن علائمی همچون: از دست دادن مهارت گفتاری ، غیر کلامی ، از دست دادن مهارت برقراری ارتباط با اجتماع ، بی اختیاری ادرار و روده می کند. بسیاری از محققان؛ از هم گسیختگی کودکی را از طیف های اوتیسم می دانند.
تفاوت از هم گسیختگی کودکی CDD با اوتیسم این است که شدت علائم در : گفتار ، پردازش حسی ، مشکلات شناختی و عدم پاسخ به محرک ها در این افراد بیشتر از کودکان اوتیسم است. به اصطلاح CDD نسبت به ASD اختلال شدیدتری در IQ ، علائم عاطفی و.. دارد. تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم با CDD سبب می شود که مادران خیال آسوده تری داشته باشند.
اگر داروی تزریقی دارید نیاز نیست تا درمانگاه بروید ما با اعزام پرستار به منزل شما خدمات تزریقات در خانه تهران را 24 ساعته پوشش می دهیم.
تفاوت نابینایی با اوتیسم
همانگونه که می دانید افراد نابینا به دلیل ندیدن فرد روبرو در ارتباط گیری مشکل دارند و به محض دوست شدن با فرد مقابل در کلام و تعامل هیچ ایرادی ندارند. تفاوت نابینایی با اوتیسم دقیقا همین نکته است که کودکان اوتیسم با تغییر شرایط هنوز هم گارد خود را دارند.
حتی نابینایان با فشار به چشم های خود نشان می دهند که خواستار ادامه تعامل هستند درحالیکه این اتفاق در اوتیسم نمی افتد و آنها از ارتباط چشمی با اینکه چشمان سالمی دارند، فرار می کنند. تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم را می توان با دقت در رفتار کودکان تا حدودی متوجه شد.
اگر به انجام رادیولوژی در منزل توسط تکنسین های مجرب پایتخت احتیاج داشتید با ما تماس بگیرید.
فرق افراد ناشنوا با افراد دارای اوتیسم
افراد ناشنوا در اثر شنیدن کم اصوات یا نشنیدن آنها در برقراری ارتباط مشکل دارند و طبیعتا نمی توانند واکنشی دقیق به اطرافیانشان داشته باشند. فرق افراد ناشنوا با کودکان اوتیسم در میل و اراده پاسخگویی است. کودکان اوتیسم می شنوند اما دلشان نمی خواهد جواب بدهند.
در حالیکه ناشنوایان با لب خوانی تلاش برای تعامل را به دیگران نشان می دهند اما اوتیسمی ها از این تلاش دریغ می کنند. مرکز خدمات پزشکی کیان آماده است بهترین متخصصان را برای تشخیص به هنگام بیماری ها و تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم به منزل شما به صورت شبانه روزی اعزام کند.
تفاوت اختلال اوتیسم و انزوای اجتماعی
کودکان گوشه گیر ( انزوا طلب _ خجالتی _ درون گرا ) را به کثرت در اجتماع دیده ایم. این رفتار کودکان را نباید با اوتیسم اشتباه بگیریم با اینکه کودکان انزواطلب از نظر گفتار دچار تاخیر هستند و مهارت های اجتماعی مناسبی ندارند اما با فرصت دهی و فراهم کردن محیط مناسب بهبود می یابند.
دور ماندن از اجتماع ممکن است به درس و یادگیری آنها لطمه بزند و با کودکان عقب مانده ذهنی اشتباه گرفته شوند. اما آنها یقینا حرکات محدود و تکرار شونده را مانند کودکان اوتیسم ندارند. امیدواریم تاکنون از معرفی علائم تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم استفاده کرده باشید.
آیا می دانستید که امروزه انجام اکو قلب در منزل امکانپذیر است؟ برای کسب اطلاعات دقیق تر روی قسمت آبی کلیک کنید.
تفاوت اوتیسم با بیش فعالی
کودکان بیش فعال در تمرکز و توجه به امور پیش رو و برقراری تعامل اجتماعی ، بمانند کودکان اوتیسم با مشکل مواجه اند. در اینجا به تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم و چندین تفاوت عمده اوتیستیک با بیش فعالی اشاره می کنیم:
- کودکان اوتیسم از درک رفتار والدین مثلا عصبانیت عاجز هستند. کودکان بیش فعال این عصبانیت را درک می کنند اما با واکنش افراطی یا بی توجهی پاسخ می دهند.
- تشخیص اوتیسم قبل از سه سالگی با توجه به رفتار کودک امکانپذیر است. در حالی که اکثر کودکان بیش فعالی با ورود به مدرسه و عدم توجه به درس مورد سنجش قرار می گیرند.
- کودکان اوتیسم ممکن است در موضوع خاصی که در آن استعداد دارند واکنش تکرار شونده نشان دهند. در حالیکه در کودکان بیش فعال از تکرار کلمات خبری نیست.
تفاوت اوتیسم با سندروم داون
تفاوت های اساسی برای اختلال اوتیسم با سندروم داون ذکر می شود. اولین فرق این دو مشکل در علت و منشا ایجاد آنهاست. سندرم داون در اثر تقسیم سلولی اشتباه به وجود می آید و فرد در تک تک سلول های بدنش یک کروموزم اضافی دارد درحالیکه اختلال اوتیسم ناشی از مشکل در یک قسمت مغز است.
ظاهر کودکان اوتیسم با سندرم داون نیز متفاوت است. افراد سندروم دان دارای گردنی کوتاه ، زبان بیرون آمده ، مشکل در بینایی و شنوایی ، عضلات سست ، بدنی چاق ، ضعف در سیستم ایمنی و پوست ضخیم به ویژه در قسمت هایی مثل کف دست و پا هستند. ظاهر کودکان اوتیسم طبیعی است.|
تفاوت اوتیسم با اوتیستیک
هر دو کلمه به یک معنی است یعنی امکان دارد شما در متون پزشکی هر دو واژه را بجای هم دیگر به کار برید. مثلا به جای کودکان اوتیسم از کودکان اوتیستیک استفاده نمایید.
تفاوت اوتیسم با تاخیر گفتار زبان
شاید مهم ترین نکته در تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم با تاخیر گفتار ، این باشد که برعکس کودکان اوتیسم که از درک رفتار طرف مقابل عاجر اند یا ارتباط چشمی برقرار نمی کنند در کودکان با تاخیر کلامی می توان به وضوح ارتباط چشمی و درک موقعیت های اجتماعی و حالات فردی را دید. این کودکان ؛ عصبانیت و لبخند یا بی تفاوتی و قهر شما را درک می کنند با لبخند ، تقلید کردن یا نگاه با شما رابطه حسی برقرار می کنند. فقط در تکلم مشکل داشته و سیستم گفتاری آنها به قدر کافی رشد نداشته است. اینها نمونه ای تفاوت اوتیسم با تاخیر گفتار زبان است.