موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

لایه لایه شدن ناخن ( علل + راه های جلوگیری و درمان )

ناخن هایتان پوست پوست شده ؟ به دنبال دانستن دلیل آن برای علاج همیشگی هستید؟ در این مقاله به علت لایه لایه شدن ناخن ها ، روش های جلوگیری از پوسته شدن آنها و بحث درمانی شان می پردازیم. البته استفاده از نظرات پزشک در منزل بدون مواجه با اشعه خورشید یا آلاینده های هوا می تواند راهی ایمن را در درمان این معضل پیش روی شما باز کند. مرکز خدمات پرستاری کیان آماده کمک همه جانبه به شما در این زمینه می باشد

کاربرد ناخن چیست؟

با اینکه امروزه از ناخن ها به عنوان یک عامل زیبایی در زنان یاد می شود ما نمی توان کاربرد اولیه آنها مثل : حفاظت از انگشتان ، افزایش توانایی برداشتن اجسام ، کندن لکه _ وسیله یا دفاع از خود ( آثار زیر ناخن معمولا عامل مهمی در شناخت مجرم هستند) را نادید گرفت. 

ناخن سالم

مواد تشکیل دهنده ناخن

برای تقویت ناخن ها باید مواد تشکیل دهنده آنها را شناخت و میزان متعادل آنها را در بدن حفظ نمود. مو و ناخن ها از پروتئینی به نام کراتین درست شده اند. شاید در نگاه اول ؛ ناخن ها یکپارچه به نظر برسند اما در واقع از چندین لایه سخت که قابلیت پوسته پوسته شدن را دارند، تشکیل شده است. 

مطالعه کنید : تزریقات در منزل زعفرانیه

واکاوی دلیل پوست پوست شدن روی ناخن

کمبود کراتین می تواند منجر به نازک و ضعیف شدن ناخن ها شود که در انتها شکافتن ناخن یا onychoschizia  رخ دهد. علل دیگری برای این اتفاق ذکر شده مثلا گفته می شود که کنده شدن ناخن ها می تواند در نتیجه آسیب های خارجی به ناخن باشد. به ندرت، آنها نشانگر یک وضعیت سیستمیک یا علامتی از وقوع یک فرآیند پاتولوژیک در داخل بدن هستند.

زمان تعیین کننده است!

اگر الان ناخن های لایه لایه شده را تجربه می کنید باید علتش را در شش ماه قبل جستجو کنید زیرا 6 ماه طول می کشد تا یک ناخن به طور کامل رشد کند. یعنی ممکن است ناهنجاری های ناخن در نتیجه یک اتفاق یا تغذیه ماه ها قبل رخ داده باشد. 

در صورت نیاز کلیک کنید: انجام شبانه روزی تزریقات در منزل شرق تهران با پرستاران بیمارستان

علت پوسته شدن ناخن ها چیست؟

علت پوسته شدن ناخن ها از دو حالت خارج نیست یا داخلی است یا خارجی . اگر قادر نیستید داخلی یا خارجی بودن آنها را تشخیص دهید کافیست به تفاوت های ناخن دست با پا دقت کنید. یعنی اگر ناخن پا سالم بود اما ناخن دست دچار شکستگی و لایه لایه شدن ، پس علت آن خارجی است . اما اگر هر دو ناخن دست و پا پوسته می شوند یعنی علت داخلی است.

علت خارجی لایه لایه شدن ناخن

 دلایل خارجی پوسته شدن ناخن ها خارج از موارد زیر نیست :

  • ضربه یا آسیب خارجی به ناخن
  • خیساندن ناخن در آب داغ هنگام ظرفشویی یا حمام
  • استفاده بیش از حد از ناخن به عنوان ابزار 
  • کندن غیر اصولی لاک ناخن 
  • استفاده از ناخن مصنوعی یا اکریلیک
  • انجام هر اقدامی که به ناخن فشار بیاورد

علت داخلی پوسته شدن ناخن

به ندرت پیش می آید که دلایل داخلی باعث پوسته شدن ناخن ها شوند و امکان وقوع آنها نسبت به عوامل خارجی بسیار کمتر است. علت داخلی لایه لایه شدن ناخن عبارتند از:

  • کمبود ویتامین. ( تزریق ب کمپلکس تحت خدمات تزریقات در منزل غرب تهران از خدمات موسسه کیان می باشد)
  • کمبود آهن . تزریق سرم آهن با تجویز پزشک در منزل کرج یا تهران صورت می گیرد.
  • کمبود پروتئین. مصرف مواد غذایی حاوی کراتین یا زیر مغذی های سازنده این پروتئین کمک کننده است.
بد شکلی و علت داخلی

راه های ساده جلوگیری 

شما می توانید با به کارکیری چندین راهکار ساده و ریز در نگهداری ناخن ها آنها را محافظت کنید. راه های جلوگیری از پوسته شدن ناخن ها عبارتند از : 

  • در صورت داشتن ناخن مصنوعی ؛ اگر قصد جدا کردن آنها را دارید پوشش ناخن را به آرامی و بدون خراشیدن یا کشیدن پاک کنید. انجام دادن این کار به زور باعث آسیب به بستر ناخن و پوست پوست شدن آن ها خواهد شد. 
  • حتما با سوهان زدن از ناخن هایتان مراقبت کنید. سعی کنید سوهان زدن در یک جهت بوده و شکل منحنی به ناخن ها بدهید. تیز بودن نوک ناخن به گیر کردن آنها کمک می کند.
  • رطوبت ناخن ها را در حد تعادل نگه دارید. زیرا  لایه لایه شدن ناخن ها می تواند در نتیجه رطوبت خیلی کم یا زیاد محیط بیرونی باشد. به طور مثال اگر مدت زیادی در حمام بمانید، متوجه نازک شدن ناخن ها خواهید شد. این اتفاق روزانه در حین انجام کارهای خانه به خصوص شستن ظرف ها و.. می افتد. خیس شدن مکرر ناخن ها و سپس خشک کردن آنها یا خیساندن طولانی مدت باعث افزایش احتمال پوست پوست شدن ناخن می شود.
  • با استفاده کردن از لاک های شفاف یا پوشیدن دستکش با الیاف نایلون از ناخن هایتان در برابر پوسته شدن محافظت کنید.
  • یکی دیگر از راه های جلوگیری از پوسته شدن ناخن ها این است که از ناخن ها به عنوان ابزاری برای برداشتن یا باز کردن اقلام استفاده نکنید زیرا در ضعیف کردن آنها موثر است. در عوض می توانید از پد های سر انگشتی استفاده کنید.

برای تقویت بدن می توانید سرم تراپی در منزل کرج یا تهران را امتحان کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟

با اینکه به ندرت ؛ ناخن لایه لایه شده ، نشان دهنده یک وضعیت اورژانسی در بدن است اما اگر همزمان با پوست پوست ناخن ها شاهد خونریزی و درد شدید بودید، حتما به دنبال مراقبت های پزشکی و مراجعه به پزشک باشید. بهترین پزشکان در این زمینه متخصص داخلی یا پوست و مو هستند. از آنجایی که : هزینه ، زمان و دسترسی به متخصص داخلی آسانتر است ویزیت متخصص داخلی در منزل یا مطب ها را پیگیری کنید.

درمان خانگی لایه لایه شدن ناخن

استفاده از درمان های خانگی می تواند بروز لایه لایه شدن ناخن ها را کاهش دهد. همانگونه که گفته شد ضعیف شدن و پوسته شدن ناخن ها در پروسه زمانی 6 ماه اتفاق افتاده پس ، تغییر این روند نیز زمانبر است.

نکات احتیاطی

  1. در هنگام مصرف مولتی ویتامین حتما بروشور یا برچسب دارو را مطالعه نمایید زیرا برخی از تولیدکنندگان ، آهن را جزء مولتی ویتامین نمی دانند لذا درون آن قرار نمی دهند.
  2. مصرف بیش از حد آهن ، اثر سوء بر جذب عنصر ” روی ” دارد. سعی کنید روزانه بیش از 25 میلی گرم آهن مصرف نکنید.
  3. از پزشک خود درباره مصرف بیوتین ، تزریق آهن سرم و داروهای تقویتی سوال کنید.

حفظ تعادل در رطوبت ناخن ها 

رطوبت کم یا زیاد برای ناخن مضر است و حفظ تعادل در درمان خانگی لایه لایه شدن ناخن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. اقدامات زیر را برای به دست آوردن تعادل رطوبتی انجام دهید:

  1. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آب را به حداقل برسانید.
  2. در انجام کارهای خانه که با مصرف آب سروکار دارد از دستکش لاستیکی محافظ پنبه ای استفاده کنید.
  3. دست ها و ناخن های خود را قبل از شنا کردن به وسیله لوسیون یا کرم ، چرب کنید.

توجه به مصرف روزانه آهن 

اگر فکر می کنید ناخن هایتان در اثر کمبود آهن به این روز افتاده باید آهن بدنتان را از طریق : خوردن سیب زمینی پخته با پوست ، غلات صبحانه غنی شده ، گوشت کم چرب ، عدس ، اسفناج ، لوبیا سفید ، مکمل آهن ، مولتی ویتامین به طور روزانه تامین کنید.