میگرن چیست؟
میگرن یک نمونه از بیماری شایع در میان جوامع مختلف است که در نتیجه این بیماری فرد سردرد های شدیدی را تجربه می کند. البته برای درمان علائم میگرن راه های گوناگونی پیشنهاد می شود که در اکثر آن ها فرد مجبور به استفاده از دارو خواهد شد.
معمولا بیشتر سردرد هایی که افراد در طول روز های هفته تجربه می نمایند هیچ گونه ارتباطی با بیماری میگرن ندارد. بهتر است بدانید بخش عمده ای از سردرد هایی که افراد در طول ایام هفته تجربه می نمایند به عنوان سردرد های مزمن شناخته می شوند. اما بخش دیگری از این سردرد ها به بیماری میگرن مربوط می شود. برای آگاهی بیشتر لازم است بدانید، بیماری میگرن به معنای بروز اختلال و سردرد هایی با حالت تکراری می باشند.
به عبارتی دیگر در اثر بروز بیماری میگرن فرد سردرد هایی را در قسمت های مختلف سر، تجربه می نماید. این سردرد ها بیشتر مربوط به تغییرات موقتی قطر رگ های خونی موجود در ناحیه سر هستند. معمولا پزشکان برای درمان میگرن به افراد توصیه می کنند تا با استراحت وضعیت خود را بهبود بخشند.
می دانید امکان حضور پزشک در خانه وجود دارد؟ در صورت نیاز روی قسمت آبی کلیک کنید تا از مزایای و نحوه درخواست آن آگاه شوید.
در برخی مواقع تنها استراحت کافی نبوده و فرد مجبور به استفاده از انواع دارو ها برای درمان میگرن می شود. اما در هنگام عدم دسترسی به دارو بهتر است نسبت به ویزیت پزشک در منزل کرج یا تهران اقدام شود. برای یافتن پاسخ سوالات زیر با ما همراه باشید:
آیا میگرن خطرناک است؟
برای درمان میگرن چه بخوریم؟
آیا میگرن باعث مرگ میشود؟
آیا میگرن درمان دارد و راه درمان آن چیست؟
میگرن عصبی چه علائمی دارد؟
چیکار کنیم میگرن خوب بشه؟
انواع میگرن
وقوع انواع میگرن در 6 درصد مردان و 18 درصد در زنان ثبت شده است. سردرد های میگرنی عود کننده بوده و مدت زمانشان از چند ساعت تا چند روز متغیر می باشد. به طور میانگین 1-2 بار در ماه اتفاق می افتند. بر طبق آمار اولین حمله در 90 درصد موارد ، در افراد زیر 40 سال اتفاق افتاده است. علت میگرن تا 90 درصد تحت تاثیر ژنتیک و سابقه خانوادگی می باشد. انواع میگرن عبارتند از:
- میگرن بازیلار
- میگرن آفتالموپلژیک
- میگرن همی پلژیک
- میگرن بدون سردرد
دلایل بروز بیماری میگرن
پزشکان برای بیماری میگرن دلایل مختلفی را بیان می کنند که وجود هر یک از این موارد به نوعی در بروز این بیماری تاثیر گذار خواهد بود. همانطور که می دانید انسان در طول شبانه روز موارد استرسزا گوناگونی را تجربه می کند. این موارد در صورت تشدید می توانند موجب بروز بیماری میگرن شوند.
دلائل بروز میگرن به طورکامل مشخص نیست اما احتمال دخالت عوامل محیطی و ژنتیک دور از تصور نیست.
همچنین در هنگام فشار های عصبی و کاری برخی از افراد استعمال دخانیات را به عنوان راهی برای رهایی از این مشکلات انتخاب می کنند. بهتر است بدانید استعمال دخانیات به عنوان یکی از دلایل اصلی بروز بیماری میگرن به حساب می آید. همچنین برخی دیگر از دلایل بروز بیماری میگرن عبارتند از :
- اضطراب
- مصرف الکل
- مصرف بیش از حد کافئین
- مصرف قرص های ضد بارداری
- تغییرات آب و هوایی
- خستگی
- و…
دریافت متخصص مغز و اعصاب با ویزیت پزشک در منزل جنوب تهران
چیکار کنیم میگرن خوب شه ؟
از نظر متخصص چیکار کنیم میگرن خوب شه؟ نکته ای که در مورد درمان میگرن، باید بدانید این است که در بروز سر درد های میگرنی مناسب ترین راه استراحت کردن است. به عبارتی استراحت کردن و خوابیدن می تواند به عنوان یکی از بهترین راه های درمان میگرن به کار برده شود.
میگرن عصبی چیست؟
بسیاری از افراد می پرسند که میگرن عصبی چیست؟ باید گفت میگرن عصبی نوعی از میگرن است که در آن برخی علائم از قبیل گزگز انگشتان و حالت تهوع بارزتر است و هنگامی که در فرد اتفاق می افتد ممکن است با تغییر خلق و خو همراه باشد. میگرن عصبی موجب افزایش استرس افراد مبتلا می شود.
علائم میگرن عصبی
همانگونه که گفته شد شدت برخی علائم در میگرن عصبی بیشتر است. در صورت مشاهده هرگونه علامت مبنی بر میگرن عصبی به متخصص مراجعه کنید.
میگرن عصبی چه علائمی دارد
در برخی از افراد ممکن است علائم متفاوت و کمتر شایعی از قبیل اسهال ، سفتی گردن ، یبوست و.. رخ دهد اما شایعترین علائم شامل موارد زیر می باشد:
- حساسیت به نور و صدا
- احساس تهوع و سرگیجه
- سردرد های شدید در پشت سر و پشت چشم
- گزگز نوک انگشتان و سردی پاها
آیا میگرن عصبی خطرناک است؟
امکان حمله مجدد
میگرن درمان نشده اغلب بین 4 تا 72 ساعت طول می کشد. تعداد دفعات و زمان مابین دو حمله میگرن در در هر فرد متفاوت است. گاهی میگرن به ندرت رخ می دهد و یا ممکن است چندین بار در یک ماه اتفاق بیوفتد.
عوامل زمینه ساز میگرن
عوامل مختلفی در بروز میگرن نقش دارند از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
وراثت
شانس ابتلای شما با مبتلا بودن یکی از اعضای خانواده به میگرن، افزایش می یابد.
سن
شروع میگرن اغلب از دوره نوجوانی است و اوج آن 30 سالگی در نظر گرفته می شود. در دهه های بعد با کاهش روبرست. با این حال امکان وقوع آن، در هر سنی خارج از تصور نیست.
جنسیت
زنان ، در مقایسه با مردان 3 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به میگرن قرار دارند.
تغییرات هورمونی
زنان در دوره های از زندگی خود (مانند : قاعدگی ، بارداری ، یائسگی) با تغییرات هورمون ها مواجه اند. البته باید در نظر داشت میگرن بعد از یائسگی بهبود می یابد.
علائم میگرن
بیماری میگرن معمولا در زمان کودکی یا نوجوانی که انسان بیشتر در معرض استرس قرار دارد، ایجاد می شود. البته در برخی اوقات این بیماری در اوایل جوانی پدیدار می شود. اما به طور کلی علائم مقدماتی این بیماری شامل مواردی همچون بروز یبوست، تغییرات خلقی، خشک شدن گردن، افزایش تشنگی، خمیازه های مکرر افزایش ادرار،احتباس مایع می باشد.
همچنین برخی دیگر از علائم بیماری میگرن شامل مواردی است. مانند:
حالت تهوع
حالت تهوع از علائم میگرن می باشد و در برخی از انواع میگرن به عنوان شاخصه شناختی مطرح است. در انواع مختلف دارای شدت و ضعف می باشد.
سرگیجه
سرگیجه یکی از علائم میگرن می باشد که ممکن است باعث عدم تعادل شود. افتادن ، ایجاد زخم و.. از عوارض عدم تعادل است. اگر دچار زخم شده اید می توانید از خدمات پانسمان زخم در منزل موسسه کیان استفاده کنید.
هاله
بروز علائم عمدتا بصری برگشت پذیر در سیستم عصبی را هاله می گویند برخی از افراد مبتلابه میگرن ، قبل یا در طول میگرن هاله ها را تجربه می کنند.
درحالیکه علائم معمولا بصری هستند اما توان ایجاد اختلالات دیگر را نیز دارند شروع هر علامت به تدریج خواهد بود ایجاد علائم در چند دقیقه و مدت زمان ادامه آن 60 دقیقه است.
هاله های میگرنی و اختلالات همراه آن:
- اختلال در مشاهده مانند دیدن اشکال مختلف، نقاط روشن یا فلاش های نور
- کاهش یا از دست دادن بینایی
- مشکل در صحبت کردن
- سوزن سوزن شدن بازو یا پاها
- وجود ضعف یا بی حسی در صورت یا یک طرف بدن اما اغلب در دو طرف
از دست دادن اشتها
حساسیت به نور
سردرد های شدید و ضربان دار
علائم پس از حمله
ممکن است علائمی مانند تخلیه، گیجی را تا یک روز پس از حمله میگرن داشته باشید. در برخی از افراد بروز احساس شادی گزارش شده است . حرکت ناگهانی گردن امکان ایجاد سر درد دوباره را افزایش می دهد.
اما بهترین راه برای تشخیص میگرن مراجعه به یک پزشک با سابقه خواهد بود. در صورت نیاز می توان داروهای تزریقی را با خدمات تزریقات در منزل کرج دریافت کرد.
محرک های میگرن
در اینجا چندین نمونه از محرک های میگرن را به شما معرفی می کنیم :
تغییر در میزان استروژن در دوره قائدگی ، بارداری و یائسگی باعث ایجاد سر درد در بانوان می شود.
مصرف داروهای هورمونی از قبیل داروی ضد بارداری .با کاهش مصرف این دارو ها می توان از بروز سر درد های میگرن جلوگیری کرد.
نوشیدنی ها: مثل الکل ، شراب و کافئین بیش از حد (مانند قهوه) باعث میگرن می شوند.
وجود فشار. استرس : در محل کار یا خانه از عوامل محرک میگرن محسوب می شوند.
محرک های حسی : نور شدید یا چشمک زن (بینایی ) ، صدای بلند(شنوایی) ، بوی شدید (بویایی)مانند عطر، تینر رنگ باعث میگرن در برخی از افراد می شود.
تغییر درمیزان خواب :از عوامل محرک میگرن کم خوابی یا خواب زیاد است. تنظیم خواب یا انجام تست خواب در منزل می تواند کمک کننده باشد.
فعالیت فیزیکی شدید :از جمله می توان به فعالیت جنسی اشاره کرد که امکان دارد باعث میگرن شود.
تغییر فشار هوا یا آب و هوا : از عوامل محرک میگرن به شمار می روند.
داروهای گشادکننده عروق، مانند نیتروگلیسیرین، در تحریک میگرن موثر هستند.
مصرف برخی خوراکی ها: از قبیل: پنیرهای کهنه و غذاهای شور و فرآوری شده
داشتن حساسیت به افزودنی های نگه دارنده و طعم دهنده در مواد غذایی
راه های درمان میگرن
همانطور که در قسمت ابتدایی این مطلب عنوان گردید پزشکان برای درمان میگرن راه های گوناگونی را پیشنهاد می دهند. هر یک از این راه ها در جایگاه خود می توانند موثر واقع شوند و سر درد های ناشی از بیماری میگرن را بهبود بخشند. اما به طور کلی راه های درمان میگرن عبارتند از :
- مصرف دارو با تجویز پزشک
- کافئین
- ورزش کردن
- استراحت در اتاق ساکت و تاریک
- مصرف منیزیم
- انجام یوگا
- مصرف ویتامین B2
- مصرف گیاه سایبان
- مصرف دارو های متفرقه مانند استامینوفن، ناپروکسن و ایبوپروفن
- و…
این موارد تعدادی از راه های درمان میگرن هستند که با استفاده از آن ها می توان سر درد های ناشی از این بیماری را کنترل نمود. همچنین زمانی که هیچ یک از راه های درمان میگرن کار ساز نباشند، پزشک مجبور به استفاده از آمپول عضلات سر خواهد شد. این آمپول که به عنوان یکی از راه های درمان میگرن شناخته می شود، وضعیت بیمار را تا 12 الی 16 هفته بهبود می بخشد.
همچنین برای دریافت فیزیوتراپی در منزل با موسسه ما همراه باشید.
در این مطلب به راه های درمان میگرن و همچنین علائم شایع این بیماری پرداخته شد. همانطور که عنوان گردید، مناسب ترین راه برای درمان این بیماری، استراحت است. همچنین در صورت نیاز به خدماتی همچون وصل سوند ادرار در منزل و تزریق سرم در منزل شما عزیزان می توانید از خدمات موسسه پرستاری کیان استفاده نمایید.
زمان مراجعه به پزشک برای تشخیص میگرن
در صورت داشتن علائم و نشانه های زیر برای درمان میگرن به پزشک مراجعه کنید:
داشتن سر درد زیاد و ناگهانی
هنگامی که سر درد همراه با تب، سفتی گردن، گیجی، تشنج، دوبینی، بی حسی یا ضعف است
احساس سر درد پس از ضربه به سر
سر درد مزمن که پس از سرفه، فشارو….افزایشی است
سر درد پیشرونده بعد از 50 سالگی
اگر سابقه سر درد دارید در صورت تغییر الگوی سر درد برای تشخیص و درمان میگرن به پزشک مراجعه کنید یا ویزیت دکتر در منزل شرق تهران موسسه کیان را امتحان کنید.
عوارض دارو در درمان میگرن
در صورتی که دارو های مسکن را بیش از 14 روز مصرف کنید. ممکن است دچار سر درد های ناشی از مصرف بیش از حد دارو شوید. سعی کنید برای درمان میگرن طبق نسخه پزشک پیش بروید. زیرا ترکیب آسپرین ، استامینوفن و کافئین خطر آفرین است.مصرف برخی دیگر از دارو ها در درمان میگرن ، مثل ایبوپروفن یا تریپتان، سوماتریپتان یا ریزاتریپتان برای بیش از 9 روز توصیه نمی شود. داروهای ضد درد تزریقی را می توانید از طریق خدمات تزریقات در منزل موسسه کیان دریافت کنید.
این اتفاق زمانی می افتد که داروها قادر به تسکین درد و درمان میگرن نیستند و بر عکس درد را افزایش می دهند. پس شما داروهای ضد درد بیشتری مصرف می کند و این چرخه ادامه می یابد.
و در آخر، خدمات پرستاری متنوعی در دسترس عموم مردم است تا علاوه بر دریافت انواع مشاوره درمان میگرن، از دیگر خدمات عمومی مراکز استفاده کنند. موسسه خدمات پرستاری کیان یکی از پیشرو ترین های ارائه دهندگان این خدمات مانند، تزریق آمپول رمدسیویر در منزل هستند.