غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

چگونه به سرطان پوست مبتلا نشویم ؟

سرطان پوست ، بیماری است که درآن سلول های بافت پوستی به طور غیر طبیعی رشد می کند . سرطان پوست چیست ؟ چگونه تشخیص داده می شود ؟ چه علائمی دارد ؟ چقدر خطرناک است ؟ روش های درمانی سرطان پوست چیست ؟ چگونه از ابتلا به سرطان پوست پیشگیری کنیم ؟ برای کسب اطلاعات بیشتر و دست یابی به پاسخ این سوال ها با ما همراه باشید . 

برای انجام ساکشن در منزل کرج با بهترین امکانات و تجهیزات با ما تماس بگیرید.

سرطان پوست چیست ؟

سرطان پوست چیست و چه عواملی باعث به وجود آمدن آن می شود؟

سرطان پوست ، رشد غیرطبیعی سلول های پوست است که از بافت های پوستی شروع شده و اغلب درقسمتی از پوست که بیشتر در معرض نور خورشید قرار می گیرد مانند پوست سر، صورت ، لب ها ، گوش ها ، گردن ، بازوها ، دست ها و در پاها ایجاد می شود . اما این نوع از سرطان که شکل رایج سرطان است می ‌تواند در مناطقی از پوست که معمولاً در معرض نور خورشید نیستند مانند کف دست ، زیر ناخن های دست یا پا ، و ناحیه تناسلی شما نیز رخ دهد. علاوه بر نور خورشید عوامل دیگری نیز موجب ایجاد سرطان پوست می شود . این عوامل عبارت اند از : 

  • مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را ضعیف می کند 
  • تماس مکرر پوست با برخی موارد شیمیایی مانند آرسنیک و زغال سنگ 
  • داشتن تعداد زیاد کک و مک و خال 
  • قرار گرفتن در معرض اشعه ی ماورای بنفش در تخت های برنزه کننده 
  • عوامل پزشکی مانند پیوند عضو که باعث تضعیف سیستم ایمنی در آن ناحیه می شود.
  • داشتن پوست رنگ روشن که به راحتی دچار آفتاب سوختگی می شود .
  • عوامل وراثتی و ژنتیکی 
  • زندگی در مناطقی با آب و هوای آفتابی و مرتفع 
  • کار کردن متداول در فضای باز 
  • برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سرطان سینه وارد شوید.

انواع سرطان پوست: 

سرطان پوست در سه نوع عمده دیده می شود که عبارتند از : کارسینوم سلول بازال ، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوم .

کارسینوم سلول بازال 

سرطان پوست نوع کارسینوم سلول بازال یکی از رایج ترین نوع سرطان پوست است. در این نوع سرطان ، سلول های بازال یعنی سلول های پایه پوست دچار تحولات غیر طبیعی می شوند و به صورت نواری یا لکه های کوچک به وجود می آیند که ممکن است ظاهر خارجی خاصی نداشته باشد.سرطان پوست نوع کارسینوم سلول پایه عموماً در مناطقی از پوست که بیشتر در معرض نور خورشید هستند ، مانند صورت و گردن ، پشت دست و پشت پا ایجاد می شود.

کارسینوم سلول سنگفرشی 

کارسینوم سلول سنگفرشی پوست دومین شکل شایع سرطان پوست پس از کارسینوم سلول بازال است . سرطان سلول های سنگفرشی در لایه بیرونی پوست ( اپیدرم ) یا لایه های میانی ( درم ) تشکیل می شود .

کارسینوم سلول سنگفرشی پوست معمولاً تهدید کننده زندگی و کشنده نیست ، اگر چه گاهی می تواند تهاجمی باشد . کارسینوم سلول سنگفرشی پوست قابل درمان است و به آرامی پیشرفت می کند اما در صورت درمان نشدن می تواند بزرگ شود یا به سایر قسمت های بدن سرایت کند و عوارض جدی به دنبال داشته باشد . اکثر کارسینوم های سلول سنگفرشی پوست در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش  ناشی از نور خورشید ، تخت های برنزه کننده و یا لامپ ها است . اجتناب از نور به کاهش خطر ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی پوست و سایر اشکال سرطان پوست کمک می کند . سلول های سنگفرشی در بسیاری از نقاط بدن شما یافت می شوند و کارسینوم سلول سنگفرشی می تواند در هر جایی که سلول های سنگفرشی یافت می شود رخ دهد. برای مثال ممکن است درقسمت هایی مانند ریه ها ، مجاری ادراری ، دستگاه گوارش و غشاهای مخاطی ، سرطان سلول سنگفرشی ایجاد شود . 

اینجا بخوانید : موثر ترین راه برای برطرف کردن گرفتگی عروق قلبی چیست؟

ملانوم 

ملانوم بسیار کمتر از سایر انواع سرطان پوست شایع است . اما ملانوم خطرناک‌ تر است ، زیرا در صورت عدم تشخیص و درمان زود هنگام ، احتمال سرایت به سایر قسمت‌های بدن بسیار بیشتر است . سرطان پوست ملانوم زمانی ایجاد می ‌شود که ملانوسیت ‌ها  یا همان سلول‌ هایی که به پوست رنگ قهوه‌ ای یا برنزه می‌ دهند ، شروع به رشد غیر طبیعی کنند . مواردی مانند داشتن تعداد زیاد خال یا کک و مک ، موهای بلوند یا قرمز و یا دارا بودن سابقه خانوادگی ملانوم احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد .

سرطان پوست چه علائم و نشانه هایی دارد ؟

بررسی پوست برای تغییرات مشکوک می تواند به تشخیص سرطان پوست در مراحل اولیه آن کمک کند . تشخیص زود هنگام سرطان پوست بیشترین شانس را برای درمان موفق سرطان پوست به شما می دهد . علائم سرطان پوست که باید جدی گرفته شوند شامل موارد زیر است :

  • یک لکه قهوه ای بزرگ با لکه های تیره تر
  • ایجاد لکه زخم ، پوسته پوسته و برآمدگی غیر طبیعی
  • خال که تغییر رنگ ، اندازه یا خونریزی می کند
  • لکه های دارای رنگ غیر معمولی مانند قرمز، صورتی ، سفید ، آبی یا آبی-سیاه به نظر می رسند .
  • ضایعه دردناکی که خارش ، سوزش ویا خونریزی دارد
  • لکه یا ضایعاتی با شکل های نامنظم و لبه های ناهموار
  • ضایعات تیره روی کف دست ، کف پا ، نوک انگشتان یا انگشتان پا ، یا روی غشاهای مخاطی پوشاننده دهان ، بینی ، واژن یا مقعد
  • لکه ای که اندازه آن بزرگتر از 0.5 سانتی متر باشد 
  • عدم تقارن در دو نیمه ی ضایعه یا خال 

کلیک کنید : تنقیه در منزل با کادر مجرب و حرفه ای 

روش های تشخیص و درمان سرطان پوست چیست ؟ 

تشخیص به موقع و زودهنگام سرطان پوست تاثیر زیادی در روند بهبودی  آن دارد و امید به زندگی را در مبتلایان افزایش می دهد . بنابراین مراجعه سریع به پزشک بعد از مشاهده علائم اهمیت بسزایی دارد . پزشک معالج  برای درمان سرطان پوست اول باید نوع آن را بشناسد و مورد برسی قرار دهد که این کار فقط با استفاده از بیوپسی ( نمونه بافتی ) و مشاهده آن با میکروسکوپ های قوی قابل انجام است . پزشک متخصص با در نظر گرفتن نوع بیماری ، علائم بیمار و خوش خیم یا بد خیم بودن سرطان ، درمان آن را شروع می کند . پس از آن که نوع سرطان پوست مشخص شد درمان آن آغاز می شود . راه های درمانی سرطان پوست عبارت اند از : 

عمل جراحی : گاهی توده ایجاد شده را با عمل جراحی برمی دارند تا از تکثیر آن جلوگیری کنند .

شیمی درمانی : در شیمی درمانی پزشک معالج از دارو هایی استفاده می کند که سلول های سرطانی را هدف قرار دهد .

کرایوتراپی ( سرما درمانی ) : در سرما درمانی با منجمد کردن ضایعه سرطانی با استفاده از نیتروژن مایع از پیشرفت بیماری و بزرگ شدن توده سرطانی جلوگیری می کند  .

کورتاژ ( الکترودسیکاسیون ) : در این روش با استفاده از ابزاری به نام کورت ، بافت سرطانی را برداشته و سپس با سوزن الکتروکوتر آن ناحیه را می سوزانند تا سلول های سرطانی باقی مانده در آن بافت نیز نابود شوند .

همچنین از پرتو درمانی و استفاده از دارو های موضعی مانند فلوروراسیل نیز ممکن است برای درمان سرطان پوست استفاده شود .

اگر زمانی دچار شکستگی هر ناحیه از بدن خود شدید مرکز ما خدمات گچ گیری در منزل را انجام میدهد.

روش های تشخیص سرطان پوست

چگونه از ابتلا به سرطان پوست جلو گیری کنیم ؟

بیشتر سرطان های پوست قابل پیشگیری هستند ؛ شما می توانید با دوری از محرک های ایجاد کننده از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید . برای محافظت از خود، به این نکات پیشگیری از سرطان پوست توجه کنید :

در اواسط روز و هنگامی که تابش نور خورشید شدید است و حرارت بالایی دارد از آفتاب دوری کنید . برای بسیاری از مناطق کشور، پرتوهای خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر قوی ترین است . فعالیت های خارج از منزل را حتی در زمستان یا زمانی که آسمان ابری است ، برای سایر اوقان روز برنامه ریزی کنید.

شما در تمام طول سال اشعه ماوراء بنفش را جذب می کنید و ابرها در برابر اشعه های مضر محافظت کمی دارند . دوری از نور خورشید در قوی ترین حالت خود به شما کمک می کند از آفتاب سوختگی که باعث آسیب پوست می شود و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد ، جلوگیری کنید . قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول زمان ممکن است باعث افزایش احتمال سرطان پوست شود بنابر این هنگام خروج از خانه و قرار گرفتن در معرض نور خورشید بهتر است از کلاه های لبه دار و کرم ضد آفتاب استفاده کنید . توجه داشته باشید که استفاده از چتر فقط برای روز های بارانی و برفی نیست ، اتفاقا استفاده از چتر در روز های آفتابی می تواند فواید زیادی برای سلامتی پوست شما به همراه داشته باشد .

انجام شستشوی گوش در منزل برای کاهش مواجه با انواع آلاینده های مضر موجود در هوا .