غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

سکته قلبی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

در پاسخ به اینکه سکته قلبی چیست؟ و چگونه به وجود می آید؟ یا سکته قلبی یعنی چه ؟ باید گفت همان حمله قلبی است که به آن سکته قلبی نیز گفته می‌شود و هنگامی اتفاق می‌افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی نداشته باشد. هرچه مدت زمان بیشتری عضلات قلب بدون خون بمانند، آسیب بیشتری به عضله قلب وارد می شود. بیماری عروق کرونر (CAD) دلیل اصلی حمله قلبی است.

اما اسپاسم شدید یا انقباض ناگهانی شریان کرونر نیز می‌تواند از دلایلی باشد که کمتر شیوع دارد . این بیماری می‌تواند جریان خون در عضله قلب را متوقف کند. حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که شریان خون رسانی و اکسیژن به قلب شما دچار مشکل شود. رسوبات چربی با گذشت زمان جمع می‌شوند و پلاک‌هایی در عروق قلب ایجاد می کنند. در صورت پاره شدن پلاک، لخته خون ایجاد شده و عروق شما را مسدود کرده و باعث حمله قلبی می شود.

انواع سکته قلبی

شناسایی انواع سکته قلبی به شما در امر بهبودی کمک خواهد کرد زیرا درمان و جبران عوارض یک بیماری ؛ هرگز نمی تواند بدون شناخت علت و انواع آن تحقق بیابید. انواع حمله قلبی عبارتند از:

  1. سکته قلبی خاموش
  2. سکته قلبی کلاسیک

علائم سکته یا حمله قلبی خفیف یا شدید در زنان و مردان

علائم حمله قلبی چیست؟

ابتدا باید گفت منظورتان از این پرسش که علائم حمله قلبی چیست ؛ کدامیک است؟ علائم حملات قلبی خاموش یا کلاسیک!  علائم سکته قلبی کلاسیک به صورت شدید و یا خفیف در : مردان ، جوانان ، زنان و… قبل از وقوع عبارتند از:

  • درد یا ناراحتی در قفسه سینه. بیشتر حملات قلبی شامل ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه است که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد یا از بین می‌رود و بر می‌گردد. احساس ناراحتی می‌تواند مانند فشار ناراحت کننده، فشار دادن، سیری یا درد باشد.
  • احساس ضعف یا سبکی سر .
  • همچنین ممکن است دچار عرق سرد شوید.
  • درد یا ناراحتی در فک ، گردن یا پشت.
  • تهوع، سوزش سر دل، سوء هاضمه
  • خستگی
  • درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه‌ ها.
  • تنگی نفس. این گزینه اغلب همراه با ناراحتی قفسه سینه است، اما تنگی نفس نیز ممکن است قبل از ناراحتی قفسه سینه رخ دهد.

علائم دیگر حمله قلبی، خستگی غیر معمول یا غیر قابل توضیح و حالت تهوع یا استفراغ می‌تواند باشد. زنان به احتمال زیاد این‌ علائم را  در لحظه‌ی حمله‌ ی‌ قلبی از خود بروز می‌ دهند.

علائم سکته قلبی خاموش

آشکار نبودن علائم سکته قلبی خاموش موجب نامگذاری آن با این عنوان شده است. ممکن است شما علائم را بصورت خفیف حس کنید یا حتی برای چندین روز و ماه از حمله خود خبر نداشته باشید. برخی علائم حمله قلبی خاموش که ممکن است به صورت جزئی حس شود عبارتند از :

  • عرق سرد
  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • اضطراب
  • خستگی مفرط
  • غش ، سرگیجه ، ضعف
  • سبکی سر
  • مشکلات گوارشی از قبیل : استفراغ ، حالت تهوع و…

علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد؟ معمولا حملات از نقطه نظر شدت ، زمان شروع و پایان از فردی به فرد دیگر ، متفاوت هستند. بدین معنی که نمی توان زمان و مقدار مشخصی برای آنها در نظر گرفت و گفت که علائم حمله قلبی دقیقا چقدر طول می کشد.

شدت و ضعف علائم قلبی

همه افرادی که سکتی قلبی در آنان رخ داده است. علائم یکسانی را تجربه نکرده اند شدت علائم در افراد مختلف، متفاوت می باشد. برخی افراد بی علامت هستند و سکته قلبی به طور کاملا ناگهانی اتفاق می افتد. برخی دیگر، درد خفیفی را حس می کنند. درد شدید نیز در بعضی از بیماران گزارش شده است. اما آنچه مسلم است؛ هر چه این علائم با همدیگر اتفاق بی افتند؛ احتمال سکته قلبی افزایش می یابد.

در بسیاری افراد سکته‌ی قلبی  از حملات قلبی به طور ناگهانی شروع می‌شود، اما بسیاری از افراد از ساعتها، روزها یا هفته‌ها قبل علائم و نشانه‌ های هشدار دهنده دارند. اولین هشدار ممکن است درد یا فشار قفسه سینه مکرر (آنژین) باشد که در اثر فعالیت ایجاد شده و با استراحت تسکین می‌یابد. آنژین در اثر کاهش موقتی جریان خون در قلب ایجاد می‌ شود.

در صورت مشاهده علائم حمله قلبی با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.

اگر علائم حمله قلبی را در خود یا شخص دیگری مشاهده کردید، بلافاصله با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید. هرچه زودتر اورژانس بالای سر بیمار حاضر باشد، سریع‌تر می‌توانید برای کاهش میزان آسیب به عضله قلب اقدام کنید. در بیمارستان، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی با انجام آزمایشاتی متوجه می‌شوند که آیا حمله‌ی قلبی رخ داده یا خیر. از طرفی می‌توانند بهترین روش درمان  را تعیین کنند.

شما اگر در غرب تهران ساکن هستید می‌توانید از خدمات ساکشن بیمار در منزل در غرب تهران بهره‌مند شوید.

در برخی موارد، حمله قلبی نیاز به احیای قلبی ریوی (CPR) یا شوک الکتریکی (دفیبریلاسیون) به قلب دارد تا دوباره قلب پمپاژ خود را شروع نماید. افراد متخصص آموزش داده شده‌اند تا بتوانند از دستگاه CPR يا دفيبريلاتور استفاده کنند. این‌کار می‌تواند گام‌ مهمی تا زمان رسیدن پزشکان بالای سر مریض باشد.

به یاد داشته باشید، در حمله قلبی هر چه زودتر درمان اضطراری آغاز شود ، احتمال زنده‌ ماندن بیمار بیشتر است.

تشخیص سکته قلبی با نوار قلب و آزمایش خون

تشخیص حمله قلبی

تشخیص حمله قلبی برای پزشکان از اهمیت خاصی برخوردار است. سعی متخصصان قلب بر کنترل عوامل خطری است که منجر به سکته قلبی در فرد می شوند. بدین منظور پیشنهاد می شود معاینات دوره ای توسط متخصص انجام گیرد. اگر علائم حمله قلبی را خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.

پزشک جهت تشخیص سکته قلبی ابتدا از سابقه خانوادگی، دارویی، حساسیتی و… شما مطلع می شود سپس شروع به معاینه فیزیکی کرده و نبض، فشار خون، دمای بدن و…  بررسی می کند. آزمایشاتی را برای بررسی ضربان قلب و امکان وقوع حمله قلبی انجام می دهد. این آزمایشات عبارتند از:

الکتروکاردیوگرام (ECG)

اولین اقدام در تشخیص سکته قلبی با نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام (ECG) خواهد بود.  در این آزمایش، الکترودهایی را به قفسه سینه و اندام شخص بیمار متصل می کنند تا سیگنال های الکتریکی ارسالی به پوست که توسط قلب ایجاد می شود را به صورت امواج قابل نمایش روی کاغذ ثبت کنند. اگر عضله قلب آسیب دیده باشد تکانه های الکتریکی کاهش می یابد. ECG می تواند نشان دهنده یک حمله قلبی قبلی یا حمله قلبی در حال وقوع باشد. نوار قلب در منزل از جمله خدماتی است که توسط موسسه کیان به بیماران ارائه می شود.

آزمایش خون

تشخیص سکته قلبی با آزمایش خون نیز امکانپذیر است. هنگامی که قلب در اثر حمله قلبی آسیب ببیند برخی از پروتئین های آن، به آهستگی شروع به نشت داخل خون می کنند. در موارد اورژانسی، متخصصان انجام آزمایش خون را برای بررسی سطح این پروتئین ها و آنزیم ها در خون تجویز می کنند. انجام آزمایش خون در منزل توسط افراد مجرب به صورت 24 ساعته با موسسه کیان امکانپذیر است.

اشعه ایکس

یکی از روش های تشخیص حمله یا سکتی قلبی در گروه های مختلف مانند: مردان ، زنان ، جوانان استفاده از اشعه ایکس می باشد. بررسی اندازه قلب و رگ های خونی وابسته به آن از طریق اشعه ایکس امکان پذیر می باشد. همچنین پزشک با این آزمایش قادر به تشخیص مایع در درون ریه های شما است. موسسه کیان، رادیولوژی در منزل را که توسط متخصصان حاذق این موسسه انجام می گیرد به شما پیشنهاد می دهد.

اکوکاردیوگرام

یک آزمایش است که تصاویری از قلب متحرک را ثبت می کند. این آزمایش برای بررسی نحوه پمپاژ خون توسط حفره ها  و دریچه های قلب به کار می رود همچنین تشخیص آسیب ناحیه ای در قلب توسط این آزمایش ، هنگام سکته قلبی امکان پذیر است. شما می توانید اکو قلب در منزل را نیز از طریق موسسه کیان درخواست کنید.

آنژیوگرافی

تشخیص سکته قلبی با آنژیوگرافی نیز ممکن است. در این روش که برای شناسایی سکته قلبی به کار می رود، رگ های بیمار توسط یک رنگ نمایان می شوند. متخصص قلب، رنگ را توسط یه لوله بلند و نازک اغلب از طریق سرخرگ پا یا کشاله ران به شریان قلب وارد می کند. مسیر این رنگ که نشان دهنده ی رگ های باز و مسدود شده است توسط اشعه ایکس قابل مشاهده است.

سی تی اسکن

سی تی اسکن همان اشعه ایکس است با این تفاوت که عکس برداری از زوایای بیشتری انجام می گیرد که منجر به تشخیص بهتر و دقیق تر سکته قلبی خواهد شد و تجهیزات و ابزار آن بسیار بزرگتر وغیر قابل حمل سیار است. برای انجام آن باید روی تخت دراز بکشید و درون دستگاه قرار گیرید.

ام آر آی

ام آر آی نیز مانند سایر تصویربرداری ها برای تشخیص بیماری های قلبی و  عوارض سکته قلبی کاربرد دارد. در این روش تصاویر قلب از طریق یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی در دسترس می باشد. ابتدا روی تخت دراز کشیده و تنظیمات دستگاه روی بدن شما قرار می گیرد.

پیشگیری از سکته قلبی

هرگز اقدامات پیشگیرانه از حمله ی قلبی را به بعد موکول نکنید. حتی اگر سابقه سکته قلبی دارید. اقدامات زیر از جمله روش های جلوگیری از حمله قلبی محسوب می شوند:

دارو

داروهای مصرفی علی الخصوص داروهای مختص قلب را با نظر پزشک استفاده کنید. دوز دارو و زمان تعیین شده توسط متخصص از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدین منظور تا چندین وقت تحت نظر پزشک باشید.

تغییر سبک زندگی

برای کاهش خطر حمله قلبی، یک رژیم غذایی سالم را با مشورت متخصص داخلی تنظیم کنید. می توانید متخصص داخلی در منزل را امتحان کنید. ورزش را به طور منظم و با رعایت اصول انجام دهید. استرس را از زندگی خود دور کنید. مصرف سیگار، الکل، دخانیات، مواد مخدر محرک و.. را قطع کنید. عوامل ایجاد کننده ی فشارخون، دیابت و کلسترول بالا را کاهش دهید.

علاج و عوارض حمله قلبی در زنان ، مردان ، جوانان

عوامل خطر حمله قلبی چیست؟

عوامل بسیاری در باریک شدن شریان ها در اثر رسوبات چربی (آترواسکلروز) در سراسر بدن موثر هستند. برخی از این عوامل را می توان بهبود بخشید یا از بین برد. هرچه کنترل و مدیریت بر روی عوامل خطر افزایش یابد خطر سکته قلبی کاهش می یابد. وضعیت سلامتی، سبک زندگی، سن و سابقه خانوادگی  می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی را افزایش دهد. عوامل خطر حمله قلبی را به دو نوع تقسیم می کنند.

  1. قابل کنترل
  2. غیر قابل کنترل

عوامل خطر حمله قلبی قابل کنترل:

سبک زندگی نادرست 

افرادی که ورزش می کنند از قلب سالم تری برخوردارند. سطح کلسترول و فشار خون آنها پایین است. بالعکس عمدتا افراد بدون تحرک، چاق هستند. در برخی از افراد؛ ورزش شدید باعث فشار بیش از حد به قلب و حمله قلبی خواهد شد. ورزش ها را زیر نظر متخصص انجام دهید.

سندروم متابولیک

این سندروم در افراد چاق دارای فشار و قند خون بالا رخ می دهد. افراد مبتلا به سندروم متابولیک دو برابر بیشتر در معرض حمله قلبی خواهد بود.

کلسترول خون بالا

کلسترول ها ممکن است خطر سکته قلبی را کاهش یا افزایش دهند. اگر سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL_کلسترول بد) بالا باشد احتمال باریک شدن شریان ها زیاد است. افزایش سطح تری گلیسرید نیز با افزایش سکته قلبی نسبت مسقیم دارد. اما سطح لیپو پروتئین با چگالی بالا( HDL-کلسترول خوب) این خطر را کاهش می دهد.

فشارخون بالا

فشار خون بالا ممکن است به شریان های منتهی به قلب آسیب برساند. اگر فشار خون با دیابت، کلسترول بالا، چاقی همراه شود خطر سکته قلبی افزایش می یابد.

قندخون بالا(دیابت )

افزایش سطح قند خون، خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. کاهش تولید هورمون انسولین یا کاهش جذب آن توسط سلول ها، میزان قند خون را افزایش می دهد.

اضافه وزن

افراد با اضافه وزن بالا، بیشتر در معرض کلسترول خون بالا، دیابت، فشار خون بالا و تری گلیسرید بالاهستند. کاهش 10 درصد از وزن بدن از خطر سکته قلبی می کاهد.

تغذیه نامناسب

تغذیه نامناسب به ویژه: مواد غذایی پرچرب،پر ادویه و فست فود ها  از جمله عواملی هستند که خطر سکته قلبی را تقویت می کنند.

مصرف الکل

مصرف الکل نیز خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد. با کاهش مصرف آن، بی نیاز از خدمات پزشکی مرتبط با قلب خواهید شد.

 استرس بالا

ایجاد استرس در وقایعی  مانند: چهارشنبه سوری، فشار شغلی، تصادف، از دست دادن عزیزان و… به وضوح مشهود است. در صورت وقوع ناگهانی ممکن است باعث سکته قلبی در افراد شود.

مصرف دخانیات

دخانیاتی مانند: سیگار، تنباکو و …. احتمال بیماری های قلبی _عروقی را افزایش می دهند. شدت بیماری با مدت زمان قرارگیری در معرض عامل تشدید کننده نسبت مستقیم دارد.

مصرف مواد مخدر

داروهای محرک نظیر: کوکائین، آمفتامین ها و… با ایجاد اسپاسم عضلات عروق کرونر موجب بروز حمله قلبی در افراد می شوند.

خود ایمنی

در بیماری هایی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید که بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند حمله قلبی دور از انتظار نیست.

پره اکلامپسی

پره اکلامپسی یک وضعیت حاد است که در دوران بارداری با فشار خون بالا به وجود می آید. سابقه ی پره اکلامپسی باعث دائمی شدن آسیب به قلب انسان در طول زندگی خواهد شد. این امر خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

عوامل خطر حمله قلبی غیر قابل کنترل :

سابقه خانوادگی

در افرادی که اقوام با نسبت خونی نزدیک (خواهر، برادر، والدین، مادر بزرگ، پدر بزرگ) سابقه حمله قلبی برای مردان بالاتر از 55 سالگی و در زنان بالاتر از 65 سالگی داشته اند؛ خطر سکته قلبی بیشتر است.

سن

افراد با سن بالاتر بیشتر در معرض سکته قلبی هستند. این احتمال در زنان بالای 55 سال و مردان بالای 45 سال بیشتر از افراد جوان تر است.

حدود نیمی از آمریکایی‌ها حداقل یکی از سه عامل اصلی خطرسکته قلبی را دارند: فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، و سیگار کشیدن. می‌توانید با تغییر عواملی که قابل کنترل کردن هستند، گام‌هایی برای کاهش خطرسکته قبلی خود بردارید. می توانید با کنترل و مدیریت عوامل خطر قابل کنترل از احتمال مراجعه به پزشک جهت سکته قلبی بکاهید.

عوارض سکته قلبی

عوارض بسته به اینکه در طول حمله قلبی چه مقدار آسیب به قلب وارد شده باشد شامل موارد زیر است:

ریتم نامنظم قلب(آریتمی)

آسیب به قلب، در عملکرد قلب اخلال ایجاد می کند در این هنگام شاهد ضربان قلب غیر معمول خواهیم بود. قلب انسان پالس های را به پوست ارسال می کند که می توان از طریق دستگاه نوار قلب ثبت کرد. بروز ضربان نامنظم قلب ممکن است منجر به مرگ شخص شود.

نارسایی قلب

گاهی اوقات آسیب به بافت قلب آنقدر شدید است که عضله قلب توان پمپاژ خون را از دست می دهد این نارسایی ممکن است موقتی باشد یا تبدیل به بیماری مزمن شده و یک آسیب گسترده و دائمی را برای قلب شما در پی داشته باشد.

ایست قلبی ناگهانی

حملات قلبی ممکن است منجر به ایست قلبی در افراد شوند. اگر اقدامات اولیه و درمانی فوری در هنگام ایست قلبی صورت نگیرد ؛ فوت فرد دور از انتظار نیست.

علائم سکته فلبی خفیف در خواب

علل سکته قلبی

باریکی عروق کرونر

حمله قلبی با مسدود شدن یک یا چند شریان کرونر رخ می دهد. علت مسدود شدن می تواند در اثر تجمع رسوباتی به نام پلاک از جنس کلسترول باشد. این رسوبات به مرور زمان شریان های کرونر را باریک تر (آترواسکلروز)می کنند که  وقوع حمله قلبی را شدت می بخشند.

ایسکمی

در برخی از مواقع لخته ی خون می تواند مسیر ورود خون به عضوی از بدن را مسدود کند. اگر این عضو؛ قلب شما باشد ورود اکسیژن و مواد مغذی به سلول های قلبی با افت محسوسی روبرو می شود. ایسکمی بسیار خطرناک است. تشخیص و درمان بسته به نوع انسداد متفاوت است. انسداد شریان کرونر دو نوع تقسیم می شود:

انسداد جزئی

در انسداد جزئی شما شاهد یک انفارکتوس میوکارد با افزایش ST(NSTEMI) خواهید بود.

انسداد کامل

در انسداد کامل یک انفارکتوس با ارتفاع ST(STEMI) در دستگاه نوار قلب ثبت می شود.

اسپاسم عروق کرونر

داروهای غیر قانونی مانند کوکائین و یا تنباکو باعث اسپاسم عروق کرونر می شوند در اسپاسم عروق کرو.نر، جریان خون بخشی از عضله قلب قطع می شود و به عنوان عامل تهدید کننده زندگی به شمار می رود.

کووید 19(اومیکرون_ دلتا)

امروزه ثابت شده است که ویروس کووید 19 نیز ممکن است منجر به حمله قلبی در بیماران مبتلا به این ویروس شود.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

با مشاهده‌ی علائم سریعا اقدام کنید. برخی افراد زمانی بسیار طولانی منتظر می‌مانند. این از آن رو است که علائم و نشانه‌های مهم را تشخیص نمی‌دهند. این مراحل را انجام دهید:

  • برای کمک فوری پزشکی تماس بگیرید. اگر مشکوک به حمله قلبی هستید، فرصت را از دست ندهید. بلافاصله با شماره ۱۱۵ یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید. اگر به خدمات فوریت‌ های پزشکی دسترسی ندارید، بهتر است کسی شما را به نزدیکترین بیمارستان منتقل کند.
  • تنها در صورت عدم وجود گزینه های دیگر خود را رانندگی کنید. از آنجا که وضعیت شما می‌تواند بدتر شود، رانندگی شما می‌تواند هم خودتان و هم دیگران را در معرض خطر قرار دهد. بدین منظور بهتر است از خدمات پزشکی در منزل استفاده کنید ویزیت پزشک در منزل بهترین گزینه است.
  • در صورت تجویز پزشک، نیتروگلیسیرین مصرف کنید. آن را طبق دستورالعمل و فقط زمانی که در انتظار رسیدن کمک اضطراری هستید مصرف کنید. در صورت نیاز برای داروهای تزریقی می توانید خدمات تزریقات در منزل را از موسسات معتبر بخواهید.
  • در صورت توصیه آسپرین مصرف کنید. مصرف آسپرین در هنگام حمله قلبی می‌تواند با کمک به جلوگیری از لخته شدن خون، آسیب قلبی را کاهش دهد.

آسپرین می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد، بنابراین از آسپرین استفاده نکنید . تنها زمانی مجاز به استفاده از آسپرین هستید که پزشک یا پرسنل فوریت‌های پزشکی آن را توصیه کنند. تماس با ۱۱۵ را برای مصرف آسپرین به تأخیر نیندازید. ابتدا با کمک اضطراری تماس بگیرید.

درمان سکته قلبی در خانه ، طب سنتی ، طب اسلامی

برای بهبودی بعد از حمله قلبی چه کاری می توانم انجام دهم؟

اگر سابقه‌ی‌ حمله قلبی داشته باشید، ممکن است قلب شما آسیب ببیند. این آسیب می‌تواند بر ریتم قلب و توانایی آن برای پمپاژ خون به بقیه بدن تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است در معرض حمله قلبی دیگری یا شرایطی مانند سکته مغزی، اختلالات کلیوی و بیماری شریانی محیطی (PAD) باشید. نکات پیشگیری را برای عدم وقوع مجدد آن جدی بگیرید. درمان ها را تحت نظر متخصص قلب یا بیمارستان پیگیری کنید.

اعزام متخصص قلب به خانه با این کارها می‌توانید شانس خود را برای داشتن مشکلات بهداشتی در آینده کاهش دهید:

فعالیت بدنی

با تیم مراقبت بهداشتی خود در مورد کارهایی که هر روز در زندگی و محل کار خود باید انجام دهید صحبت کنید. پزشک شما ممکن است مدتی بعد از حمله قلبی کار، مسافرت یا فعالیت جنسی را برای شما محدود کنید.

تغییر در سبک زندگی 

داشتن رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار و کنترل استرس – علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده – می‌تواند به بهبود سلامت قلب و کیفیت زندگی شما کمک کند. از تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد شرکت در برنامه ای تحت عنوان توانبخشی قلب برای کمک به شما در ایجاد این تغییرات در زندگی بخواهید. همچنین می‌توانید از خدمات تزریق سرم در منزل استفاده کنید.

توانبخشی قلب 

توانبخشی قلبی برنامه‌ای مهم برای هر کسی است که از حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سایر مشکلات قلبی بهبود یافته است و به جراحی یا مراقبت‌های پزشکی نیاز دارد. توانبخشی قلب برنامه‌ای تحت نظارت است که شامل موارد زیر می‌شود:

    • فعالیت بدنی
    • آموزش در مورد زندگی سالم، از جمله تغذیه سالم، مصرف دارو طبق دستورالعمل، و روش‌هایی برای کمک به شما در ترک سیگار
    • مشاوره برای یافتن راه‌هایی برای از بین بردن استرس و بهبود سلامت روان

تیم پزشکی ممکن است از طریق توانبخشی قلب به شما کمک کنند. این تیم متشکل تیم مراقبت‌های بهداشتی، متخصصان ورزش و تغذیه، متخصصان فیزیکی و مشاوران یا متخصصان بهداشت روان هستند.

در صورت مشاهده کسی که ممکن است دچار حمله قلبی شود چه باید کرد؟

اگر شخصی را که بیهوش است مشاهده کردید و فکر می‌کنید دچار حمله قلبی شده است، ابتدا با فوریت پزشکی جهت اعزام آمبولانس تماس بگیرید. آمبولانس خصوصی با مدرنترین تجهیزات و مجربترین کادر درمان که تسلط کامل به کنترل شرایط بحرانی دارند توسط موسسه کیان در دسترس بیماران قلبی می باشد. سپس بررسی کنید که آیا فرد نفس می کشد و نبض دارد یا خیر. اگر فرد نفس نمی‌کشد یا نبض وی را پیدا نکردید باید CPR را شروع کنید.

با ریتمی نسبتاً سریع – سریعاً روی سینه فرد فشار بیاورید . این‌فشار باید حدود 100 تا 120 فشار در دقیقه باشد.

اگر در زمینه CPR آموزش ندیده‌اید، به توصیه‌ی  پزشکان فقط در روی قفسه‌ی سینه فشار بیاورید. اگر در زمینه CPR آموزش دیده باشید، می‌توانید راه هوایی را باز کرده و تنفس را نجات دهید.

پیشگیری از سکته قلبی در خواب ، حمله قلبی

درمان حمله قلبی چگونه است؟

در درمان آسیب ناشی از حمله قلبی دقایق اهمیت زیادی دارند. زیرا با گذشت هر دقیقه از حمله قلبی، بافت قلب تحلیل می رود. بازگشت سریع خون به قلب از آسیب های قلبی می کاهد. برای درمان سکته قلبی از روش های زیر استفاده می شود:

  • دارو درمانی (داروهای ضد انعقاد خون_آسپرین_نیتروگلیسرین و…)
  • مداخله کرونری
  • جراحی قلب
  • توان بخشی قلبی -عروقی

درمان دارویی حمله قلبی

درمان حمله قلبی با داروهای مختلفی انجام می شود. که شامل:

آسپرین

اولین توصیه فوریت های پزشکی در صورت احتمال سکته قلبی، مصرف داروی آسپرین است زیرا مصرف این دارو احتمال لختگی خون را کاهش می دهد که منجر به جریان یافتن خون درون شریان های باریک می شود.

ترومبولیتیک ها

ترومبولیتیک ها به عنوان لخته شکن شناخته می شوند زیرا لخته خون ایجاد شده در درون رگ را حل می کنند. بنابراین از امکان مسدود شدن شریان و عدم خون رسانی به قلب (سکته قلبی) کاسته می شود. هر چه زمان رسیدن داروهای ترومبولیتیک به بیمار کمتر باشد شانس زنده ماندن بیشتر خواهد بود و آسیب های قلبی کمتری متوجه بیمار است.

ضد پلاکت

از جمله داروهایی که در وضعیت اورژانسی توسط مراقب فوریت های پزشکی به بیمار داده می شوند داروهای ضد پلاکت هستند. دلیل این امر، جلوگیری از ایجاد لخته های جدید می باشد. همچنین این داروها نمی گذارند که لخته های موجود بزرگ شوند.

هپارین

هپارین جزء داروهای رقیق کننده خون به شمار می رود که در هنگام حمله قلبی برای بیمار تجویز می گردد تا از احتمال چسبندگی و لختگی خون کاسته شود. تزریق هپارین به صورت وریدی و زیر پوستی انجام می گیرد.

نیتروگلیسیرین

این دارو در درمان درد قفسه سینه کاربرد دارد و با گشاد کردن عروق خونی، جریان خون ورودی به قلب را بهبود می دهد.

مسکن

در درمان بیمارانی که حمله قلبی به آنان دست داده است از مسکن هایی مانند مورفین استفاده می شود.افراد ساکن کرج می توانند از خدمات تزریقات در منزل کرج را در سریع ترین زمان ممکن با مجربترین پرستاران دارای سابقه بالای 10 سال دریافت کنند.

مسدود کننده های بتا

مسدود کننده های بتا بر ماهیچه قلب اثر گذاشته و باعث شل شدن آن می شود. همچنین به کاهش ضربان قلب و فشار خون کمک می کنند. این عوامل حرکت آسان قلب را رقم می زنند. آسیب عضله قلب محدود خواهدشد و از درصد بروز دوباره آن در آینده می کاهد.

مهارکننده های ACE

این دارو ها بر فشار خون تاثیر می گذارند. با کاهش فشار خون از فشار بر قلب کاسته می شود. مصرف این دارو باعث کاهش استرس وارده بر قلب خواهد شد.

استاتین ها

این گروه از داروها با کنترل کلسترول خون از بروز حملات قلبی جلوگیری می کنند.

سکته قلبی _ حمله چیست ؟

رژیم غذایی بیماران سکته قلبی

برای جلوگیری از وقوع مجدد حمله قلبی و بهبود عوارض سکته ی قبلی باید نکاتی را در تنظیم رژیم غذایی این بیماران رعایت کنیم . دستورالعمل های تغذیه ای شامل موارد زیر می باشد.

_ پرهیز از مصرف هر گونه مواد غذایی که باعث انسداد عروق می شوند. چربی های اشباع (روغن جامد ، دنبه )  و دارای پالم را از رژیم غذایی افراد حمله قلبی حذف کنید.

_ سوپ ، میوه های مفید ، سبزیجات و غلات از قبیل : انواع کلم ( قرمز ، بروکلی ، گل کلم ، کلم برگ ) ، انواع لوبیا ( قرمز ، چیتی ، چشم بلبلی ، سبز ) ، شلغم ، مارچوبه ، اسفناج ، نخود سبز و خشک را در برنامه تغذیه بیماران سکته قلبی بگنجانید. 

_ تحقیقات ثابت کرده است مصرف اسید فولیک در پیشگیری از حمله مجدد قلبی در زنان 5 درصد و در مردان 7 درصد موثر است. استفاده روزانه از اسید فولیک طبیعی موجود در مواد غذایی به میزان 100 میکروگرم توصیه می شود. نخود ، لوبیا ، عدس ، تخم مرغ و مارچوبه سارشاز از اسید فولیک هستند.

مصرف حداقل سه بار در هفته از گوشت ماهی و فرآورده های آن مثل روغن ماهی را در رژیم غذایی بیماران سکته قلبی لحاظ کنید. ماهی های مفید عبارتند از : ازون برون، کلیکا ، ماهی شیر ، ماهی حلوا و ماهی قباد .

اهداف و اقدامات موسسه کیان 

اگر شما با فرد دارای پیشینه سکته قلب//ی زندگی می کنید یا پرسشی درباره ی سکته فلبی دارید می توانید با موسسه خدمات پزشکی کیان تماس بگیرید و از کارشناسان مربوطه بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.

در دانستن باید ها ونباید های سکته قلبی و ارتباط آن با کرونا (COVID-19 ،از نظرات کارشناسان و متخصصان شرکت خدمات پزشکی کیان استفاده کنید.

هم چنین موسسه خدمات پزشکی شبانه روزی کیان ، یکی از مراکزی است که به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدماتی مانند:صدور گواهی فوت در منزل می باشد.