غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

 ویتامین های ضروری برای بدن کدام اند ؟

برای داشتن بدن سالم پاسخ به این پرسش که ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن کدامند ؟ ضروری است. شناخت منبع ویتامین های مورد نیاز بدن برای : ورزشکاران ، زنان ، چاق شدن افراد لاغر ، سالمندان ، کودکان ، بانوان باردار و.. در طول روز و دوران کرونا اهمیت بالایی دارد. ویتامین ها، مواد ضروری هستند که بدن ما برای سلامت و عملکرد طبیعی به آنها نیاز دارد. جدول ویتامین های شناخته شده و خواص آنها شامل : ویتامین A ، C ، D ،  E و K ، فولات و اسید فولیک و ویتامین های گروه B می باشد.

در کنار ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن ؛ استفاده از مواد معدنی نیز برای سلامتی حیاتی است. لیست مواد معدنی شامل: کلسیم_ فسفر_ پتاسیم_ سدیم_ کلرید_ منیزیم_ آهن _ روی _ ید _ گوگرد _ کبالت _ مس _ فلوراید _ منگنز و سلنیوم می باشد.

برای کسانی که با علم تغذیه و رژیم درمانی به خوبی آشنایی ندارند، حروف و اعدادی که دنیای غذای سالم را معرفی می کنند، بسیار دلهره آور به نظر می رسد. بسیاری از متخصصان توصیه می کنند قبل از استفاده از مکمل ها ، قرص های ویتامین و مواد معدنی ، مواد مورد نیاز بدن تان را با غذای سالم تأمین کنید.

بهترین راه این است که مطمئن شوید یک رژیم غذایی متعادل را دنبال می کنید. طبق آخرین دستورالعمل های رژیمی توصیه می شود، افراد از الگوی غذایی سالم شامل انواع غذاهای غنی از ویتامین ها و مواد معدنی، نیازهای غذایی خود را تامین کنند.

اگر می خواهید درباره ویتامین های مورد نیاز و ضروری برای بدن بیشتر بدانید، ادامه مقاله زیر را به دقت بخوانید.

ویتامین های ضروری بدن

همه ما می دانیم که مواد معدنی و انواع ویتامین ها برای سلامت و تغذیه بدن ضروری هستند، هر ویتامین چه کاری انجام می دهد؟ کدام غذاها منبع قدرتمند از ویتامین های مورد نیاز زنان هستند؟ جدول میزان ویتامین های مورد نیاز بدن شامل چه جزئیاتی است؟ میزان مصرف ویتامین ها در روز چقدر است؟ بهترین قرص حاوی مواد معدنی و ویتامین های ضروری بدن کدام است؟ و بسیاری از سولات دیگر , اگر پاسخی برایشان بیابید شما را در انتخابتان یاری خواهند کرد.

ویتامین های ضروری برای بدن، عکس ویتامین های ضروری برای بدن _ بمب ویتامین آ

ویتامین A

ویتامین a برای چی خوبه ؟

ویتامین a برای چی خوبه ؟ ویتامین آ برای : پوست ، داشتن چشمانی سالم، رشد و نمو طبیعی اندام بدن از جمله دندانها ضروری است. برای از بین بردن چین و چروک، آکنه ، اختلالات پوستی و سلامت بزرگترین اندام بدن یعنی پوست می توان از ویتامین a کمک گرفت. قرص ، آمپول ، پماد و شربت ویتامین آ برای کودکان و بزرگسالان در دوز های مختلف 25000 ، 50000 و… وجود دارد.

عوارض کمبود ویتامینA

کمبود ویتامین a موجب : شب کوری، ابتلا به انواع عفونت ها، مشکلات باروری، بی خوابی و کاهش وزن می شود.

منابع ویتامین A

ویتامین a در کدام میوه است ؟ بمب ویتامین آ را می توان : هویج و سایر غذاهای نارنجی از جمله خربزه، سیب زمینی شیرین ، طالبی و همه مواد دارای رنگدانه کاروتن دانست. فراموش نکنید که هویج سرشار از ویتامین های ضروری برای بدن است.

قرص ویتامین a را چند روز یکبار بخوریم؟ 

برای دانستن اینکه قرص ویتامین a را چند روز یکبار بخوریم ؟ توجه به این نکته ضروری است که میزان کمبود بدنمان چه مقدار است. زیرا شدت نیاز ، سن افراد و شرایط جسمی  ؛ تعیین کننده دوز دارو و تعداد روز های دریافتی ویتامین آ خواهد بود. بیشترین احتیاج بانوان باردار در حاملگی و بارداری به ویتامین a  در ماه آخر و به میزان 5000 خواهد بود. مصرف بیشتر از این مقدار برای آنان خطرناک و ممنوع می باشد.

مقدار مصرف قرص ویتامین آ

زمان ، نحوه و طریقه مصرف ، مقدار مصرف ، انواع قرص و انتخاب بهترین قرص ویتامین آ ، داخلی یا خارجی را از پزشک خود بخواهید. اما به طور معمول اگر کمبود شدید ویتامین A دارید دوز آن در بزرگسالان و کودکان بالای 8 سال : روزانه 100000 واحد به مدت سه روز است. سپس مقدار آن به 50000 واحد و طول مدت دو هفته می رسد. بعد از طی این مدت دوز  10000-20000 واحد و زمان 2 ماه خواهد بود. میزان ویتامین a در مبتلایان به سرخچه ، 20000-40000 واحد در طول مدت بیماری می باشد. قیمت آمپول ویتامین آ را از داروخانه های معتبر بخواهید.

بمب ویتامین ب ، مصرف قرص ویتامین ب B b ، 1001 ، 300،

ویتامین B

در این مقاله به تمام خصوصیات ، فواید ، اقلام موجود ، انواع و اشکال ویتامین ب یا همان B از قبیل آمپول و قرص اشاره می کنیم با ما همراه باشید.

انواع ویتامین های گروه B

  • اسید فولیک (B9)
  • تیامین ( B1 )
  • ریبوفلاوین (B2 )
  • نیاسین (B3 )
  • اسید پانتوتنیک (B5 )
  • پیریدوکسال (B6 )
  • کوبالامین (B12 )
  • ویتامین ب 8
 
ویتامین ب 1

ویتامین ب 1 محلول در آب بوده و وجود آن در بدن علاوه بر تاثیر مثبت بر قلب ، سیستم عصبی و عضلات از بیماری بری بری جلوگیری می کند. گفته می شود به صورت قرص با دوز 300 برای مسئله لاغری مورد استفاده قرار می گیرد. نبود ویتامین B 1 موجب اختلال در سوخت و ساز بدن شده و تاخیر در روند لاغری را رقم می زند. لذا مصرف آن برای لاغر شدن نیست بلکه برای تعادل در متابولیسم بدن و جلوگیری از چاقی است. موادی همچون : تخم مرغ ، پسته ، عدس ، ارده ، تن ماهی و انواع لوبیا بمب ویتامین ب 1 محسوب می شوند.

ویتامین ب 2

ریبوفلاوین محلول در آب است نقش تجزیه کننده کربوهیدرات ، چربی و پروتئین را در بدن برعهده دارد. سلامت کبد را تضمین می کند. بمب ویتامین ب 1 را می توان : محصولات لبنی ، قارچ ، نخود فرنگی ، هویج ، سیب زمینی شیرین قرص مولتی ویتامین ، آمپول ب کمپلکس دانست. احتیاط کنید مصرف الکل موجب عدم جذب ویتامین B 2 در روده ها خواهد شد. بعضی از داروها با این ویتامین تداخل دارویی دارند ازجمله به : داروهای ضد افسردگی و یا داروهای مسهل می توان اشاره کرد. در صورت نیاز با پزشک خود درباره تداخل دارویی مشورت کنید.

ویتامین ب 3

ویتامین ب 3 با نام نیاسین نیز شناخته می شود از آنجایی که محلول در آب می باشد در صورت مصرف بیش از حد قرص ویتامین B3  ، مازاد آن از طریق ادرار دفع می گردد و عوارض جدی نخواهد داشت. از فواید آن می توان : خاصیت آنتی اکسیدانی ، بهبود سوخت و ساز و بهبود عملکرد سیستم عصبی را نام برد. منابع ویتامین b3 شامل : برنج قهوه ای ، چغندر ، قارچ ، ماهی قزل آلا ، بادام زمینی و کرفس می باشد . علائم کمبود آن شامل : اسهال ، خستگی مفرط ، افسردگی ، گیجی یا فراموشی ، سر درد ، مشکلات پوستی است.

ویتامین b12

ویتامینb12 از ویتامین های گروه ب است که در آب حل می شود.

یکی از ضروری ترین ویتامین های بدن انسان است که توانایی ذخیره شدن در بدن انسان را به مدت 4 سال دارد و اضافی آن از طریق ادرار دفع میشود.

ویتامین b12 را میتوان به طور طبیعی و صنعتی بیابیم که تولید صنعتی آن فقط از طریق سنتز تخمیر باکتریایی انجام می شود.

اهمیت و کاربرد b12 در بدن انسان

نام دیگر b12 کوبالامین است که جز بیماری های مهم بدن انسان است که در تولید سلول های خونی بدن نقش دارد.

از وظایف ویتامین b12 به مانند اسید فولیک؛ همکاری در همانند سازی ژن های هسته ی سلول می باشد.

تکثیر سلول ها درون بافت عصبی و دستگاه گوارش و مغز استخوان به دلیل وجود این ویتامین است.

در تولید سلول های قرمز خون نقش دارد و در صورت کمبود ویتامبن b12 تولید آن کاهش می یابد و باعث کم خونی می شود و همچنین در ساخت و ثابت نگه داشتن DNA تاثیر زیادی دارد.

خواص ویتامین b12 و نقش آن در سلامت بدن 
  1. ویتامین b12 باعث درمان کم خونی و پیشگیری از آن می شود.زیرا ساخت و بازسازی سلول های قرمز خون نیاز بسزایی به ویتامین b12 دارد.
  2. خواص دیگر ویتامین b12 تقویت قلب است.
  3. ویتامین b12 می تواند به درمان (نازایی ، آسم ، سردردهای میگرنی و افسردگی) نقش داشته باشد.
  4. این ویتامین باعث رشد کودکان و افزایش نیروی بدنی آنها می شود.
  5. ویتامین b12 به همراه اسیدفولیک در تشکیل لوله عصبی جنین و از به وجود آمدن نقایص مادر زادی جلوگیری می کند.
  6. ویتامین b12 باعث تراکم استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
  7. ویتامین b12 برروی سلامت اعصاب نقش دارد و استفاده کافی از آن روی (تقویت حافظه ، تعادل ، تمرکز) موثر است.
  8. کمک به جذب بهتر چربی ها ، پروتئین و مواد های دارای نشاسته که از خواص های ویتامین b12 که دارای ویتامین های مورد نیاز بدن است.
  9. یکی دیگر از فواید این ویتامین توانایی این ویتامین در تسریع کردن فعالیت های متابولیک و بالا بردن انرژی فرد است.
  10. بهبود بیماری های خونی و صدمه های مغزی از فایده های این ویتامین است.   

این ویتامین از ضروری ترین از ضروری ترین ویتامین های بدن است که برای ادامه حیات به آن نیازمندیم.

در صورت کمبود این ویتامین سیستم بدن با مشکلاتی رو به رو میشود.

کمبود ویتامین b12 میتواند باعث (کم خونی ، خستگی ،افسردگی) می شود اما دورهُ طولانی کمبود این ویتامین ویتامین باعث می شود که برای همیشه به مغز و سیستم اعصاب مرکزی آسیب برساند.

علائم کمبود ویتامین b12 در بدن 
  • احساس سوزن سوزن شدن
  • فشار خون پایین
  • کم کاری تروئید
  • ناباروری و سقط جنین
  • مشکلات حافظه
  • سرگیجه 
  • کاهش کیفیت پوست 
  • اضطراب 
  • دوبینی
چه افرادی در معرض خطر کمبود این ویتامین هستند

ویتامین b12 از ضروری ترین از ضروری ترین ویتامین های بدن است که بیماری های التهابی روده و بیماری سلیاک و جراحی های لاغری و کاهش وزن و نوشیدن مقدار زیادی نوشیدنی الکلی مانع جذب مواد مغذی بدن و از جمله این ویتامین می شود.

و همینطور افراد سالمند مشکلات بیشتری در جذب مواد مغذی دارند باعث دچار به کمبود ویتامین b12 می شوند.

راهکار های درمان کمبود ویتامین b12

عبارت است از: تجویز آمپول ، مصرف مکمل (مصرف قرص،اسپری بینی) ، اصلاح رژیم غذایی ، درمان بیماری های زمینه ای مانند بیماری کرون یا سلیاک که هر یک از راه های درمان باید زیر نظر پزشک باشد.

می توان برای درمان کمبود ویتامین b12 می توانیم طبق تشخیص پزشک یک دورهُ 3 تا 6 ماهه از مکمل های خوراکی ویتامین b12 ، اسپری ویتامین b12 یا ویتامین b12 تزریقی استفاده کرد.

منبع طبیعی دارای ویتامین b12
  • انواع ماهی ها 
  • گوشت قرمز
  • گوشت ماکیان و تخم مرغ 
  • محصولات لبنی مانند شیر ، ماست و ……
  • غلات و حبوبات غنی شده با این ویتامین 
ویتامین ب برای چی خوبه ؟

تولید انرژی، جذب آهن و بهبود عملکرد ایمنی بدن از مهم ترین فواید این ویتامین است. از دیگر مزایای ویتامین‌های ضروری گروه B به کاهش تهوع صبحگاهی زنان در دوران بارداری ، کاهش ریزش مو و شکنندگی ناخن ها، افزایش متابولیسم ، کنترل علائم افسردگی و بهبود شرایط در بیماران قلبی اشاره کرد.

عوارض کمبود ویتامین B

کم خونی، اختلالات سیستم عصبی از مهم ترین عوارض جانبی کمبود ویتامین ب در بدن هستند. خستگی، ضعف، کاهش وزن، کم اشتهایی، بی حسی از دیگر علائم کمبود این ویتامین b هستند.

منابع ویتامینB

این گروه مهم از ویتامین‌های ضروری را می توان در غذاهای کامل فرآوری نشده، به ویژه غلات کامل، سیب زمینی، موز، عدس، فلفل چیلی، لوبیا مخمر یافت. نان و برنج مملو از ویتامین های گروه B هستند همچنین  آمپول ب کمپلکس نیز می تواند به عنوان بمب ویتامین ب در نظر گرفته شود که نام پزشکی و تجاری آن نوروبیون می باشد.

تزریق نوروبیون در منزل توسط پرستاران مجرب به صورت 24 ساعته

ویتامین C

فواید ویتامین c

تقویت رگهای خونی، بالا بردن  قابلیت ارتجاعی پوست، عملکرد ضد اکسیدانی و جذب آهن از مهمترین فواید مصرف مواد مغذی حاوی ویتامین C هستند.

عوارض کمبود ویتامین C

خشک شدن پوست، ریزش مو، تغییر شکل ناخن ها، کبودی، ورم مفاصل و ایجاد زخم هایی که ممکن است خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهند، از عوارض کمبود مصرف این ویتامین است. این عوارض زمان تشدید می‌شوند، که بیمار روی تخت بی حرکت باشد و کمتر از این ویتامین مصرف کند.

در این صورت ممکن است به مرور زمان دچار زخم بستر شود. بهترین راه برای درمان زخم بستر در منزل مصرف ویتامین های ضروری به ویژه ویتامین C به صورت تزریقات در منزل است.

منابع ویتامینC

مهمترین منبع طبیعی برای تامین این ویتامین پرتقال است، اما مصرف میوه ها و سبزیجات دیگر مانند گواوا، فلفل قرمز و سبز، کیوی گریپ فروت توت فرنگی، جوانه بروکسل و طالبی نیز منابع دیگری از این ویتامین هستند.

عکس ویتامین سی c، عکس ویتامین های ضروری بدن _ ویتامین c برای چی خوبه

ویتامین D

فواید ویتامینD

استخوان های سالم قوی، پیشگیری از ابتلا به آسیب های چشمی، کمک به کاهش وزن، بهبود شرایط بیماران دیابتی کنترل کلسترول و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر از مهمترین فواید مصرف ویتامین است.

عوارض کمبود ویتامین D

از مهمترین ویتامین های ضروری برای بدن ویتامین D است که کمبود آن باعث نرمی و پوکی استخوان، چاقی مزمن، حساسیت به شیر، بیماری های کبدی و گوارشی می شود

منابع ویتامینD

نور آفتاب باعث تحریک تولید ویتامین D در بدن می شود. همچنین می توانید این عنصر غذایی را از تخم مرغ، ماهی و قارچ نیز دریافت کنید.

ویتامین E

فواید ویتامینE

جلوگیری از پیری زودرس، از بین بردن لکه‌های پوستی، تقویت رشد مو، گردش خون بهتر و محافظت در برابر رادیکال های آزاد از فواید مصرف ویتامین E است.

عوارض کمبود ویتامین E

خشک شدن پوست، بیماری های چشمی مانند آب مروارید، کاهش میل جنسی، مشکلات گوارشی و باروری از مهمترین عوارض جانبی کمبود این ویتامین در بدن هستند.

منابع ویتامینE

بادام غذای غنی از ویتامین E است. همچنین می توانید سایر آجیل ها، دانه های آفتابگردان و گوجه فرنگی را برای دریافت این ویتامین مصرف کنید.

کمبود و نحوه مصرف ویتامین e برای زنان و مردان _ ویتامین e برای چی خوبه

ویتامین K

فواید ویتامین K

انعقاد خون، یعنی بهبود فرایند لخته شدن خون، سلامت قلب و استخوان ها، مبارزه با سرطان، کاهش درد و خونریزی در دوران قاعدگی فواید مهم مصرف ویتامین هستند. در صورت خونریزی می توانید ویزیت پزشک در منزل را امتحان کنید.

عوارض کمبود ویتامین K

مدفوع تیره، خونریزی در غشاهای مخاطی و ایجاد لکه‌های کوچک خون زیر ناخن را می توان از عوارض جانبی کمبود ویتامین K شمرد.

منابع ویتامین K

سبزیجات برگدار بهترین منبع طبیعی ویتامین K هستند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی کلم پیچ، اسفناج، جوانه بروکسل و کلم بروکلی می خورید.

اسید فولیک

فواید اسید فولیک

اسید فولیک از ویتامین های ضروری است که به تجدید سلول ها و جلوگیری از نقایص مادرزادی در بارداری کمک می کند.

عوارض کمبود اسید فولیک

سردرد، عدم تمرکز و یادگیری، خستگی، افزایش ضربان قلب، تغییر رنگ پوست_ ناخن ها و مو مهمترین عوارض جانبی کمبود اسید فولیک هستند.

منابع اسید فولیک

اسید فولیک از ویتامین های ضروری بدن محسوب می شود که می توان از طریق مصرف سبزیجات برگ تیره، مارچوبه، کلم بروکلی، مرکبات، لوبیا، نخود، عدس، دانه ها، مغزها، گل کلم، چغندر و ذرت میزان این ماده را به طور طبیعی در بدن افزایش داد.

مواد معدنی مورد نیاز بدن

کلسیم

فواید کلسیم

کلسیم از جمله مواد معدنی است که باعث تقویت استخوان های بدن، کمک به انقباض عضلات، انتقال پیام‌های عصبی، ترشح هورمون‌ها، سرعت بخشیدن به لخته شدن خون در قسمت خونریزی و پارگی،کاهش انقباض عضلات صاف و بهبود ارتباط بین مغز و سایر اندام های بدن می شود.

عواض کمبود کلسیم

در بدن کمبود کلسیم منجر به پوکی استخوان، پوسیدگی دندان، خشکی پوست، دیر خوب شدن زخم ها و گرفتگی دردناک عضلات (ناشی از به هم خوردن تنظیم کلسیم و منیزیم در بدن می شود.

منابع کلسیم

از جمله مواد سرشار از کلسیم می توان به لبنیات (شیر _ماست_پنیر_سرشیر_کشک _خامه_بستنی _کره) ، کلم، ماهی، لوبیا، عدس، دانه ها(کنجد _کرفس)، ریواس، انجیر، بادام اشاره کرد.

نکته :مصرف بیش از حد کلسیم منجر به بیماری های قلبی _عروقی و مشکل در کلیه می شود.

فسفر

فواید فسفر

فسفر نقش های زیادی را در بدن ایفا می کند. ازجمله : مشارکت در ساخت ATP (تامین انرژی بدن)، کمک به تشکیل استخوان ها و دندان ها، ترمیم سلول ها، ساخت پروتئین های دخیل در رشد سلول ها و….

عوارض کمبود فسفر

مشکل در عملکرد صحیح کلیه‌ها در سم زدایی، کاهش استحکام استخوان و دندان ها، انقباضات عضلانی نا متوازن، مشکل در داشتن ضربان قلب نرمال و مشکلات عصبی از مهمترین عوارض کمبود فسفر می باشند.

منابع فسفر

شیر، گوشت حاوی مقدار زیادی فسفر هستند. گوشت ماهی غنی از این ماده معدنی است غلات غنی شده، مغز ها (آجیل )، لوبیا، عدس ، سویا، تخم آفتابگردان، کدو حلوایی  نیز به عنوان منابع دریافت فسفر مورد استفاده قرار می گیرند.

نکته : افزایش جذب فسفر و کمبود کلسیم باعث بروز مشکلاتی برای بیماران کلیوی در مورد تنظیم کلسیم خون شان می شود.

منیزیم

بهترین مشاوران جهت به دست آوردن الگوی تغذیه و رژیم غذایی متناسب و نرمال با توجه به طبع انسان، متخصصان داخلی هستند. متخصص داخلی در منزل با توجه به همه گیری کرونا ، عدم شبانه روزی بودن کلینیک ها و مطب ها، ترافیک های سنگین، صرف زمان چندین ماهه جهت رزرو نوبت و… مناسب ترین گزینه هستند.

یکی مواد معدنی مورد نیاز بدن منیزیم می باشد که در 300 واکنش بیوشیمی بدن نقش مهمی دارد. وجود منیزیم در افزایش تاثیر ویتامین D در جذب کلسیم، عدم تجمع کلسیم در سرخرگ ها، کمک به هضم پروتئین، سم زدایی، ایجاد انرژی، کمک به فعالیت عضلات و اعصاب از طریق اثر بر انتقال دهنده های عصبی مثل سروتونین، کمک به هضم چربی ها_ هیدرات کربن موثر است.

متاسفانه حدود 90 درصد افراد دچار کمبود منیزیم هستند که به راحتی از طریق آزمایش قابل تشخیص نیست. کمبود منیزیم باعث افزایش احتمال پوکی استخوان و کاهش سلامت قلب و عروق خواهد شد. متخصص قلب می تواند راهنمای بهتری در این زمینه باشد با توجه به همه گیری کرونا متخصص قلب در منزل بهترین پیشنهاد است.

مقدار منیزیم در بدن یک فرد بزگسال 25 گرم می باشد که نیمی از آن در استخوان ها انباشته شده و باقی در کل بدن منتشر شده است. حدود یک درصد از کل منیزیم بدن در سیستم گردش خون در جریان است. کلیه ها تنظیم میزان منیزیم درون خون را برعهده دارند. در صورت بروز مشکل در کلیه ها، از طریق سونوگرافی می توان به علت بیماری و محل دقیق آن پی برد.

مصرف روزانه منیزیم

نیاز به این ماده معدنی با توجه به سن و جنسیت افراد متفاوت است. هرچه سن انسان کمتر باشد نیاز به منیزیم کمتر است. نیاز مردان نسبت به زنان بیشتر است. میزان نیاز روزانه افراد به شرح زیر است:

  • نوزادان کمتر از 6 ماه =30 mg
  • کودکان6 ماه تا 3 سال = 80mg
  • نونهالان4-8 سال = 130mg
  • نوجوانان 9-13 سال = 240mg
  • مردان بالای 14 سال =420 mg
  • زنان بالای 14 سال =320mg
 
علائم کمبود منیزیم

کمبود منیزیم در بدن از طریق انجام آزمایشات ساده قابل تشخیص نیست پزشکان از طریق علائم و عوارضی که کمبود آن در بدن ایجاد می نماید پی به کمبود آن می برند.  کاهش منیزیم بدن علائم زیر را ایجاد می کند:

  • کم خوابی و مشکلات خواب. تست خواب در منزل توسط موسسه کیان ارائه می شود.
  • تغییر شخصیت
  • خستگی، ضعف
  • تهوع، سردرد، تشنج
  • بی اشتهایی
  • گرفتگی عضلات و عروق (کرونر قلب). اکو قلب در منزل می تواند به تعیین نوع بیماری و درمان متناسب با آن کمک کند.
  • مشکلات هورمونی
  • بی حسی و گزگز
  • استرس، افسردگی
  • فشارخون بالا
  • ریتم نامنظم قلب . با انجام نوار قلب قابل تشخیص است.
 
منابع منیزیم

منیزیم را می توان از طریق مصرف گیاهانی که در خاک غنی از منیزیم رشد کرده اند یا مواد غذایی با منشا حیوانی، به دست آورد. مقدار منیزیم در موادی مثل: گلابی، اسفناج، تخمه ی کدو، برگ چغندر، بادام، انجیر، شکلات تلخ ، آووکادو ، موز، شیر و لبنیات، ماهی ها (سالمون) بالاست و شما می توانید با مصرف آن ها منیزیم مورد نیاز بدنتان را به دست آورید.

 منبع ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن

علل کمبود منیزیم

بدن انسان متاثر از مواد غذایی مصرفی، آب آشامینی، شرایط محیطی و… می باشد. از مهم ترین دلایل کاهش منیزیم بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش منیزیم در خاک که منجر به کاهش آن در مواد غذایی مصرفی روزانه انسان می شود.
  2. شکر و کافئین جذب منیزیم را در بدن کاهش می دهند با افزایش مصرف آنها شاهد کاهش سطح منیزیم در بدن خواهیم بود.
  3. افزایش استرس در واکنش های بیوشیمیایی بدن تداخل ایجاد می کند و عملکرد منیزیم را کاهش می دهد.
  4. فلوراید و کلر با منیزیم ترکیب می شوند. امروزه ورود این دو ماده در آب آشامیدنی جهت ضدعفونی کنندگی و تامین فلوراید بدن، کاهش منیزیم در آب مصرفی را به دنبال داشته است.

جمع بندی

اگر به حفظ سلامت بدن خود می‌اندیشد و می خواهید از مصرف انواع مکمل ها و داروها در امان باشید. پس انواع ویتامین های ضروری مانند ویتامین A ، C ، D ، E  و K ، فولات، اسید فولیک و ویتامین های گروه B را به همراه مواد معدنی مانند کلسیم روی سدیم و پتاسیم و منیزیم در برنامه رژیم غذایی خود قرار دهید.

البته امروزه تهیه همه این مواد برای حفظ سلامت بدن کاری دشوار به نظر می رسد؛ به همین دلیل ممکن است، پزشکان برای  افرادی که دچار سوء تغذیه، مشکلات باروری و دیگر مشکلات خاص هستند، انواع این ویتامین ها را به صورت مکمل تجویز کنند.

البته جای نگران نیست این مکمل ها هم می توانند نقش ویتامین های طبیعی در بدن را ایفا کنند. فقط ممکن است با عوارضی مانند افزایش وزن همراه باشند، که این نیز با یک رژیم غذایی صحیح قابل حل است.

گاهی نیز ممکن است، فرد از بیماری رنج ببرد و به تزریق سریع ویتامین ها نیاز داشته باشد. در این صورت می توان با وصل سرم در منزل به انتقال هرچه بهتر این ویتامین ها به بدن او کمک کرد.