غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

دگزامتازون چیست؟ عوارض آمپول دگزامتازون + همه چیز درباره این دارو

شاید در ایام همه گیری کرونا نام دگزامتازون را به وفور شنیده باشید. آیا می دانید دگزامتازون چیست ؟ عوارض آمپول دگزامتازون چیست؟ در اینجا با همه چیز درباره این دارو اعم از : ضرورت مصرف آن ، مزایا و معایب استفاده ، عوارض جانبی در همه گروه های سنی اعم از کودکان ، بزرگسالان به ویژه بانوان باردار ، اَشکال دارویی موجود در بازار ، عوارض قرص ، عوارض آمپول دگزامتازون ، نحوه استفاده ، دوز های دارو و… آشنا می شوید.

 آیا می دانستید بدون خروج از خانه می توانید نسخه دارویی خود را تمدید کرده یا درمان بیماری تان را در هر مرحله که باشد با پزشک متخصص دنبال کنید کافیست با ما برای ویزیت پزشک در منزل تماس بگیرید.

 دگزامتازون چیست؟

اگر می پرسید دگزامتازون چیست باید بگوییم یک داروی کورتیکواستروئید (Corticosteroids)با خاصیت ضد التهابی است که به شکل های اسپری ، شربت ، قرص ، قطره ، پماد ، ایمپلنت و آمپول دگزامتازون در بازار وجود دارد. ناگفته نماند دگزامتازون یک هورمون دست ساز بشر و مصنوعی بوده و بجای هورمون های  مترشحه از غده فوق کلیه در بدن ایفای نقش می کند.این دارو برای پیشگیری و درمان حساسیت‌ ها، التهابات و عفونت‌ هایی که با التهاب همراه هستند.

آمپول و قرص دگزامتازون
علل تجویز دگزا، عوارض و تداخل دارویی آن با سایر داروها

فرق نمیکند کدام را دریافت کرده اید. قرص یا آمپول دگزامتازون ! پزشکان از تجویز این دارو به دنبال دستیابی به نقش هورمون کورتیکواستروئید در بدن یعنی سرکوب سیستم ایمنی و کاهش التهاب برای درمان بسیاری از امراض هستند. نوع و شکل دارو در سرعت اثرگذاری آن موثر است اکنون به معرفی خواص دارو در اشکال مختلف می پردازیم.

این دارو با کاهش التهاب و تحریک سیستم ایمنی بدن، علائم بسیاری از بیماری‌ های آلرژی زا را کنترل می‌کند. همچنین در بسیاری از موردها، به عنوان یک داروی ضد التهاب و ضد عفونی کاربرد دارد.

درصورت مصرف قطره یا اسپری گوش دگزامتازون می توانید از نظرات متخصص گوش و حلق و بینی برای ادامه روند درمان یا تغییر شکل دارو از قطره و اسپری به آمپول دگزامتازول استفاده کنید. بهترین دکتر گوش و حلق و بینی را خدمات پزشک در منزل سعادت آباد در اختیارتان قرار می دهد.

قرص دگزامتازون

قرص دگزامتازون یکی از اَشکال این داروست که پزشکان ترجیح میدهند برای درمان بیماریهای مرتبط با دستگاه گوارش به دلیل اثرگذاری سریعتر از آن استفاده کنند. البته شربت آن نیز برای رسیدن به این هدف ساخته شده است. مصرف آن باید همراه لیوان آب و یک وعده غذایی سبک باشد. در صورت فراموشی مصرف قرص دگزامتازون ، به محض یادآوری سعی کنید آنرا با یک لیوان آب و وعده سبک غذایی مصرف کنید. هرگز دوز دارو را دو برابر نکنید. قطع یکباره دارو حتی اگر به شکل قرص بوده و آمپول دگزامتازون نباشد خطرناک است. ساکنان شرق پایتخت می توانند برای مشورت درباره دارو ( قطع دارو _ عوارض ) و نحوه انجام اقدامات درمانی در شرایط اضطرار با ویزیت پزشک در منزل شرق تهران به صورت 24 ساعته شماس بگیرند.

عوارض قرص دگزامتازون
قرص دگزامتازون، عوارض و نحوه مصرف

قرص دگزامتازون برای چیه ؟

برخی از بیماران فکر می کنند کارکرد قرص با آمپول دگزامتازون متفاوته برای همین می پرسند که قرص دگزامتازون برای چیه ؟ در جواب این افراد باید گفت پزشک شما بیشتر در جریان نوع بیماری و نوع داروی اثر گذار بر آن است اگر انتخاب او قرص دگزامتازون بوده به تصمیم اش احترام بگذارید در کل داروی دگزامتازون چه قرص باشد یا آمپول دگزامتازون برای درمان : آسم ، کهیر ، رماتیسم مفصلی ، نارسایی غده فوق کلیه ، التهاب چشم ، التهاب پوست ، آلرژی ، التهاب مفاصل ، پمفگوس ، لوپوس اریتماتو ، برونشیت ، بیماری کرون ، کولیت زخمی روده ، رینیت آلرژیک ، پسوریازیس ، درماتیت سبوره ای شدید ، کم خونی همولیتیک ،  پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک ، ورم غده تیروئید ، سارکوئیدوز تجویز می شود.

تجویز قرص دگزامتازون برای چیه ؟ اگر التهاب در قسمت داخل شکم علی الخصوص دستگاه گوارش باشد اگر بتوان از طریق خوراکی آن را سریعتر به سلولهای هدف رساند پزشک از قرص دگزامتازون استفاده می کند. امیدوارم پاسخ اینکه قرص دگزامتازون برای چیست را به خوبی دریافت کرده باشید.

قرص دگزامتازون برای چاقی

خانم ها به تناسب اندام خود به ویژه چاقی صورت اهمیت بالایی می دهند تصور اینکه از قرص دگزامتازون برای چاقی استفاده کنند به نوعی خنده دار و خطرناک است زیرا چاقی یا افزایش وزن از عوارض جانبی دگزامتازون بوده و تنها عوارض آن نیست.

عوارض این دارو به قدری جدی و سنگین است که پزشکان سعی می کنند قرص یا آمپول دگزامتازون را به صورت تک دوز یا یک روز درمیان تجویز کنند. ضمن اینکه ترک دارو به یکباره و بدون تجویز پزشک عوارضی همچون : تنگی نفس ، درد سینه ، عفونت معده و روده ، تهوع ، استفراغ ، تغییر چهره رو به زشتی و.. را در پی دارد.

لذا در صورتی که نیاز حتمی به درمان با این دارو ندارید هرگز از قرص یا آمپول دگزامتازون برای چاقی استفاده نکنید. برای به دست آوردن یک برنامه غذایی معجزه آسا درمورد چاقی می توانید از مهارت متخصص داخلی در منزل استفاده کنید. با کلیک بر روی واژه پزشک در منزل شمال تهران از دیگر مزایای بهره مندی از خدمات درمانی در خانه آگاه شوید.

قرص دگزامتازون
قرص ۲ میلی گرم دگزامتازون

قرص دگزامتازون 0.5

تصور نکنید که قرص دگزامتازون 0.5 هیچ گونه عارضه ای ندارد و برای اهدافی همچون چاقی می توان از آن استفاده کرد. در ظاهر چاق میشوید ، اعتیاد آور نبوده و مشکلی برای ترک آن وجود ندارد اما واقعیت امر این است استفاده طولانی مدت از قرص دگزامتازون 5/. ممکن است باعث انسداد روده و مشکل در دفع مدفوع شود و حتی نیاز به جراحی یا پیوند روده پیدا کنید.

عوارض دگزامتازون

عوارض دگزامتازون بسته به میزان داروی مصرف شده ، مدت زمان مصرف دارو و شکل دارویی مورد استفاده متفاوت است. هرچه زمان طولانی تری از این دارو استفاده کنید شاهد اثرات جانبی بیشتری خواهید بود. پزشکان بر این حقیقت واقف اند که حتی اگر چاره ای جز تجویز قرص یا آمپول دگزامتازون نباشد آن را برای مدت کوتاه با پایین ترین دوز قابل تجویز برای بیماران در نظر بگیرند.

این اقدامات پزشکان در راستای کاهش عوارض دگزامتازون صورت می گیرد. خطرات استفاده از دگزامتازول به سه دسته : خفیف ، شدید و غیر قابل جبران تقسیم بندی میشوند. روش دیگرِ کاهش معایب دگزامتازون ، تجویز آن به صورت یک روز در میان است. اکنون مضرات دگزامتازون در همه گروه ها را بیان می کنیم که عبارتند از :

  • خطر ابتلا به عفونت هایی مثل قارچ سیاه را افزایش می دهد.
  • فشار خون را بالا می برد.
  • افزایش احتمال ایجاد آب مروارید یا آب سیاه از معایب دگزامتازون می باشد.
  • کاهش یا تاری دید ، یکی دیگر از عوارض داروی دگزامتازون است.
  • تشدید علائم دیابت را میتوان از عوارض جانبی دگزامتازون نام برد.
  • بروز اختلالات روانی ( افسردگی _ بی خوابی _ تغییر شخصیتی _ تغییر خلق و خو) در برخی از افراد دیده شده است.
  • ایجاد مشکلات گوارشی مانند زخم معده ، انسداد روده
  • افزایش وزن یا چاقی نیز از معایب مصرف دگزامتازون خواهد بود.
  • احتمال بروز تشنج در برخی از بیماران وجود دارد.
  • پف کردن صورت و رشد غیر عادی موی آن , یکی از عواقب قرص یا آمپول ذگرامتازون است.
  • بی نظمی قاعدگی از عوارض دگزامتازون در زنان می باشد.
  • نازک شدن پوست که کبودی سریع بعد از وارد شدن ضربه را درپی دارد.
  • تاخیر رشد جسمی در اطفال ، فقط یکی از عوارض دگزامتازون در کودکان است.
  • ایجاد جوش یا آکنه
  • تحلیل رفتن عضلات به اصطلاح شل شدگی ماهیچه ها
  • اختلال در روند جذب کلسیم ( افزایشی یا کاهشی) _ ایجاد استخوان جدید یا پوکی استخوان

آمپول دگزامتازون برای چیه ؟

همیشه مصرف قرص دگزامتازون سریعترین روش درمان نیست. میدانید آمپول دگزامتازون برای چیه ؟ برای مواقعی همچون التهاب مفصل ، التهاب پوست و… که رسیدن دارو از طریق خوراکی به درازا می کشد یا احتمال پاک شدن دارو ( پماد ) وجود دارد. بهترین و سریعترین راه درمانی استفاده از آمپول دگزامتازون می باشد.

 البته تزریق آمپول دگزامتازون دارای قانون و قاعده ی خاصی است اجرای تمام دستورالعمل ها و نکات ضروری برای زدن آمپول دگزامتازون در بارداری ، شیردهی و غیره الزامی است. لذا استدعا داریم این کار را توسط پرستاران زبده انجام دهید می توانید بهترین روش و نحوه ی تزریق آمپول دگزامتازون را با پرستاران اعزامی از مرکز شبانه روزی کیان تجربه کنید منوط به اینکه خدمات تزریقات در منزل را انتخاب نمایید.

آمپول دگزامتازون
همه چیز درباره ی آمپول دگزامتازون

عوارض آمپول دگزامتازون

از عوارض آمپول دگزامتازون چه می دانید ؟ دریافت داروی دگزامتازون به خودیِ خود با عوارضی همراه است حال اگر زدن آمپول دگزامتازون توسط فرد ناشی باشد یا در محل نامناسب و به روش غیر اصولی انجام شود خطرات آن دو چندان خواهد بود. پیامدهای تزریق دگزامتازون در 2 دسته زیر طبقه بندی می شوند:

  1. عوارض دارویی آمپول دگزامتازون _ درقسمت عوارض کلی ذکر شد.
  2. عوارض تزریق نادرست آمپول دگزامتازون _ درد ، قرمزی ، تورم ، شوک و..

نحوه صحیح زدن آمپول دگزا را از پزشک بخواهید تا کمترین عوارض آمپول دگزامتازون را تجربه کنید.

آمپول دگزامتازون برای چیست؟

دوست دارید بدانید آمپول دگزامتازون برای چیست ؟ آمپول دگزامتازون بمانند قرص و سایر اشکال دارویی آن برای اهدافی همچون درمان : آرتروز ، شناسایی سندروم کوشینگ و افسردگی آندوژن ، ادم مغزی ، بیماری های رماتیسمی ، اختلالات هورمون ، مشکلات خونی ، مشکلات تنفسی ، واکنش های آلرژیک ، سرطان ، اختلالات روده ، مشکلات چشمی ، بیماریهای خود ایمنی و… مورد توجه پزشکان قرار می گیرد.

 دگزامتازون برای سرماخوردگی

با شروع فصل سرد سال همواره درخواستها جهت تزریق آمپول دگزامتازون برای سرماخوردگی افزایش می یابد متناوبا شرکت های داروسازی عرضه بیشتری را برای تامین نیاز بازار دارند.

بسیاری از افراد با یک سرماخوردگی ساده به دنبال زدن آمپول دگزامتازون هستند اما دریغ که نمی دانند این دارو به قاتل خاموش معروف است یعنی فقط در صورت نیاز مبرم و برای مدت کوتاهی از سوی پزشکان تجویز می شود. پس سعی کنید مصرف دگزامتازون برای سرماخوردگی با تجویز پزشک باشد. می پرسید تاثیر آمپول دگزامتازون در سرماخوردگی چقدر است ؟ باید گفت: زیاد.  سرماخوردگی

دگزامتازون در بارداری

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید حتما با پزشک خود درباره مصرف دگزامتازون در بارداری صحبت کنید. دگزامتازون در رده بندی دارویی در رده c قرار دارد یعنی مطالعات بر روی حیوانات نشان داده این دارو قابلیت عبور از جفت یا ترشح در شیر مادر را داراست اما به دلیل اینکه روی انسان آزمایش نشده لذا مصرف آن در همه اشکال دارویی ( قرص یا آمپول دگزامتازون ) باید با تجویز و مشورت پزشک باشد.

نحوه تزریق آمپول دگزامتازون

نحوه تزریق آمپول دگزامتازون به صورت وریدی آهسته ، انفوزیون وریدی ، زیر جلدی ، داخل مفصلی ، داخل ضایعه و عضلانی است. تزریق انفوزیون وریدی را می توان از رقیق سازی داروی دگزامتازون درون سرم نرمال سالین ( سدیم کلراید ) یا سرم دکستروز انجام داد برای اینکار میتوانید از خدمات تزریق سرم در منزل که توسط پرستاران مجرب اجرا میشود کمک بگیرید.

آمپول دگزامتازون در کودکان

تزریق آمپول دگزامتازون در کودکان و نوزادان به ویژه نوزادان نارس باید با دقت بیشتر و رعایت دستورالعمل های خاصی صورت گیرد مثلا رقیق سازی آمپول دگزامتازون آنها باید با محلول سِرمی که فاقد هرگونه مواد نگه دارنده است باشد.  تزریق سرم در منزل کرج و تهران ، بهترین پرستاران شاغل در بخش نوزادان بیمارستان های خصوصی پایتخت را در اختیار شما خواهد گذاشت.

دوز دگزامتازون برای کودکان بین 4/.  تا 2 mg/kg متغیر است. البته تجویز دگزامتازون در اطفال به دلیل اثر بر کاهش رشد جسمی آنان با احتیاط صورت می گیرد. این عوارض غیر قابل بازگشت هستند.

عوارض دگزامتازون در سالمندان

عوارض دگزامتازون در سالمندان به دلیل داشتن ضعف بدنی و کاهش توان جسمی از شدت بیشتری برخوردار است که شامل : پوکی استخوان ، افزایش فشار خون ، نازک شدن پوست ، دیابت ، برو عفونت های شدید و هیپوکالمی می باشد. اگر سالمند بیماری در خانه دارید می توانید استفاده از پرستار در منزل را برای بهبود سریعتر بیمارتان درخواست کنید.

نکته! در افراد مسن به ویژه خانمهایی که یائسه شده اند احتمال افزایش فشارخون و ایجاد پوکی استخوان بالاست.

درباره ی قرص و آمپول دگزامتازون
همه چیز درباره ی قرص و آمپول دگزامتازون

نکات احتیاطی در مصرف دگزامتازون

  1. از پیشنهاد دادن آن به افراد دارای بیماری مشابه جدا پرهیز نمایید.
  2. اگر شربت دگزامتازون برای کودکان تجویز شده حتما از پیانه های دارای خط تعیین کننده میزان مصرف استفاده کنید. از دادن با قاشق به دلیل دقیق نبودن دوز دارو پرهیز کنید.
  3. خودسرانه دارو را قطع یا روش استفاده را تغییر ندهید.
  4. دوز دارو و نحوه مصرف قرص یا آمپول دگزامتازون باید دقیقا طبق دستورالعمل پزشک باشد.
  5. بروشور دارو را مطالعه کرده سوالات بیشتر درباره آمپول دگزامتازون را با پزشک در میان بگذارید.
  6. به تاریخ انقضای درج شده روی دارو دقت کنید.
  7. به دلیل عوارض دگزامتازون مبنی بر شدت یافتن فشارخون ، پوکی استخوان ، دیابت و.. حتما بیماری زمینه ای و حساسیت دارویی خود را به پزشک اطلاع دهید.
  8. در صورتی که عمل جراحی پیش رو دارید پزشک را درجریان استفاده خود از قرص یا آمپول دگزامتازون قرار دهید.
  9. از مصرف الکل همزمان با استفاده از دگزامتازون خودداری کنید.
  10. این دارو موجب تغییر در جواب آزمایشات شما می گردد. لذا قبل از انجام آزمایش به پزشک خود اطلاع دهید.
  11. در طول درمان با داروی دگزامتازون باید معاینات دوره ای چشم پزشکی را انجام دهید.

مصرف آمپول و قرص دگزامتازون مفید است؟

مصرف داروها همیشه باید زیر نظر پزشک باشد و فقط به توصیه و نسخه پزشک استفاده شود. در بعضی از شرایط بالینی، مصرف آمپول و قرص دگزامتازون مفید و ضروری است. به عنوان مثال، در برخی بیماری‌ های التهابی و ایمنی‌ ای مانند بیماری کرون، بیماری روماتیسمی، آرتریت، بیماری لوپوس و برخی سایر بیماری‌ هایی که با التهاب همراه هستند.دگزامتازون به عنوان یک داروی ضدالتهابی و ایمنی‌ ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد.اما در برخی موارد، مصرف دگزامتازون ممکن است باعث افزایش خطر بروز عوارض جانبی شود. به عنوان مثال، مصرف طولانی مدت دگزامتازون می‌تواند باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر ابتلا به عفونت‌ ها، بیماری‌ های قلبی و عروقی، سکته مغزی و دیابت شود. لذا، همیشه باید با پزشک خود در مورد مزایا و معایب مصرف دگزامتازون صحبت کنید و توصیه‌ های او را رعایت کنید.

از بین بردن عوارض دگزامتازون چگونه میسر است ؟

مصرف طولانی مدت دگزامتازون ممکن است باعث عوارض جانبی برای بیمار شود. برای کاهش و از بین بردن عوارض دگزامتازون، در صورت امکان، بهتر است مقدار یا همان دوز دارو را کاهش داده و سپس آن را قطع کنید.

 البته ، نباید به طور خودسرانه دارو را قطع کنید زیرا این می‌ تواند تأثیر منفی بر روی بیماری اصلی و شرایط پس از آن داشته باشد.

در صورت نیاز به مصرف طولانی مدت دگزامتازون ، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که از محصولات مرتبط با ویتامین ( دی ) و کلسیم استفاده کنید تا کمک کنند به جلوگیری از افت قوس و شکستگی استخوان. همچنین، پزشک ممکن است به شما یک رژیم غذایی مناسب برای حفظ سلامتی استخوان توصیه کند.

آمپول دگزامتازون برای سرفه 

 دگزامتازون ، برای درمان مشکلات تنفسی مانند برونشیت ، آسم و عفونت‌ های ریه استفاده می ‌شود. با این حال ، درمان سرفه با آمپول دگزامتازون به صورت مستقل توصیه نمی ‌شود و باید توسط پزشک تعیین شود.بعضی از افراد ممکن است به دلایل مختلفی از جمله حساسیت‌ ها و التهاب‌ ها ، سرفه داشته باشند. در این موارد، پزشک ممکن است برای کاهش التهاب و حساسیت از استروئیدهایی مانند دگزامتازون استفاده کند.با این حال، همیشه باید توجه داشته باشید که استفاده از داروها باید تحت نظارت پزشک باشد و مصرف خودسرانه ی داروها از جمله آمپول دگزامتازون برای سرفه توصیه نمی‌ شود.