غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

راهنمای کامل برای شناخت، تشخیص و درمان بیماری سل

 

شاید در ذهنتان سوالاتی درباره اینکه سل چیست و چه تفاوت هایی بین بیماری سل و کرونا وجود دارد پیش آمده باشد. در اینجا توضیحاتی  درباره اینکه سل چیست ارائه می دهیم سپس علائم و نشانه هایی که بتوان با آن این دو بیماری را از هم تفکیک داد شرح می دهیم.

بیماری سل، یک بیماری عفونی مهلک برای گروهای حساس مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای نقص ایمنی است که عمدتا بخش ریه (شش) بدن را درگیر می کند اما می تواند بر سایر قسمت های بدن (توضیح داده خواهد شد) نیز اثرگذار باشد. اولین رتبه مرگ در جهان بر اثر بیماری های عفونی را بیماری سل به خود اختصاص داده است حتی بیشتر از ایدز!

با انتخاب خدمات ویزیت دکتر در منزل کرج یا تهران می توانید به بهترین متخصص عفونی پایتخت دست پیدا کنید. 

سل

 

بیماری سل در هر جامعه شیوع متفاوتی دارد. معمولا در یک جامعه ،افراد آلوده به HIV ایدز و کسانی که بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت نمی کنند، درگیر بیماری سل می شوند.

رنج سنی افراد مبتلا به بیماری سل در کشورهای درگیر این بیماری 75% موارد ابتلا به گروه سنی فعال جامعه (15-54 سال سن) تعلق می گیرد. امیدواریم با مطالعه ی مطالب این سایت به پاسخی مناسب مبنی بر اینکه سل چیست و درمان آن چگونه است برسید.

عامل بیماری سل چیست؟

عامل بیماری سل باکتری هایی از گونه مایکوباکتریا هستند که معمول ترین آن ها در شیوع، نوع مایکو باکتریوم توبرکلوزیس می باشد. نام بیماری سل در گذشته < تب لازم> بوده است و اکنون در بعضی از مناطق برحسب نام عامل آن به اسم توبرکلوزیس شناخته می شود.

مهم ترین راه های انتقال

میکروب بیماری سل توانایی آلودگی هر قسمت از بدن انسان را دارد. اما معمولا ریه را درگیر می کند.

قطرات تنفسی

این باکتری در قطرات تنفسی فرد مبتلا به سل ریوی وجود دارد و هنگامی که فرد مبتلا عطسه ، سرفه ، خنده یا حتی فریاد می کشد. آن را در هوا منتشر می کند و سبب شیوع بیماری سل در اجتماع می گردد.

خلط خشک شده

طول عمر عامل بیماری سل در خلطی که فرد مبتلا تولید می کند (البته خلط خشک) یا در گرد و غبار معلق موجود در محیطی که این فرد قبل تنفس داشته است (حتی زمانی که فرد مبتلا به بیماری سل، محیط را ترک کرده است) 8-10 روز خواهد بود. این طول عمر در خلط حاوی آب که درحال تجزیه ست یا در خاک سرد و قسمت های سایه حداقل 6 ماه است .

انواع سل

نحوه تشخیص و آزمایشات تجویزی بر اساس انواع سل متفاوت است .برای تشخیص و درمان بیماری سل به پزشک مراجعه کنید یا از ویزیت دکتر در منزل شرق تهران استفاده کنید.

بیماری سل را می توانیم بر حسب عضوی که در بدن هدف قرار می دهد تقسیم کنیم به انواع :

1.سل ریوی

2.سل خارج ریوی

یا بر اساس میزان بروز علائم در فرد مبتلا تقسیم کنیم به انواع :

1.سل فعال

2. سل نهفته

 انواع سل ، علائم سل ریوی ، علائم سل خارج ریوی ،

سل ریوی

یکی از انواع سل که فقط اندام های سیستم تنفسی را درگیر می کند، سل ریوی نام دارد. در یک جامعه ای که درگیر بیماری سل است  90 درصد مبتلایان، با سل ریوی دست به گریبان هستند. از این 90 درصد ، حدود 25 درصد هیچ علامتی ندارند و بدون علامت محسوب می شوند.

عوارض سل ریوی

در بیماری سل ریوی فرد مبتلا دارای درد قفسه سینه و سرفه های طولانی مدت است که به تولید خلط منتهی می شود. در بعضی از موارد فرد مبتلا ، شاهد سرفه های خونین در مقدار کم خواهد بود و در موارد خیلی نادر، عفونت ناشی از بیماری سل باعث تضعیف شریان ریوی شده و به خونریزی شدید به نام آنوریسم راسموسن می انجامد. گاهی نیز بیماری تبدیل به حالت مزمن شده و باعث ایجاد زخم های گسترده در قسمت نرمه فوقانی ریه می شود. معمولا قسمت فوقانی ریه نسبت به قسمت تحتانی درگیری بیشتری دارد.

متخصص ریه در منزل در درمان سل ریوی بهترین گزینه محسوب می شود.

علائم سل ریوی

مهم ترین علائم سل ریوی :

  • تب
  • لرز
  • تعریق شبانه
  • از دست دادن اشتها
  • کاهش وزن
  • خستگی مفرط
  • سرفه مزمن با خلط آغشته به خون

سل خارج ریوی

یکی دیگر از انواع سل که اندام های خارج از دستگاه تنفسی را درگیر می کند، سل خارج ریوی است. یک فرد مبتلا به بیماری سل می تواند هم زمان هم سل ریوی، هم سل خارج ریوی داشته باشد. سل خارج ریوی بیشتر در افراد دارای نقص سیستم ایمنی (ایدز – ام اس و….) و کودکان مشاهده شده است. 50 درصد مبتلایان به این نوع از بیماری، افراد مبتلا به ایدز هستند. در سل خارج ریوی برحسب اینکه میکرب سل در کجا قرار دارد و وارد کدام عضو شده است نام گذاری انجام می شود .

انواع سل خارج ریوی :

  1. سیستم عصبی مرکزی (مننژیت سلی)
  2. دستگاه ادراری تناسلی (سل ادراری تناسلی)
  3. سیستم لنفاوی (سل غددلنفاوی گردن)
  4. شش شامه (پلورزی سلی)
  5. سل استخوانی
  6. سل منتشره یا ارزنی

 

سل استخوانی 

هنگامی که فردی به سل مبتلا شود امکان خارج شدن باکتری از ریه ها وجود دارد. باکتری ممکن است از طریق غدد لنفاوی به استخوان ، مفاصل و یا ستون فقرات سرایت کند. نگران نباشید سل استخوانی یک بیماری نادر به شمار می رود. اما بدلیل افزایش روز افزون ایدز در جامعه ، ابتلا به سل استخوانی نیز رو به افزایش خواهد بود. تشخیص بیماری سل استخوانی به ویژه سل نخاعی بسیار دشوار می باشد.

علائم 

از علائم خطرناک و ثانویه بیماری سل استخوانی می توان به: آبسه و سفتی مفاصل درگیر شده، کوتاه شدن اندام در کودکان، ناهنجاری های استخوان، عوارض عصبی، پاراپلژی اشاره کرد. علائم اولیه در هنگام ورود باکتری به بدن اتفاق می افتد و بعد از مدتی بهبود یافته و فروکش می کند. علائم اولیه سل استخوانی شامل: کمی درد و سرفه می باشد. گاها فرد از بیماری خود مطلع نیست. عمده ترین مناطق هدف بیماری سل استخوانی : زانو، استخوان و مفاصل لگن است اما در مناطق زیر نیز مشاهده شده است:

  • مفصل ران
  • ستون فقرات
  • آرنج
  • مفصل زانو
  • مفصل مچ پا

کلیک کنید: دسترسی به متخصص ارتوپد در منزل به صورت شبانه روزی

سل منتشره یا ارزنی

سل منتشره که با نام های سل میلیاری یا سل ارزنی شناخته می شود یک نوع خطرناک از سل خارج ریوی است که حدود 30 درصد از مبتلایان خود را حتی در صورت درمان به کام مرگ می کشد. مبتلایان به این نوع ، حدود 10 درصد از کل مبتلایان به سل خارج ریوی را تشکیل می دهند.

سل پوستی

هنگامی که باکتری توبرکلوزیس یا باسیل کخ ، پوست را تحت تاثیر قرار دهد سل پوستی نامیده می شود. علائم سل پوستی در هر فرد از شدت و ضعف برخوردار است و انواع متفاوتی از ضایعات پوستی را به وجود می آورند. انواع سل پوستی عبارتند از :

  • اسکروفولودرما
  • شانکر سل
  • سل وارتی

اگر می خواهید با بهترین متخصص پوست ملاقات کنید کافیست خدمات ویزیت دکتر متخصص را انتخاب نمایید.

میکروب سل در کجا قرار دارد . شیوع سل در جهان

کشور های خطرناک در ابتلا به سل

حدالامکان از مسافرت به کشورهایی که بیماری سل در آنها از شیوع بالایی برخوردار است اجتناب کنید یا اگر مجبور به مسافرت هستید آگاهی های خود را در زمینه بیماریهای شایع و بومی آن کشور و منطقه از جمله سل افزایش دهید. اقدامات بهداشتی برای مقابله با بیمای های شیوع یافته در هر کشور را فرا بگیرید. کشورهایی خطرناک از نظر ابتلا به بیماری سل عبارتند از:

  • آفریقا
  • هندوستان
  • پاکستان
  • افغانستان
  • چین
  • اندونزی
  • فیلیپین
  • بنگلادش
  • روسیه
  • ویتنام
  • آمریکای شمالی

 

وضعیت این بیماری در ایران

اصولا هر فردی که 3 هفته سرفه های مزمن بدون شناخت علت داشته باشد. در لیست مظنونین مبتلا به بیماری سل قرار گرفته و علت آن مورد بررسی قرار می گیرد تا در جامعه وضعیت بیماری سل خطرناک و تبدیل به همه گیری نشود. در ایران با توجه به اقدامات انجام گرفته مثل واکسیناسیون (ب.ث.ژ) کاهش چشمگیر شیوع سل در دهه های اخیر را شاهد بودیم.

از نظر سختی بیماری و فعال شدن بیماری سل نهفته در فرد، بیماری سل خطرناک است و باید توسط همه افراد اجتماع جدی گرفته شود. افرادی که برای مراجعه به پزشک جهت درمان سل نیازمند آمبولانس خصوصی هستند. مرکز شبانه روزی کیان آن را برایشان مهیا ساخته است.

واکسن سل

تهیه یک واکسن سل موثر، دشوار است. برای جلوگیری از ابتلای همگانی  به سل باید مردم را غربالگری و با واکسن bacillus calmette-guerin واکسینه کرد.

واکسن  (ب.ث.ژ ) برای پیشگیری ازابتلا به بیماری سل مورد استفاده قرار می گیرد. واکسن سل کشف آلبرت کالمت گورین است که از باسیل ضعیف شده بیماری سل گاوی به دست آمده است.

نام واکسن سل برگرفته از نام کاشف و نوع میکروب است. این واکسن می تواند پس از تزریق تا 15سال در برابر ابتلا به بیماری سل ایمنی ایجاد کند البته میزان اثر بخشی واکسن سل با توجه به جغرافیای انسانی و آزمایشگاهی متفاوت خواهد بود.

هر کشور برنامه متفاوتی را برای برخورد با بیماری سل و نحوه تزریق واکسن سل اجرا می کند. در بعضی از کشورها مانند ایران برای کنترل بیماری سل تزریق (ب.ث.ژ) در سنین کودکی انجام می شود و یا در بعضی از کشورها مانند آمریکا، تزریق عمومی در برنامه دولت نیست و فقط استفاده از آن را توصیه می کنند تزریق این واکسن در بزرگسالی کم اثر در پیشگیری اما روی آزمایش پوستی اثرگذار است و بهتر است انجام نشود.

انواع دیگر سل

بیماری سل برحسب بروز علائم به دو نوع 1. فعال 2. نهفته تقسیم می شود.

سل فعال

اگر فرد مبتلا به بیماری سل دارای علائم و نشانه های ظاهری از قبیل تب، لرز و…. باشد. این نوع از بیماری سل واگیردار بوده و و فعال شناخته می شود.

سل نهفته

اگر فرد مبتلا به بیماری سل هیچ گونه علامتی نداشته باشد بالصطلاح نهفته است. این نوع واگیر دار و مسری نیست. اما امکان تبدیل شدن به سل فعال را در آینده دارد.

 

تشخیص بیماری سل ، علائم سل

تشخیص بیماری سل 

تعیین روش های تشخیص بیماری سل به علامت دار یا بی علامت بودن شخص بستگی دارد. زیرا :

سل فعال با آزمایشات میکروسکوپی ، کشت میکروبیولوژیک و همچنین رادیولوژی (عکس از قفسه سینه با X-raY )قابل تشخیص است. امروزه انجام رادیولوژی در منزل توسط موسساتی مانند کیان ممکن شده است.

در سل نهفته نیز باکتری غیر فعال در داخل آزمایشات شخص مبتلا یافت می شود. این نوع از سل با تست پوستی توبرکولین (TST ) و آزمایش خون قابل شناسایی است.

درمان بیماری سل

درمان دارویی ، اساس درمان بیماری سل می باشد که به صورت رایگان در کلیه مراکز بهداشتی درمانی انجام می شود. در بیشتر مواقع پس از 2 هفته از آغاز درمان موثر، خطر ابتلا به سل واگیردار توسط اطرافیان از بین رفته و منبع عفونت با تکمیل دوره درمان از جامعه حذف خواهد شد.

بزرگترین مشکلی که در درمان بیماری سل وجود دارد، این است که عامل بیماری سل نسبت به آنتی بیوتیک ها در طی سالیان گذشته مقاوم شده و با پدیده ای به نام سل مقاوم در برابر داروهای چندگانه روبه رو هستیم. درمان بیماری سل دشوار و مستلزم استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک های متعدد است. افرادی هم که با فرد مبتلا در ارتباط بوده اند باید غربالگری و تحت درمان بیماری سل قرار گیرند. برای دریافت داروهای تزریقی استفاده از خدمات تزریقات شبانه روزی در منزل توصیه می شود.

 

تقسیم بندی درمان دارویی بر حسب مقاومت عامل بیماری در برابر دارو:

MDR-TB  : به مقاومت در برابر دو داروی موثر رده اول سل (ایزونیازید وریفامپیسین ) در اصطلاح  MDR_TB می گویند.

سل بسیار مقاوم در برابر دارو: مقاومت عامل بیماری سل در برابر سه یا بیشتر از سه داروی آنتی بیوتیک موجود در داروهای رده دوم از شش کلاس را در بر می گیرد. دریافت دارو یا سرم به روش  تزریق سرم در منزل کرج  می تواند به شما در ایام همه گیری کرونا کمک کند.

سل کاملا مقاوم در برابر دارو : مقاومت عامل بیماری سل در برابر تمام دارو های حال حاضر در جهان.

در درمان بیماری سل سخت ترین درمان متعلق سل کاملا مقاوم در برابر داروست. هر چه مقاومت عامل بیماری سل در برابر دارو بیشتر باشد. درمان بیماری سل طولانی تر و پر هزینه تر است.

افراد نیازمند خدمات نوار قلب در منزل می توانند آن را از طریق موسسه کیان دنبال کنند.

درمان سل در منزل

برای درمان افراد مبتلا به سل نهفته در منزل از یک نوع آنتی بیوتیک استفاده می شود. برای درمان بیماری سل فعال از چندین آنتی بیوتیک استفاده می شود. در صورت ابتلای یک شخص ، احتمال مبتلا شدن افراد خانواده یا همکاران در محیط کار، بیشتر از سایرین است. بدین منظور درمان سل در خانه سعی شود جمعی باشد.

اگر زیر نظر پزشک دارو مصرف می کنید. این 10 نکته را برای درمان سل در منزل رعایت کنید:

  1. داروی تجویز شده را به طور منظم مصرف کنید.
  2. دوره درمان بیماری را کامل کنید.
  3. یک دفترچه یادداشت معین جهت داشتن برنامه زمانی مشخص برای مصرف دارو داشته باشید .
  4. از ابزار هشدار دهنده ی زمان استفاده کنید.
  5. زمان مصرف داروهای خود را بین وعده های غذایی قرار دهید.
  6. در صورت مشاهده هرگونه عوارض داروی سل ، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود اطلاع دهید.
  7. از مصرف الکل جدا خودداری کنید.
  8. برنامه غذایی مناسب برای بیمار سل داشته باشید.
  9. برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن، ورزش کنید.
  10. استرس را از زندگیتان دور کنید.

درمان خانگی ، گیاهی بیماری سل در منزل و خانه

درمان خانگی سل

اهمیت رژیم درمانی سل:

مبتلایان هم زمان با مصرف آنتی بیوتیک (تجویز پزشک) باید رژیم درمانی را در درمان خانگی سل جدی بگیرند. عدم داشتن برنامه صحیح غذایی و تغذیه نامناسب سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن و طولانی شدن دوره درمان خواهد شد. گروه های حساس مثل افراد مسن ،کودکان و مبتلایان به ایدز (نقص ایمنی) باید این موضوع را جدی بگیرند.

با توجه به اینکه در بیماری سل فعال ، فرد اشتهای خود را از دست داده و کاهش وزن پیدا می کند. اهداف رژیم درمانی سل به شرح زیر است:

  • بالا بردن سطح ایمنی بدن
  • درمان کم آبی ناشی از تعریق شبانه
  • رساندن میزان کلسیم بدن به حد نرمال
  • تامین پروتئین بدن
  • جبران توان و وزن تهلیل رفته ی بدن توسط مواد مغذی

 

تغذیه بیماران سل ریوی

ابتدا بگوییم بهتر است از یک متخصص برای تعیین رژیم غذایی متناسب با سل کمک بگیرید ویزیت متخصص داخلی در منزل به شما در این رابطه کمک می کند. مواد مغذی موجود در تغذیه بیماران سل ریوی عبارتند از :

کلیسم

مهم ترین عنصر موجود در رژیم درمانی سل می باشد که در بهبود زخم و کاهش ضایعات حاصل از این بیماری کاربرد دارد. برای تامین کلسیم بدن مصرف روزانه 3 واحد شیر (معادل 3 لیوان )توصیه می شود. همچنین می توان از چقندر ، کلم بروکلی و شلغم در برنامه تغذیه بیماران سیکل سل بهره برد.

پروتئین

برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، بالا بودن پروتئین از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در شیر ، تخم مرغ ، گوشت و حبوبات (نخود _لوبیا و…..) یافت می شود.

ویتامین ها:

ویتامین ث:می توان از میوه هایی مانند پرتقال، لیموشیرین، توت فرنگی و نارنج برای درمان سل استفاده کرد.

ویتامین آ : مواد غذایی و میوه های دارای این ویتامین برای درمان بیماری سل شامل : شیر ، هویج ، انبه ، طالبی ، برگ سبز و سبزیجات می باشند.

ویتامین ب6 : برای جلوگیری از عوارض احتمالی داروی سل ، حتما از ویتامین ب 6 در رژیم درمانی سل استفاده کنید. این ویتامین را در مرغ، تخم مرغ، غلات،جوانه ها و …بیابید.

ویتامین D: منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است.

کاهش روی ، آهن ، ویتامین ث ، ویتامین D ، ویتامین A باعث تضعیف شدید سیستم ایمنی فرد مبتلا می شود. این ریز مغذی ها را در برنامه تغذیه بیمار سل بگنجانید.

 

درمان گیاهی سل

درمان گیاهی سل شامل انواع میوجات و سبزیجات موثر در درمان این بیماری است. این مواد غذایی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی باعث مدیریت و کنترل علائم بیماری می شوند. از جمله این مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

موز

این میوه با داشتن کلسیم و مواد مغذی کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری سل می کند. همچنین در کاهش تب و سرفه ی مبتلایان موثر است. مصرف روزانه یک عدد موز برای درمان گیاهی سل توصیه می شود.

سیر

سیر به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی در بدن شناخته می شود و دلیل این امر داشتن سولفوریک در داخل ساختار سیر می باشد زیرا سولفوریک توانایی از بین بردن باکتری های مضر و میکروب ها را دارد. همچنین سیر در درمان گیاهی سل، دارای آلیسین است که مانع رشد و گسترش باکتری سل می شود. ترکیب سیر له شده با شیر جوشانده بهترین عفونت زدای گیاهی به شمار می رود. می توانید این ترکیب را تا چند ماه برای درمان گیاهی سل میل کنید.

نعناع

گیاه نعناع دارای خاصیت ضد باکتری است و می تواند برای درمان گیاهی سل و حذف باکتری آن مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر خواص گیاه نعناع می توان به: احیا ارگان های بدن، جلوگیری از عوارض داروهای درمانی سل اشاره کرد. برای درمان سل با طب سنتی می توانید از ترکیب یک قاشق چای خوری عسل با سرکه و نصف فنجان آب هویج به همراه یک قاشق چای خوری عرق نعناع هر چند ساعت یک بار در طول شبانه روز استفاده کنید.

پرتقال

از خواص پرتقال که باعث کارایی این میوه در درمان بیماری سل شده است می توان : افزایش ایمنی بدن، دارا بودن مواد معدنی و مغذی را نام برد. هنگام درمان گیاهی سل می توانید دو بار در روز ترکیب یک قاشق غذاخوری عسل با کمی نمک و یک لیوان آب پرتقال طبیعی تازه را مصرف کنید.

چای سبز

در درمان گیاهی سل مصرف روزانه دمنوش چای سبز به دلیل داشتن خاصیت تقویت کنندگی سیستم ایمنی بدن توسط آنتی اکسیدان آن و ترکیب ضد تکثیر باکتری با پلی فنل موجود در چای سبز توصیه می شود.

 

درمان بیماری سل در منزل ، آیا بیماری سل درمان دارد؟

بیماری سل واگیردار است؟

بیماری سل در دو دهه اخیر، 3 همه گیری را برای جهانیان رقم زده است. این نشان از میزان اهمیت بیماری سل واگیردار برای بشریت دارد. با اینکه علم پزشکی گام های بزرگی در جهت پیشرفت خود برداشته است اما هنوز از درمان و ریشه کنی کامل بیماری سل واگیردار عاجز مانده است. براساس نظر کارشناسان ، یک سوم جمعیت کل جهان مبتلایان به بیماری سل از نوع  <m.tuberculosis>(مایکو باکتریوم توبرکلوزیس) هستند و با روند ابتلای یک نفر در هر ثانیه به تعداد افراد مبتلا به بیماری سل افزوده می شود .

از 100 درصد مبتلایان به بیماری سل، 90 درصد سل ریوی و 10 درصد سل خارج ریوی دارند. قسمت اعظم بیماران درگیر سل در گروه دارای بیماری سل واگیردار قرار می گیرند و میزان بروز بیماری سل واگیردار در مردان بیشتر از زنان است.

 

آیا بیماری سل خطرناک است؟

برای پاسخ به این پرسش که آیا بیماری سل خطرناک است یا نه؟ باید دید که بیماری سل چه اثری در بدن انسان دارد و زمینه بروز آن در چه شرایطی فراهم می شود. ممکن است انسان در بدن خود باکتری غیر فعال (سل نهفته) داشته باشد و در گذر زمان هنگام ضعیف شدن سیستم ایمنی تبدیل به سل فعال شده و با توجه به عضو آسیب پذیر، در بدن منتشر شود. در بدن افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند (افراد مبتلا به ایدز،ام اس  و…) بیماری سل خطرناک تلقی می شود. برای تقویت بدن می توان از سرم تقویتی بهره برد. دریافت سرم تقویتی با خدمات تزریق سرم در منزل موسسه کیان تحقق یافته است. مواد غذایی و مصرفی که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری سل در افراد می شوند.

این مواد عبارتند از:

دخانیات (قلیون ، سیگار و…..)

دارو های شیمی درمانی

دارو های استفاده شده برای عمل پیوند اعضا

آیا بیماری سل کشنده است؟

در پاسخ به اینکه آیا بیماری سل کشنده است و یا باعث مرگ می شود ؟ باید گفت : بله ! بیشترین مرگ و میر در جهان در بین بیماری های عفونی متعلق به این بیماری است. اگر درمان را جدی نگیرید یا دیر هنگام اقدام به درمان کنید ممکن است جان خود را در اثر این بیماری از دست بدهید.

خدمات کیان در حوزه درمان این بیماری

موسسه شبانه روزی کیان از ابتدای مشاهده علائم تا درمان بیماری سل با شما همراه خواهد بود و تمام خدمات پرستاری در منزل را به شما در طی مسیر درمان ارائه می دهد از استخدام پرستار بیمار در منزل یا بیمارستان به صورت تمام وقت ، نیمه وقت یا ساعتی گرفته تا خدمات پزشکی در منزل شامل : اعزام متخصص و ارسال تجهیزات تشخیصی مثل رادیولوژی ، سونوگرافی و… به منزل تحت پوشش این مرکز قرار می گیرند. اعزام آمبولانس ، صدور گواهی فوت در منزل و… نیز از جمله خدمات درمانی در محل هستند.

اگر شما سوالی درباره درمان سل در منزل یا بیماری سل داشته باشید، می توانید با مرکز شبانه روزی کیان تماس بگیرید و از کارشناسان مربوطه بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.

در دانستن باید ها و نباید های بیماری سل _درمان سل در منزل و تمایز آن با کرونا (COVID-19 ، از نظرات کارشناسان و متخصصان کیان استفاده کنید.

هم چنین موسسه پرستاری کیان، یکی از مراکزی است که به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدماتی مانند اعزام پزشک متخصص به منزل ، تست خواب در منزل ، نوار مغز در منزل و نصب سوند در منزل  می باشد .