غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

حمله پانیک چیست ؟ مدت حمله + علائم + عوارض + درمان قطعی

چه اتفاقی داره می افته؟ نکنه دارم دیوونه میشم؟ این حمله قلبی است؟  الان چیکار کنم؟

اینها تنها چند نمونه از سوالاتی است که هنگام حمله پانیک به ذهن افراد وحشت زده می رسد. در این مقاله به مطالبی همچون : حمله پانیک چیست ؟ مدت پانیک اتک چقدر طول میکشد ، علائم و عوارض بعد از حمله چه هست ، درمان قطعی آن چگونه بدست می آید و یا پرسش و پاسخ در مورد بیماری پانیک پرداخته شده است. یک روانپزشک مجرب می تواند با مشاوره های سازنده و دارو درمانی به شما کمک کند موسسه خدمات پزشکی کیان با ارائه خدمات پزشک در منزل سعی نموده دسترسی به بهترین دکتر برای درمان پانیک را در خانه تان فراهم کند. 

حمله پانیک

از کجا بفهمم این حمله پانیک است؟

ترس یا اضطراب ؛ بهترین توضیح برای حمله پانیک است. این اتفاق ممکن است بدون سابقه و به طور ناگهانی به سراغ شما بیاید، مخصوصا اگر برای اولین بار باشد که چنین چیزی را تجربه می کنید. علاوه بر ترس ، ممکن است از نظر جسمانی دچار : ضربان قلب ، تنگی نفس ، لرزش ، انقباض عضلات و غیره شوید. حتی گاهی آنقدر ترسناک و غیر عادی به نظر می رسد که تصور می کنید در حال مرگ هستید یا با شرایط اورژانسی جدی مواجه اید. جالب است بدانید با اینکه بدن شما در طول حمله پانیک ، یک وضعیت جدی پزشکی را درک کرده و پاسخ می دهد اما شما کاملا ایمن هستید.

بیایید حالت پانیک را شبیه سازی کنیم” در تصور خود ، شما در کمپی در یک  جنگل هستید. ناگهان خرسی را مشاهده می کنید ذهنتان آشفته و بدنتان دچار تپش می شود و بین فرار و مبارزه گیر می کنید. حال تصور کنید چنین حالت و شوکی بدون پیش زمینه یا علت در شما به وجود می آید در حالیکه به کار روزمره مثل خرید در سوپرمارکت مشغول اید. ترس ، دلهره ، احساس گریز و جنگ وجود دارد اما خرسی در کار نیست. 

انواع حمله پانیک

تقسیم بندی انواع حمله پانیک بر اساس نوع محرک و شروع حمله  به دو نوع : 1. غیر منتظره 2.قابل پیش بینی صورت گرفته است. با این حال، علائم هر دو نوع یکسان خواهد بود.

علائم پانیک 

وقتی روش های مدیریت حمله پانیک را بلد باشید با شناخت علائم می توانید خود را از قبل وقوع آماده کنید. حتی اگر موثر ترین دارو برای درمان پانیک را داشته باشید ، باز هم به روان درمانی و شناخت علائم حمله پانیک نیازمندید. نشانه های بیماری پانیک عبارتند از: لرزش بدن ، سرگیجه داشتن ، حالت تهوع ، تنگی نفس ، داشتن ضربان قلب سریع ، ضربان نامنظم قلب ، خشکی در دهان ، تعریق زیاد ، گر گرفتگی ، یخ زدن ، بی حسی ، گزگز ، ترس از مردن ، ترس از دست دادن کنترل ، حس خفه شدگی ، حس جدا شدن از دنیای واقعی ( مسخ شخصیت ) ، شوکه شدن

البته توجه داشته باشید چون علائم بیماری پانیک؛ شبیه سکته قلبی هستند ، خطرناک به نظر می رسند در حالیکه نیستند، فقط بسیار ترسناک اند.

با ویزیت متخصص قلب می توانید خیالتان را برای همیشه از نداشتن بیماری های قلبی آسوده کنید. کافیست پزشک در منزل غرب تهران یا سایر مناطق پایتخت ارائه شده توسط مرکز خدمات پزشکی کیان را امتحان کنید.

برای صحت سنجی قلب خود می توانید انجام نوار قلب یا اکو قلب در منزل را نیز همراه متخصص داشته باشید.

فرق حمله قلبی با پانیک چیست ؟

برای دانستن فرق حمله قلبی با پانیک باید شرایط جسمانیِ بعد از وقوع هر دو حمله را هم مقایسه کرد. اولین تفاوت حمله پانیک با حمله قلبی در علت وقوع است. سکته در اثر نرسیدن خون به قلب بعد از فعالیت شدید بدنی اتفاق می افتد در حالی که حمله پانیک در حال استراحت نیز رخ می دهد. دومین تفاوت حمله قلبی با پانیک این است که درد پانیک فقط در ناحیه سینه ، تیز و شبیه تیر کشیدن است اما درد سکته قلبی شبیه فشار به قفسه سینه بوده و از قفسه سینه شروع شده به سمت بازو ، گردن ، کتف و فک گسترش می یابد.

فرق حمله قلبی با پانیک

حمله پانیک چقدر طول می کشد ؟

آیا واقعا اینکه حمله پانیک چقدر طول می کشد با انتخاب شیوه درمانی و عملکردی شما مرتبط است. البته واکنش ها متفاوت است برخی سراسیمه راهی بیمارستان می شوند برخی به دنبال درمان حمله پانیک با طب سنتی هستند. واقعیت امر این است که اقدامات تمرکزی شما در طول حمله است که حرف اول و آخر را در درمان قطعی پانیک می زند. در اکثر موارد ، مدت زمان حملات پانیک از 30 ثانیه تا 20 دقیقه است. بسته به وضعیت شما این حمله می تواند تا یک ساعت نیز دوام بیاورد.

تعداد دفعات حمله پانیک چقدر است ؟

در برخی از افراد تعداد دفعات حمله پانیک 1 الی 2 بار در ماه است ، در حالیکه برخی دیگر چندین بار در هفته دچار حملات پانیک می شوند.

فرق حمله عصبی با پانیک 

حمله عصبی و حملات پانیک دارای علائم ، علل و عوامل خطر مشابهی هستند. فرق حمله عصبی با پانیک در این است که حملات پانیک شدیدتر بوده و اغلب با علائم فیزیکی شدیدتر بروز می کنند. امکان تبدیل حمله عصبی در دراز مدت به پانیک وجود دارد لذا هرچه زودتر با پزشک خانوادگی و معتمد خود تماس بگیرید یا از ویزیت پزشک در منزل نیاوران و سایر نقاط تهران برای اعزام روانپزشک استفاده کنید.

علت حمله پانیک

محققان دلایل زمینه ساز حملات پانیک را قرارگیری در فشارهای روانی غیر منتظره می دانند از جمله این موقعیت ها : مرگ عزیزان ، شکست عشقی ، استرس کاری و.. می باشد. البته مصرف روانگردان های غیر تجویزی یا مواد مخدر و الکل نیز می تواند علت حمله پانیک در خواب و بیداری باشند.

در مواجه با اجتماع چکار کنم؟

وقتی شخصی حمله پانیک را برای اولین بار در یک محیط عمومی تجربه می کند همیشه ترسِ این را دارد که دوباره در همان محیط دچار حمله شود. اینکه نخواهد دوباره چنان حالتی برایش رخ دهد قابل درک است. از این رو کاهش احتمال بازگشت او به آنجا دور از انتظار نیست. همچنین ممکن است قبل از حضور در هر محیط اجتماعی , احساس اضطراب او را فرا گیرد. بهترین کار بعد از حمله پانیک در یک محیط اجتماعی این است از موضع قدرت به موضوع بنگرید نه دلهره و ترس. یعنی حتی اگر ترس دارید، باز هم به همان محل بازگردید. فقط تا ریزش کاملِ ترس تان از یک دوست بخواهید همراه شما باشد.

درمان قطعی پانیک 

جهت درمان قطعی پانیک باید به روانپزشک مراجعه کرد یا از طریق خدمات پزشک در منزل شمال تهران ، بهترین دکتر برای درمان پانیک را جهت ویزیت به خانه آورد. جهت آگاهی از مزایای ویزیت روانپزشک در منزل روی قسمت آبی کلیک کنید. درمان پانیک معمولا ترکیبی از روان درمانی و دارو درمانی است.

  1. روان درمانی

روان درمانی یا گفتار درمانی که خود شامل : صحبت کردن ، آموزش تکنیک های مدیریتی خاص بیماری پانیک و بازسازی علائم حمله در یک محیط امن ( جهت کاهش استرس مواجه ) می باشد. در زیر به مدیریت حمله پانیک که بخشی از پروسه درمان قطعی آن است پرداخته ایم. 

چطور حمله پانیک را در 20 ثانیه متوقف کنیم ؟

اگر از خودتان می پرسید راهی برای مدیریت در لحظه حمله پانیک وجود دارد یا چطور آن را در 20 ثانیه متوقف کنیم ؟ با ما همراه باشید. در ادامه تکنیک های کنترلی را آموزش می دهیم. قبل از اولین حمله پانیک ، شما به زندگی روزمره مشغولید و ترس ، بخش کوچکی از زندگیتان است اما با بروز حملات پانیک ؛ شما در گوشه رینگ زندگی قرار می گیرید و ترس قدرتمند و قدرتمندتر می شود. اکنون قسمت اعظم دنیای تان را ترس فراگرفته و بخش آرامش بخش به انزوا کشیده شده است. 

شما لایق یک زندگی پر جنب و جوش ، پر آرامش و با اطمینان خاطر هستید. اکنون بهترین استراتژی ها ، ابزارها و تکنیک ها برای افزایش قدرت شما در برابر حملات پانیک را مطرح می کنیم. در زمان حمله پانیک چی کنیم ؟ زمانی که احساس کردید در موقعیت وقوع حمله قرار دارید این روش ها را پیاده کنید:

تکنیک زمین سازی

منظور از تکنیک زمین سازی : بازیابی فکر از طریق توجه به حواس پنجگانه و تغییر زمین به نفع خود است. تکنیک زمین سازی 5 مرحله است به ترتیب آنرا انجام دهید. در این شیوه از روان درمانی پانیک می خواهیم تمرکزتان را از ترس منحرف کرده به موارد زیر بدهید:

  • 5 چیزی را که می توان دید شناسایی کنید( الگوی لباس _ افراد در حال عبور _ ماشین کناری و…)
  • 4 شیء را که میتوان در آن لحظه لمس کرد شناسایی کنید ( جنس صندلی ، جنس لباس ، نوع پوست خود ، موخوره سر و..)
  • اکنون به 3 صدایی که می توانید بشنوید توجه کنید ( فروشنده دوره گرد، کارگران ساختمانی ، صدای اذان ،  پرندگان و…)
  • بعد ،  دو بو را در محیط شناسایی کنید. ( بوی عطر عابران ، بوی غذای گرم و..)
  • اکنون یک چیز را بچشید و ببینید می توانید مزه آن را تشخیص دهید ( آدامس نعنایی ، بستنی وانیلی ، شکلات تلخ و..)

تکنیک تنفس

یکی از روش های درمان پانیک البته بخش روان درمانی اش ، استفاده از تکنیک تنفس است. یکی از علائم حمله پانیک ؛ تنگی نفس و تنفس سریع است. برای آرام کردن خود , قبل از حمله سعی کنید تنفس مربعی را انجام دهید عمل به این روش هم تنفستان را آرام می کند و هم تمرکزتان را از موضوع ترس منحرف خواهد کرد.

 تنفس مربعی یعنی : از راه بینی 4 ثانیه نفس تان را به داخل بکشید 4 ثانیه نگه داشته و بعد بیرون دهید. سپس ، 4 ثانیه از طریق دهان نفس کشیده و 4 ثانیه نگه دارید. اگر آرام نشده اید دوباره تکرار کنید.

کمک گرفتن از تجربه افراد مبتلا

افرادی که تجربه بیماری پانیک را داشته اند یا روان درمانگر ها از جمله افرادی هستند که مشاوره های آنها در زمینه تجربیات شان به شما در درمان پانیک کمک می کند. ویزیت پزشک در منزل شرق تهران ؛ بهترین روانپزشک پایتخت را برایتان قابل دسترس نموده است. کمک آنها جهت درمان قطعی پانیک می تواند شامل: تغییر زاویه دید شما نسبت به برخورد های اجتماعی ( شرم کردن ، انگ زدن دیگران ، گوشه گیر شدن ) ، عادی سازی مشکل ، شناسایی محرک های حمله پانیک ، مشاوره درباره یافتن راه های مقابله با بیماری پانیک ، مدیدیت علائم پانیک ، کاهش قدرت آن و غیره باشد.

  1. دارو درمانی 

معمولا دارو درمانی تا زمانی ادامه می یابد که گفتار درمانی به سطح اطمینان بخشی در نظر روان درمانگر رسیده باشد. درمان حمله پانیک با دارو های ضد افسردگی و آرام بخش خواهد بود. انجام تزریقات در منزل ، بهترین روش برای دریافت داروهای تزریقی بدون گذر از آلودگی هوا و صف های طولانی مراکز درمانی است.

تحقیقات نشان داده است که داروی ضد افسردگی سرترالین برای درمان پانیک , بسیار موثر و کاربردی است. پاسخ های درمانی مناسب از سوی شرکت کنندگان به شروع درمان با دوز 25 میلی گرم رخ داده است. به نظر می رسد سرترالین برای درمان پانیک در دوز 50 تا 200 میلی گرم موثرترین است.

سرترالین برای درمان پانیک 

اگر قصد دارید از قرص سرترالین برای درمان پانیک استفاده کنید توصیه می شود. بروشور دارو را به طور کامل مطالعه کنید از تداخلات دارویی ( با : دیازپام _ ترفنادین _ دیگوکسین _ سایمتیدین _ وارفارین _ لیتیوم _ TCA ) آگاه شوید. عوارض مصرف سرترالین برای درمان حملات پانیک ( ناتوانی جنسی ، بی قراری ، تب ، گالاکتوره ، هیپوناترمی ، ژنیکوماستی ) را در نظر گرفته و عواقب مثبت و منفی استفاده از سرترالین برای درمان پانیک را سبک و سنگین کنید. مصرف سرترالین در دوران بارداری و شیردهی به دلیل آسیب به جنین در گروه D قرار گرفته است

سرترالین برای درمان پانیک

عوارض بعد از حمله پانیک

اگر بیماری پانیک را علاج نکنید باید در انتظار عوارض بعد از حمله پانیک باشید. شاید علائم جسمانی حمله پانیک ( پانیک اتک _ panic attack) برای شما خطر جانی نداشته باشند اما کم کم اختلال هراس شدید تر شده و از نظر روانی ، ذهن شما را بهم می ریزد در نتیجه زندگی را برایتان تلخ کرده به دنبال روش های غیر اصولی مثل مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی خواهید رفت تا شما را آرام کنند. از عوارض بعد از پانیک اتک می توان : خطر ابتلا به بیماری های روان از جمله آگورافوبیا و دیگر فوبیاها را نام برد. 

درمان پانیک چقدر طول می کشد ؟

اگر به دنبال درمان پانیک در دو روز هستید باید بگوییم شناخت شما از بیماری پانیک بسیار اندک است. بهتر است بپرسید درمان پانیک چقدر طول می کشد؟ درمان بیماری پانیک به روش دارو درمانی ممکن است چند هفته به درازا بیانجامد. همچنین در طول درمان ؛ امکان تغییر دوز دارو یا نوع دارو وجود دارد. اما طول درمان حملات پانیک را به صورت مجموع ( زمان دارو درمانی + طول روان درمانی ) بیان می کنند که از 6 تا 9 ماه متغیر می باشد.

13 اقدام ساده در درمان سنتی حمله پانیک

دستورالعمل های زیر را جزئی از درمان سنتی حمله پانیک در مقالات جهانی بدانید. بهترین روش کشف شده تاکنون همین 13 اقدام می باشد.

  1. سعی کنید ورزش منظم داشته باشید.
  2. بازی های رایانه ای را در زندگیتان حذف کنید.
  3. نگاه به فیلم های اکشن با خونریزی را متوقف کنید.
  4. سعی کنید ورزش منظم داشته باشید.
  5. بازی های رایانه ای را در زندگیتان حذف کنید.
  6. نگاه به فیلم های اکشن با خونریزی را متوقف کنید.
  7. مدیتیشن و کنترل ذهن را تمرین کنید.
  8. به موقع بخوابید. بدنتان را با طبیعت هماهنگ کنید.
  9. مصرف الکل را به صفر برسانید.
  10. رژیم غذایی متعادل از همه گروه های غذایی داشته باشید.
  11. نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید. یک پروتکل درمان پانیک ، توجه به همین نکته است.
  12. از کشیدن سیگار بر حذر باشید.

غذاهای مضر برای حمله پانیک

قبل از پرداختن به غذاهای مضر برای حمله پانیک بهتر است 3 نکته حیاتی در غذا خوردن را رعایت کنید.

 1. هنوز سیر نشده اید از غذا دست بکشید 

2. گرسنه نشده اید دست به غذا نزنید.

 3. غذا را سریع و با لقمه های بزرگ نخورید. 

 غذاهای مضر شامل: شیرین کننده های مصنوعی ، الکل ، فست فود ، روغن جامد یا هیدروژنه ، چربی ترانس ،  غذاهای پرنمک ، کافئین ، شکر ، غذاهای فرآوری شده یا کنسروی ، سس سویا ، توفو ، قهوه ، آب سیب ، شراب قرمز ، ترشیجات و شور ها می باشد.

 تزریق سرم در منزل از جمله های روش های تقویت بدن برای مواجه با انواع بیماری ها و شادابی سلولهاست

حمله پانیک در خواب

وقوع پانیک اتک فقط در طی بیداری نیست بلکه حمله پانیک در خواب نیز اتفاق می افتد. علائم پانیک شبانه در مقایسه با روزانه تفاوت خاصی ندارد. متاسفانه از هر 75 نفر در جهان ، یکی نفر با این مشکل دست و پنجه نرم می کند.

علت حملات پانیک شبانه

محققان چندین عامل را به عنوان علت حملات پانیک شبانه معرفی کرده اند اما نمی توان به طور قطع گفت کدام یک ، علت واقعی بیدار شدن افراد در طول خواب به خاطر پانیک اتک می باشد. اکنون آنها را باهم مرور می کنیم که عبارتند از :

  • عوامل ژنتیکی _ ارثی
  • مصرف مواد شیمیایی قبل از خواب
  • اتفاق ناگوار و مهم در طول روز
  • استرس بیش از حد در طول روز و قبل از خواب 
  • ابتلا به سایر اختلالات فکری ( وسواس _ استرس حاد _ استرس پس از سانحه _ اضطراب فراگیر )
  • داشتن سابقه حمله پانیک