غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

سوزاک چیست ؟ و چگونه به وجود می‌آید؟

سوزاک چیست ؟ سوزاک، یکی از انواع بیماری‌های مقاربتی است که می‌تواند هم در مردان و هم زنان را ایجاد شود. این بیماری ناشی از باکتری نایسریا گونوره است و تمایل دارد تا در محیط‌های گرم و مرطوب بدن رشد نماید. این بیماری بین جوانان 15-24 سال بسیار شایع است. برای یافتن پاسخ سوالات زیر با ما همراه باشید:

  • سوزاک چگونه منتقل میشود؟
  • سوزاک چگونه به وجود می آید؟
  • چگونه سوزاک را درمان کنیم؟
  • چگونه سوزاک میگیریم؟
  • سوزاک در زنان چگونه است؟
  • آزمایش سوزاک چگونه است؟

سوزاک، عکس سوزاک، بیماری سوزاک _ چرا سوزاک میگیریم

بیشترین نواحی که باکتری نایسریا گونوره رشد کرده و یا تمایل به رشد دارد به شرح زیر است:

  • مجرای ادرار (لوله ای که ادرار را از مثانه تخلیه می‌کند)
  • چشم ها
  • گلو ، حلق
  • واژن
  • مقعد
  • دستگاه تولید مثل زنان (لوله‌های رحمی، دهانه رحم و رحم)

سوزاک چگونه منتقل می‌شود؟

در پاسخ به اینکه سوزاک چگونه منقل میشود؟ باید گفت : راههای انتقال سوزاک، می‌تواند متفاوت باشد. اما عمده ترین راهای انتقال عبارتند از:

روابط جنسی 

رابطه‌ی جنسی از طریق دهان _ حلقی ، مقعدی یا واژینالی که محافظت نشده باشد، از روش های اصلی انتقال این بیماری است. به عقیده ی پزشکان، بهترین راه محافظت برای انتقال بیماری سوزاک موارد زیر است:

  1. نداشتن رابطه جنسی
  2. کاهش انتقال سوزاک از طریق داشتن یک رابطه محافظت شده با کاندوم
  3. رابطه متقابل تک همسری با کسی که آزمایش بیماری سوزاک منفی دارد.

 

زایمان

نمی توان منتقل شدن سوزاک را محدود به رابطه جنسی دانست زیرا نحوه و طریقه انتقال سوزاک از مادران مبتلا به نوزادان می تواند در حین زایمان باشد.

آیا انتقال سوزاک از طریق استخر امکانپذیر است؟

با شروع فصل گرم تابستان و افزایش درخواست برای تفریحاتی مانند شنا ؛ نگرانی از انتقال سوزاک از طریق استخر در بین شناگران امری بسیار شایع است. طبق تحقیقات نه تنها انتقال سوزاک از طریق استخر ممکن نیست بلکه نگران ابتلا به سایر بیماری ها از قبیل : زگیل تناسلی ، سیفلیس ، ایدز ، هپاتیت b,c نیز نباشید.

سوزاک ، عکس بیماری _ راه های انتقال _ تشخیص _ پیشگیری از سوزاک

علائم سوزاک چیست؟

مهم ترین علائم سوزاک چیست ؟ آیا می خواهید بدانید که تفاوت علائم این بیماری با سایر بیماری های دهانی _ تناسلی چیست؟ وجود سوزاک در اغلب افراد،علائم خاصی ندارد‌ اما اگر دارای علائم باشد، حدود ۱۲ تا ۱۴ روز پس از درگیری با این بیماری برای فرد اتفاق می‌افتد.

نکته‌ی قابل توجه این است که فردی که مبتلا به سوزاک است و البته خود هیچ علائم چندانی ندارد، می‌تواند به طور گسترده‌ای این بیماری را به افراد دیگر انتقال دهد. افراد بدون علامت در این بیماری از گروه پرخطری هستند که باعث انتقال سوزاک می‌شوند. همچنین علائم بیماری در میان مردان و بانوان با یکدیگر متفاوت است. برای شناخت علائم سوزاک در نوزادان ، کودکان ، زنان و مردان با ما همراه باشید.

علائم در مردان

علائم بیماری سوزاک در مردان چیست؟ مردانی که دارای روابط همجنسگرایی اند بیشتر از سایرین به دنبال شناسایی علائم سوزاک مردان هستند. سوزاک اغلب در میان آقایان، علائم قابل توجهی ندارد‌. اما در صورتی که علائم بروز کند، از لحظه‌ی ابتلا تا بروز علائم چندین هفته زمان لازم است تا سپری شود. اما مهم‌ترین علائم سوزاک در میان مردان، سوزش ادرار است که می‌تواند از یک هفته پس از ابتلا بروز کند.

در صورت پیشرفت بیماری، علائم سوزاک دهانی _ مقعدی _ حلقی در مردان به شرح زیر است:

  • تکرر یا فوریت بیشتر ادرار
  • ترشح چرک مانند (یا قطره قطره) از آلت تناسلی مرد (سفید، زرد، بژ یا سبز)
  • تورم یا قرمزی در دهانه آلت تناسلی مرد
  • تورم یا درد در بیضه ها(کمتر رایج است)
  • گلودرد مداوم

 

در اغلب موارد سوزاک عوارض شدیدی از خود به جای نخواهد گذاشت‌. اما در برخی موارد بسیار نادر، فرد مبتلا، در ناحیه‌ی مجاری ادراری و بیضه‌ها دچار آسیب خواهد شد. علائم و عوارض به وجود آمده حتی پس از درمان نیز تا چند هفته باقی خواهند ماند. در برخی از موارد این عوارض و درد می‌تواند به راست روده نیز گسترش یابد.

اگر بیماری قلبی داشتید و به سوزاک مبتلا شدید می توانید مشاوه با متخصص قلب در منزل را امتحان کنید. امکان دارد بیماری های هم زمان منجر به تشدید عفونت در بدن شوند یا تداخل دارویی منجر به وخامت اوضاع شود. هم چنین در صورت نیاز و درخواست متخصص،  اکو قلب در خانه نیز انجام می شود.

علائم در زنان

به دنبال شناسایی علائم سوزاک در زنان نباشید زیرا از مشکلاتی که این بیماری برای بانوان به وجود می‌آورد این است که به سادگی قابل تشخیص نیست و علائم خاصی ندارد. در صورتی که یک فرد خانم مبتلا به این بیماری شود و علائمی در او بروز کند، این علائم به قدری خفیف و ناچیز است که در اغلب موارد به جای بیماریهای دیگر تشخیص داده می‌شود.

علائم این بیماری مانند عفونت‌های شایع در ناحیه‌ی واژن بروز پیدا می‌کند. به طور کلی علائم شایع و مشترک سوزاک با سایر بیماری ها در میان بانوان به شرح زیر است:

  • ترشح از واژن (آبکی ، خامه ای یا کمی سبز)
  • درد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن
  • ادرار مکرر ترغیب کنید
  • دوره های سنگین تر
  • گلو درد
  • درد در هنگام رابطه جنسی
  • درد شدید در پایین شکم
  • تب
  • خونریزی واژینال بین پریودها(لکه بینی)

تشخیص سوزاک با پاپ سمیر ، آزمایش خون ، آزمایش ادرار

روش‌های تشخیص سوزاک

روش های مختلفی برای تشخیص و شناسایی بیماری سوزاک وجود دارد. هرچه دقت تشخیص بالاتر باشد امکان دریافت درمان مناسب افزایش می یابد. شایع ترین راه های تشخیص عبارتند از:

تست پاپ اسمیر 

می‌توان سوزاک را از طریق برخی آزمایشات مانند پاپ اسمیر تشخیص داد. این تست در افراد زیر باید هر ساله انجام شود:

  • همجنسگرا یا دو جنسه فعال
  • زنان با فعالیت جنسی بسیار فعال.
 
آزمایش ادرار

متخصصان امور بهداشت اکثر مواقع برای تشخیص سوزاک از آزمایش ادرار فرد استفاده می کنند. برای افزایش دقت آزمایش ؛ بانوان نباید محل دفع ادرار را قبل از انجام نمونه گیری تمیز کنند.

آزمایش خون

در پی تشخیص اولیه بیماری سوزاک با آزمایش خون نباشید زیرا نیاز نیست اما در صورت تشخیص عفونت خون یا مفصلی، نمونه‌ی خون یا مایع میان مفصلی برداشته شده و به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

عوارض بیماری سوزاک چیست؟

هر بیماری با عوارضی همراه است. بیماری سوزاک نیز عوارض متعددی در گروه های مختلف مثل : زنان به ویژه بانوان باردار و مردان ایجاد می کند. بالطبع عوارض سوزاک درمان نشده بیشتر از حالت درمان شده آن است.

عوارض در زنان

عوارض سوزاک در زنان بیشتر است زیرا بانوان را بیشتر از مردان مورد حمله قرار می‌دهد. این باکتری می‌تواند دهانه‌ی رحم، لوله‌های رحمی و تخمدان‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از این بیماری به عنوان بیماری التهابی لگن یاد می‌شود. عوارض سوزاک در زنان شامل :

درد های مزمن

ایجاد دردهای مزمن شده و سایر بیماری‌ها در ناحیه اندام‌های تولید مثل شود.

انسداد لوله های رحمی

این بیماری حتی می‌تواند باعث انسداد لوله‌های رحمی شده و در نتیجه منجر به نازایی بانوان گردد.

حاملگی خارج رحم

سوزاک درمان نشده در زنان در برخی موارد می‌تواند باعث حاملگی خارج از رحم شود.

در امر تشخیص عوارض، رادیولوژی در منزل می تواند کمک کننده باشد.

عوارض در مردان 

عوارض سوزاک در آقایان کمتر است اما این دلیلی بر شدت کمتر آنها نیست. ممکن است شیوع عوارض، کمتر باشد اما بروز آن ها با خطرات جدی همراه خواهدبود. عوارض بیماری سوزاک درمان نشده در مردان به شرح زیر است:

درد

سوزاک موجب ایجاد درد در لوله های متصل به بیضه ها می شود.

ناباروری

با اینکه ندرتا اتفاق می افتد اما سوزاک می تواند باعث التهاب در قسمت پشتی مجاری اسپرم (اپیدیدیمیت) شود. ایا امر منجر به نازایی می شود.

سرایت به سایر نقاط بدن

در موارد نادر با سرایت عامل بیماری سوزاک به خون یا مفاصل تب ، بثورات، زخم های پوستی، درد مفاصل، تورم و یا مرگ را به همراه دارد. جهت جلوگیری ار صدور گواهی فوت در منزل در اثر سرایت سوزاک به سایر نقاط بدن، تشخیص و درمان این بیماری را جدی بگیرید.

افزایش شانس ابتلا به ایدز

کسانی که هم سوزاک، هم ایدز دارند به راحتی می توانند این بیماری ها را به شرکای جنسی خود انتقال دهند.

عوارض در نوزادان

سوزاک در نوزادن نیز عوارضی دارد که شامل کوری ،زخم در پوست سر و عفونت است.

 

درمان خانگی سوزاک در بارداری ، عوارض سوزاک در بارداری ، حاملگی

سوزاک و بارداری

اهمیت سوزاک در بارداری از آنجاست که امکان انتقال عامل سوزاک از مادر مبتلا به نوزاد در حین زایمان وجود دارد. سوزاک در نوزادان مبتلا، مشکلات جدی سلامتی را به وجود می آورد. پس، لزوم معاینه، شناخت علائم ، راه های تشخیص و درمان سوزاک را در دوران بارداری جدی بگیرید.

اقدامات مربوط به درمان سوزاک در بارداری

می توانید از طریق ویزیت پزشک در منزل با متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشید. از عوارض درمان نیز جویا شوید. به شرایط سلامتی  شریک جنسی خود دقت کنید زیرا ممکن است در چرخه بیماری قرار بگیرید و بیماری مدام بین شما و همسرتان در گردش باشد. در این شرایط درمان خانوادگی توصیه می گردد.

درمان سوزاک چگونه است؟

شاید به دنبال این هستید که بدانید درمان سوزاک چگونه است یا قبل از معرفی یک داروی معین یا داروهای گیاهی مشخص، بهتر است نکات زیر را در درمان سوزاک که مشترک بین زنان ، مردان و بانوان باردار است رعایت کنید:

  • تمام داروهایی که برای از بین بردن عفونت شما در بیماری سوزاک تجویز شده را تا انتها استفاده کنید.
  • داروی تجویزی فقط مختص شماست آن را با کسی به اشتراک نگذارید.
  • افزایشی بودن گونه های سوزاک مقاوم به دارو، درمان آن را با سختی مواجه می کند در صورت طولانی شدن روند درمان سوزاک آن را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • حتی اگر درمان سوراک موفقیت آمیز بود حدود سه ماه پس از درمان عفونت اولیه، باید دوباره آزمایش بدهید.

چه قرصی برای سوزاک خوبه ؟

چه قرصی برای سوزاک خوبه ؟ باید گفت : برای درمان سوزاک در اغلب موارد از قویترین آنتی بیوتیک‌ ها استفاده می‌شود. بهترین و قویترین آنتی بیوتیک تجویز شده برای درمان بیماری سوزاک شامل : سفتریاکسون به صورت عضلانی تزریق و آزیترومایسین به صورت خوراکی است. قطعا می‌توانید در صورت نیاز از تزریقات در منزل  نیز بهره‌مند شوید.

اما می‌توانید مطمئن باشید که در صورت تشخیص پزشک می‌توانید از خدمات وصل سوند ادرار در منزل نیز استفاده کنید. هیچ دارو و درمان خانگی وجود ندارد که بتواند باعث درمان سوزاک شود‌. برای مشاوره رایگان در زمینه اینکه چگونه سوزاک را درمان کنیم ؟ می توانید از همکاران ما در موسسه خدمات پرستاری کیان کمک بگیرید.

انتقال سوزاک با کاندوم ، علائم سوزاک در مردان و زنان

چه زمانی رابطه جنسی داشته باشیم؟

اگر دنبال این هستید که بدانید چه زمانی باید رابطه جنسی داشته باشید؟ تا با خاطری آسوده ، یک رابطه ایمن را تجربه کنید. توجه شما را به نکات زیر جلب می کنیم :

به مدت هفت روز پس از اتمام همه ی داروهای تجویزی برای درمان سوزاک از رابطه ی جنسی پرهیز کنید.

درمان را تا ازبین رفتن تمام علائم سوزاک دنبال کنید این کار به عدم بازگشت سوزاک به بدن شما و شریک  جنسی تان کمک خواهد کرد.

سوزاک در سایر نقاط بدن!

عامل بیماری سوزاک می تواند سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار دهد از جمله :

راست روده

عفونت رکتوم ، خارش مقعد، حرکات دردناک روده، درد و خون ریزی در حین اجابت مزاج می تواند ناشی از سرایت سوزاک به قسمت روده ها باشد.

چشم

اثرات سوزاک برچشم ها باعث درد چشم ،ترشحات چرکی از یک یا هر دو چشم، حساسیت به نور می شود.

گلو

سوزاک می تواند باعث گلو درد و تورم غدد لنفاوی شود.

مفاصل

سوزاک هم چنین می تواند با عفونی کردن مفاصل موجب آرتریت سپتیک شود علائم این بیماری شامل دردناکی در هنگام حرکت، تورم مفاصل و قرمزی است.

عوامل خطر

سوزاک در زندگی فردی و اجتماعی موثر است. عوارض آن ممکن است در فرزند آوری و تجدید نسل انسان اثر سوء داشته باشد. شناختن راه های انتشار و عوامل خطر در این بیماری باعث می شود که عوارض و علائم به حداقل برسند. چندین عامل خطر برای گسترش و ماندگاری سوزاک وجود دارد برای مثال:

  • اگر فردی شریک جنسی جدیدی را وارد زندگی خود می کند.
  • اگر شخصی با کسی که شرکای جنسی متعدد دارد، رابطه برقرار کند.
  • کسانی که چند همسری هستند.
  • به سایر عفونت های مقاربتی مبتلا باشد.

پیشگیری از سوزاک

دقت کنید اگر شریک جنسی‌تان به بیماری سوزاک مبتلا شد، تا درمان کامل آن از داشتن انواع رابطه‌ی دهانی، مقعدی و واژینال با وی خودداری کرده و شما نیز آزمایشات لازم را انجام دهید تا از سلامت خود مطلع شوید. پس از تشخیص حتما به پزشک مراجعه کنید و تا پایان دوره‌ی درمان، از قطع کردن داروها خودداری کنید.

بیماری سوزاک از آن دست بیماری‌ هایی است که می‌تواند در اثر رابطه‌ی محافظت نشده به افراد دیگر منتقل شده و تا چند وقت قابل تشخیص نیست.

پس بهتر است:

  • از داشتن رابطه‌های پر ریسک پرهیز کنید.
  • از لوازمی مانند کاندوم استفاده کنید.
  • تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید.
  • حدالامکان پایبند به رابطه تک همسری مقید به خانواده باشید.
  • سعی کنید در طول درمان شریک جنسی شما نیز تحت آزمایش و درمان قرار گیرد.

غربالگری منظم سالیانه سوزاک را انجام دهید. این غربالگری به زنانی که فعال جنسی محسوب می شوند و شرکای جنسی متعددی دارند، توصیه می گردد. به ویژه اگر سن آنها کمتر از 25 سال یا بالای 50 سال باشد.

 

هم چنین شرکت خدمات پرستاری کیان، به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدماتی مانند:  آمبولانس خصوصی ، نوار قلب در منزل، نوار مغز در منزل، تست خواب در منزل، پانسمان زخم در منزل، حجامت در منزل می باشد.