غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

بیماری پروانه چیست ؟ (هر آنچه که باید درباره این بیماری بدانید)

بیماری پروانه ‌ای یا اپیدرمولیز بولوزا یک حالت پوستی است که در آن نقشه هایی شبیه بال پروانه روی پوست ایجاد می شود ، در اکثر مواقع علائم این بیماری در بدو تولد یا سال ‌های ابتدایی زندگی کودک ، خود را نشان می ‌دهند . بیماران پروانه ای پوستی حساس و شکننده مانند پروانه دارند ، به طوری که گاهی اوقات فقط یک لباس عوض کردن ساده باعث ایجاد تاول ‌های پوستی شدید و زخم روی بدن این کودکان می‌ شود.علل بروز این بیماری هنوز مشخص نیست ، اما به طور کلی عوامل ژنتیکی و محیطی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند . متاسفانه ، هیچ راهی برای درمان قطعی بیماری پروانه ای وجود ندارد و بیماران تا آخر عمر به مراقبت‌ های سخت و ویژه نیاز دارند. در این مقاله هر آنچه که باید درباره بیماری پروانی بدانید گفته شده است ، برای دستیابی به آگاهی بیشتر درباره این بیماری نادر در ادامه با ما همراه باشید. 

اگر شرایط مراجعه به مراکز درمانی را ندارید یا جا به جایی بیمار برایتان دشوار است ، فقط با یک تماس می توانید از خدمات سلامتی در منزل کیان که با  کادر مجرب و با تجربه به همراه مدرن ترین تجهیزات ارائه می شود بهرمند شوید.

بیماری پروانه ای چیست؟

بیماری پروانه ‌ای چیست؟

بیماری پروانه ‌ای ، بیماری نادری است که موجب شکنندگی و تاول پوست می ‌شود. این بیماران در نوزادان و بزرگسالان دیده میشود و مختص یک دوره سنی خاص نیست .  تاول‌ ها ممکن است در پاسخ به آسیب‌ های جزئی ، مانند گرما ، مالش ، خراشیدن یا چسبیدن نوار چسب ظاهر شوند و در موارد شدید ممکن است که تاول درون بدن مانند لایه مخاطی دهان یا معده ایجاد شود. بیماری پروانه ‌ای می تواند به دلیل عدم تعادل هورمونی ، واکنش به دارو ها یا عوامل محیطی مانند تماس با موار شیمیایی مخرب و یا تابش ایجاد شود . اکثر گونه‌ های این بیماری به صورت ارثی منتقل می‌ شوند و معمولا در دوران نوزادی یا اوایل کودکی بروز پیدا می‌ کند ، 

در اکثر موارد بیماری پروانه‌ ای ارثی است. این بیماری معمولاً خود را در نوزادی یا کودکی نشان می ‌دهد ، البته در برخی از افراد در سن بلوغ یا جوانی سر باز می‌ کند یا حتی ممکن است تا بزرگسالی ظاهر نشود . برای بیماری پروانه‌ ای هیچ درمانی یافت نشده است ، البته ممکن است در موارد خفیف با افزایش سن این بیماری بهبود یابد. در واقع درمان همان نگهداری و مراقبت از تاول‌ ها و پیشگیری از تاول‌ های بیشتر است.

فقط با یک تماس از بهترین خدمات پرستاری در منزل بهرمند شوید !

موسسه کیان یک موسسه خدمات سلامتی بوده که جهت ارائه خدمات تزریق سرم در منزل به صورت 24 ساعته پاسخگوی شما عزیزان خواهد بود

انواع بیماری پروانه ای 

  بیماری پروانه ای ساده (سیمپلکس) : این رایج ترین نوع بیماری پروانه ای است. این نوع بیشتر در لایه های بیرونی پوست ایجاد می شود و اکثرا روی کف دست و پا تاثیر می گذارد. تاول های ناشی از این نوع اکثرا بدون زخم شدن بهبود میابند.

  بیماری پروانه ای دش ماهیچگی (دیستروفیک) : این نوع به نقص ژن مرتبط است که باعث تولید نوعی کلاژن می شود. این کلاژن سبب می شود قدرت لایه میانی پوست مانند پوست خوک شود. اگر این لایه از بین برود یا کار نکند ، ممکن است لایه های پوست به هم متصل نشوند. 

 بیماری پروانه ای پیوندگاهی (جانکشنال) : این نوع می تواند خطرناک باشد. تاول ها از دوران نوزادی پدید می آیند ، نوزادی مبتلا به این بیماری ممکن است به دلیل تاول های مکرر و زخم شدن تار های صوتی صدای گریه ناشناخته ای از خود ایجاد کند.

در صورت نیاز به اکو قلب در منزل توسط پرسنل حاذق کلیک کنید.

بیماری پروانه ای چه علائم و نشانه هایی دارد ؟

علائم و نشانه ها کلی بیماری پروانه ای معمولا به صورت موارد ذکر شده ظاهر می شود :

  • دیده شدن تاول در صورت به خصوص در اطراف بینی و چشم
  • گرفتگی صدا و مشکلات تنفسی به مانند خر و خر کردن صدا و سرفه های مداوم

  •  حساسیت های غذایی

 

بیماری پروانه‌ ای چگونه تشخیص داده می شود؟ 

پزشک ممکن است با مشاهده‌ ظاهر پوست به بیماری پروانه مشکوک شود ، بنابراین احتمالاً بیمار را تحت بررسی‌ های آزمایشگاهی قرار دهد تا از تشخیص خود مطمئن شود. روش‌ های به‌ کار رفته برای تشخیص بیماری پروانه‌‌ ای عبارت‌اند از:  

نمونه‌ برداری از پوست برای آزمایش ایمونوفلورسنت : در این روش ، نمونه‌ کوچکی از پوست آسیب‌ دیده برداشته شده و با استفاده از میکروسکوپ و انعکاس نور لایه‌ های آن بررسی می‌ شوند. این آزمایش همچنین مشخص می‌کند که پروتئین‌ های مورد نیاز برای رشد پوست عملکرد مناسبی دارند یا خیر.

آزمایش ژنتیک : گاهی اوقات از آزمایش ژنتیک برای تأیید تشخیص استفاده می‌ شود ، چون در بیشتر موارد بیماری پروانه ای ارثی است. در این روش ، نمونه‌ کوچکی از خون گرفته شده و برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می‌ شود .

تست قبل از تولد : خانواده‌ های دارای سابقه‌ بیماری پروانه ای می‌ توانند از آزمایش‌ های قبل از تولد و مشاوره‌ ژنتیک استفاده کنند.  پزشک برای تشخیص بیماری پروانه ای در بارداری می‌ تواند آزمایش آمنیوسنتز را انجام دهد که شامل برداشتن و بررسی مقدار کمی از مایع آمنیوتیک می‌ شود.  

 انجام تنقیه در منزل به آسانی و در کمترین زمان

درمان بیماری پروانه ای

بیماری پروانه ای درمان دارد ؟

متاسفانه بیماری پروانه‌ ای هیچ درمانی ندارد ، هرچند ممکن است افراد مبتلا به فرمهای خفیف با افزایش سن بهبود پیدا کنند و هدف از اقدامات درمانی بهبود تاول‌ ها و پیشگیری از ایجاد تاول‌ های جدید است. هر ضربه ای ، هر چقدر هم که به نظر می رسد کم باشد ، احتمالاً باعث پارگی یا تاول زدن پوست کودک یا بزرگسالان مبتلا به بیماری پروانه ای می شود. موارد زیر روش های توصیه شده برای جلوگیری یا به حداقل رساندن این مشکل است: 

کاهش اصطکاک : در رسیدگی به پوست هر بیمار مبتلا به بیماری پروانه ای باید مراقبت های زیادی انجام شود. 

بانداژها و پانسمان های غیرچسبنده : نباید از پانسمان های چسبنده یا نیمه چسبنده ، بانداژ ، نوار کمک یا نوار چسب بر روی سطح پوست استفاده شود. در عوض ، باید زخم ها را با یک ضماد مناسب غیر چسب پوشانده و سپس با گاز رول شده آن را به صورت شل پیچید. زیر با استفاده از نگهدارنده پانسمان لوله ای می توان این امر را ایمن کرد. 

خنک نگه داشتن پوست : هیچگاه نباید داغی روی پوست بیمار مبتلا به بیماری پروانه ای اعمال شود. به طور خاص ، آب حمام نباید گرمتر از دمای بدن باشد. بیماران باید از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما و رطوبت محیط خودداری کنند. در صورت امکان ، باید محیط های تهویه مطبوع را هر زمان ممکن جستجو کرد. 

کمبود های تغذیه ای : بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری پروانه ای  به دلیل از دست دادن مزمن خون از طریق زخم ها ، مصرف کم مواد غذایی ، جذب ضعیف آهن و سرکوب مغز استخوان از التهاب مزمن ، کم خون می شوند. کار با یک متخصص تغذیه باتجربه در مراقبت از بیماران با نیازهای ویژه از اهمیت زیادی بر خوردار است .