غرب تهران

02188590855

شمال و شرق تهران

02122096805

جهت اعزام زیر ۴۵ دقیقه پرستار و پزشک تماس بگیرید

سایر مناطق تهران

موسسه پزشکی و پرستاری کیان آرامش و سلامتی را ارمغان می‌آورد.

موسسه کیان

انواع ویروس بیماری آنفولانزا و علائم آن 

بیماری آنفولانزا در اثر درگیری فرد با یک ویروس بسیار مسری پدید می ­آید. دانشمندان این ویروس را در سال 1933 از یک راسو تشخیص دادند. ویروس آنفولانزا در سال 1918 در میان جوامع شیوع پیدا کرد و در همان ابتدای شیوع در یک سال جان 40 هزار نفر را گرفت. این ویروس نوعی بیماری مشترک در میان پستانداران و پرندگان است و انواع مختلفی مانند آنفولانزای پرندگان و آنفولانزای خوکی را دارد.

در صورت ابتلا به آنفولانزا می توانید ویزیت دکتر در منزل شرق تهران ، ارائه شده توسط مرکز شبانه روزی کیان را امتحان کرده و پزشک را به خانه خود ببرید.

خطرناک‌ترین نوع این بیماری نوع آنفولانزای پرندگان این ویروس است که باعث وارد شدن خسارات زیادی به مرغداری­ ها می‌شود. در صورت انتقال ویروس آنفولانزای پرندگان به انسان می‌تواند بسیار خطرناک‌تر از آنفولانزاهای دیگر عمل کند. اگر به دنبال صفرتا صد این بیماری ؛ یعنی از شناخت عامل و علائم ، تفاوت آنفولانزا با کرونا ، داروی آنفولانزای جدید ، درمان سریع و فوری خانگی آنفولانزا ، کاهش طول درمان آن و… در زنان باردار ، مردان و کودکان هستید. گام به گام با ما همراه باشید.

خدمات تزریقات سرم در منزل کرج یا تهران به بیماران آنفولانزا کمک شایانی نموده است زیرا با اعزام پرستار به منرل از خستگی تردد در سطح شهر در امان هستند.

 

علائم واقعی بیماری آنفولانزا جدید ، درمان فوری و خانگی آنفولانزا

بیماری آنفولانزا در انسان

بیماری آنفولانزا یک نوع بیماری ویروسی است که اغلب مردم آن را با سرما­خوردگی اشتباه می­ گیرند، این بیماری علائمی به‌مانند سرماخوردگی دارد اما شدت بیماری و میزان درگیری فرد بیمار بسیار بالاتر است و حتی امکان مرگ فرد بیمار در اثر این بیماری وجود دارد.

علائم واضح آنفولانزا 

علائم در همه ی انواع آنفولانزا از نوع خوکی گرفته تا مرغی و یا فصلی تقریبا یکسان است. فقط شدت آن ها کاهشی یا افزایشی است. افراد مختلف با توجه به اینکه قدرت سیستم دفاعی بدنشان در چه حد است و یا در چه گروه سنی قرار دارند؛ شدت علائم متفاوتی از آنفولانزای جدید را در بزرگسالان و کودکان تجربه خواهند کرد. بیماری آنفولانزا از جهش ویروس سرماخوردگی به وجود می ­آید و علائمی مانند:

  • گلودرد شدید
  • سرفه­ های مکرر
  • تب بالا و داشتن احساس لرزش در بدن
  • گرفتگی و یا آبریزش بینی
  • اسهال و استفراغ.
  • دردهای عضلانی بدن
  • سردرد و احساس خستگی و بی‌حالی

بسیاری از بیماران در بیماری آنفولانزا دچار تب بالایی می‌شوند این تب معمولاً اسهال و استفراغ را نیز به همراه دارد. همچنین امکان دارد آنفولانزا بستر بروز بیماری های مثل : عفونت گوش ، ذات الریه ، برونشیت ، آنسفالیت و سینوزیت را نیز فراهم کند.

نکته ! آنفولانزای معده همان گاستروآنتریت ( عفونت روده ) است. دقت کنید با آنفولانزای فصلی که شبیه سرماخوردگی است اشتباه گرفته نشود.

علائم بسیار شدید بیماری آنفولانزا

در برخی از موارد شدت بیماری به حدی است که فرد به علت سردرد و سرگیجه ضعف شدید جسمانی و ناتوانی در انجام امور قادر به ادامه زندگی عادی خود نیست و نیاز به خدمات پزشکی و درمانی دارد در این موارد بیمار باید بستری شود.

در مواردی هم مراقبت از بیمار می‌تواند در منزل صورت بگیرد، در این مواقع نیاز به وجود فردی است که به مهارت‌های پرستاری از بیمار مسلط بوده و در صورت لزوم از روش تزریق سرم برای شخص بیمار آگاه باشد.

شخص مبتلا به آنفولانزا به علت ضعف بدنی و احتمالاً سرگیجه تا مدتی قادر نخواهد بود که کارهای اولیه خود را نیز انجام دهد.

در این صورت وظیفه فرد پرستار دانستن روش نصب سوند ادرار در منزل است تا فرد بیمار مجبور به ترک رختخواب برای دستشویی رفتن نباشد.

خوردن مایعات فراوان، غذاهای تازه و گرم مانند سوپ می‌تواند تا حد زیادی در بهبود بیماران کمک‌کننده باشد، همچنین پزشکان توصیه می ­کنند که در صورت ابتلا به آنفولانزا به‌هیچ‌عنوان از قرص‌های آسپرین استفاده نشود و تنها از قرص‌های استامینوفن که به پایین آوردن تب بدن نیز کمک می‌کند مصرف شود.

افراد در معرض خطر آنفولانزا

شدت بیماری آنفولانزا در برخی از افراد نسبت به دیگران بیشتر است و باید در صورت ابتلای این‌گونه افراد به ویروس آنفولانزا مراقبت‌های ویژه و بیشتری به عمل بیاید. علائم بیماری آنفولانزا در سالمندان بالای 65 سال و کودکان زیر 5 سال از شدت بیشتری برخوردار بوده و ممکن است علائمی نظیر: ذات ­الریه، تنگی نفس، تشنج، اختلال هوشیاری، و… را به همراه داشته باشد.

همچنین بیماری آنفولانزا در افرادی که دچار بیماری‌ های مزمن مانند بیماری‌ های قلبی، بیماری‌ های سیستم تنفسی ( آسم و…)، بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی، زنان باردار، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی، دیابتی­ ها و افرادی که وزن بالایی دارند می ­تواند شدت علائم بیشتری را ایجاد کند. به طور کلی و مختصر ، افراد در گروه های زیر بیشتر از سایرین در معرص خطر آنفولانزا هستند:

  • کودکان و نوزادان
  • افراد بالای 65 سال
  • بانوان در دوران بارداری یا حاملگی
  • مبتلایان به HIV
  • کسانی که شیمی درمانی کرده اند.
  • افرادی که پیوند اعضا داشته اند.
  • کسانی که علائم در آن ها بیش از 7 روز طول می کشد.
  • کسانی که یک بیماری زمینه ای مانند: دیابت، بیماری های ریوی، قلبی، عصبی، کلیوی دارند.

پیشگیری بیماری آنفولانزا _

راه‌های انتقال ویروس به افراد

بیماری آنفولانزا به علت شکل ویروسی و حالت انتقال‌پذیری شدید در صورت رعایت‌ نکردن بهداشت فردی، می ­تواند در مدت کوتاهی تعداد زیادی از افراد جامعه را به خود مبتلا کند.

از طریق تنفس

این ویروس می‌تواند در زمان عطسه یا سرفه کردن فرد مبتلا از طریق دهان و بینی از بدن خارج شده و در محیط انتشار بیابد و در هنگام تنفس افراد دیگر وارد بدن آنها شود.

 تماس با سطوح

ویروس آنفولانزا بعد از خروج از بدن می‌تواند تا ساعت‌ها بر روی سطوح باقی بماند. در صورت تماس و لمس کردن فرد دیگر به دستان آن فرد انتقال می ­یابد.

بهتر است بدانید که مهم‌ترین علامت بیماری آنفلوانزا که معمولاً در همه افراد دیده می­ شود وجود تب بالا سرفه و گلو درد و همچنین سردرد است.

بیماری آنفولانزا در کودکان

علامت بیماری آنفلولانزا در کودکان تقریباً همان علائم آنفولانزا در بزرگسالان می باشد. علائم در کودکان مبتلا به آنفولانزا ممکن است : تب بالا، آبریزش بینی و گرفتگی بینی، بی­حالی و تمایل نداشتن برای بازی­ کردن باشد. همچنین این علائم می‌تواند با اختلالاتی در سیستم گوارشی کودک مانند اسهال و استفراغ همراه باشد.

 

علائم آنفولانزا در نوزادان

علائم آنفولانزا در نوزادان به‌ صورت اشکال مختلف و کمی متفاوت بروز­ می کند، این علائم می‌تواند شامل دشواری در امر تنفس نوزاد، تغییر رنگ پوست نوزاد به‌صورت کبود شدن، نفس کشیدن به‌ صورت تند، درد در ناحیه سینه و کشیدن دنده‌ها به داخل در تنفس، کم شدن آب بدن نوزاد به‌ طوری‌ که نوزاد بیشتر از هشت ساعت ادرار نداشته باشد، تمایل نداشتن نوزاد به خوردن شیر باشد. در صورت بروز همه و یا مواردی از این علائم باید به پزشک مراجعه شود تا متخصص علائم آنفولانزا در نوزاد را بررسی کرده و او را تحت درمان قرار دهد.

درمان فوری و سریع آنفولانزا در خانه ، درمان خانگی در کمترین زمان _ عدم ابتلای مجدد به آنفولانزای جدید

درمان آنفولانزا

درمان دارویی آنفولانزا متناسب با سن بیمار ، شرایط جسمی مانند وضعیت خاص در زنان باردار ، تداخل دارویی در سالمندان و.. انتخاب می شود. همچنین شدت بیماری آنفولانزا در کودکان و بزرگسالان بر طول درمان و اقدامات پزشک موثر است. قبل از مصرف هرگونه دارو برای درمان گیاهی یا شیمیایی آنفولانزا انجام اقدامات عمومی زیر می تواند موثر باشد از جمله:

  • استراحت و خواب کافی داشته باشید.
  • خود را گرم نگه دارید.
  • آب و مایعات بدن را تامین کنید. بدین منظور غذاهای آبکی و آبمیوه های طبیعی  مصرف کنید.
  • جهت کاهش دمای بدن و درد از پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید.
  • به پزشک مراجعه کنید که می تواند شامل گزینه های در خانه مانند: متخصص عفونی در منزل نیز باشد.
  • درصورت مصرف ایبوفروفن یا پاراستامول از داروهای مختص آنفولانزا استفاده کنید.
  • توصیه های پزشک را گام به گام دنبال کنید.
  • سعی کنید، رنگ ادرار شما زرد روشن یا شفاف باشد.

تفاوت آنفولانزا با کرونا

تفاوت آنفولانزا با کرونا در میزان درگیری ریه ها و گستردگی انتشار بیماری در اعضای مختلف بدن است. برای مثال یکی از تفاوت هایی که بین آنفولانزا با کرونا وجود دارد ریزش مو در کرونا می باشد. درحالیکه آنفولانزا تاثیر چندانی بر میزان ریزش مو انسان ندارد یا آب آوردن ریه ها در آنفولانزا به ندرت دیده شده است. اگر به هر کدام از این بیماری ها ( آنفولانزا یا کرونا ) مبتلا شده باشید.

مهم ترین موضوع در درمان بیماری شما، طرز برخورد بدن شما با عامل بیماری است. بهترین روش برخورد، حفظ امید و روحیه در مواجه با بیماری برای بالا بردن توان مبازه بدن با عامل میکروبی است. است. سپس به تقویت بدن، به ویژه ریه های خود با تغییر شرایط محیطی و تغذیه ای بپردازید .

عوامل بیماری آنفولانزا را از زندگی خود حذف کنید ، علائم در بزرگسالان ، تفاوت آنفولانزا با کرونا

آب آوردن ریه

جهت جلوگیری از آب آوردن ریه، باید طبق 11 دستورالعمل زیر، ریه را تقویت کرد:

1 . استعمال دخانیات را متوقف کنید.

دود سیگار و تنباکو در بیماری کرونا یا آنفولانزا، با ایجاد التهاب و مسدود سازی مسیر هوایی، تنفس را برای شما سخت می کند. دخانیات عامل اصلی بیماری های ریه از قبیل: سرطان، بیماری مزمن انسدادی ریه و… محسوب می شوند که در طول زمان، دود آن ها آرام آرام بافت ریه را از بین می برند. یا واکنش های مثل سرفه مداوم را به بدن تحمیل می کنند. در محیطی عاری از سیگار نفس بکشید.

 

2 . ورزش کنید.

ورزش کردن علاوه بر تاثیر مثبت بر قلب، ریه ها را نیز تقویت می کند. اگر به بیماری های ریوی مثل کرونا یا آنفولانزا مبتلا شده اید با پزشک خود درباره روش های ورزشی سبک مشورت کنید. ورزش کردن علائم برخی از بیماری های ریوی را کاهش می دهد. در هفته پنج بار به مدت 30 دقیقه فعالیت بدنی مثل پیاده روی، بازی تنیس یا دویدن را تجربه کنید.

 

3 . فرش های خود را پاکیزه نگه دارید.

فرش های منزل خود را جهت زدودن کپک، مدفوع سوسک، موی حیوانات،  کنه های گرد وغبار، گرد و خاک؛ سه بار در هفته جارو برقی بکشید. اگر امکان کشیدن جاروبرقی وجود ندارد استفاده از کف پوش های چوبی یا سرامیکی به دلیل راحتی در پاک کردن توصیه می شود. هرساله فرش ها رابشویید.حد الامکان از فرش های دست بافت ساخته شده با مواد ارگانیک استفاده کنید.

 

4 . رادون را از محیط اطراف خود حذف کنید.

گاز رادون بی رنگ، بی بو و غیر قابل لمس است. این گاز، یک رادیواکتیو محسوب می شود که موجب سرطان ریه خواهد شد و از طریق شکاف ها و درز های دیوار وارد خانه شما می شود و یا امکان دارد از طریق دستگاه پرینتر در هوا منتشر شود. استفاده از کیت تست ساده برای تشخیص رادون در منزل شما کافی است تا از آنفولانزا نیز پیشگیری شود.

 

5 . لوازم خانگی خود را چک کنید.

هنگام سوختن نفت، گاز، چوب، زغال سنگ یا نفت سفید در درون بخاری یا اجاق ها یک ماده ملتهب کننده بافت ریه به نام اکسید نیتروژن در هوا منتشر می شود. این گاز موجب التهاب ریه، سرفه، خس خس، آسم خواهد شد. از اینکه وسایل گرم کننده درست نصب شده اند؛ مطمئن شوید. در نگهداری وتعمیر آن ها کوشا باشید. این عمل از جمله اقدامات کمک کننده در فصل سرما جهت جلوگیری از وخامت حال در آنفولانزا یا کرونا محسوب می شود.

 

6 . سوسک ها را از خانه خود حذف کنید.

وجود مدفوع سوسک یا اعضای بدن آن موجب مشکلات ریوی مثل آسم می شود. از وسایل کنترل آفات استفاده کنید تا در هنگام آنفولانزا و یا کرونا با مشکل رو به رو نشوید.

 

7 . از رطوبت ساز استفاده کنید.

رطوبت ساز باعث راحتی تنفس در شما خواهد شد. در صورت تعویض نکردن فیلتر اثر معکوس خواهد داشت زیرا با وارد کردن یک قارچ معلق در هوا، وضعیت ریه های شما را در هنگام آنفولانزا یا کرونا ملتهب و عفونی می کند.

 

استفاده از رطوبت ساز برای درمان آب آوردن ریه در بیماری کرونا و آنفولانزا

8 . دست های خود را بشویید.

میکروارگانیسم ها از طریق پوست، غذا، تنفس وارد بدن انسان می شوند اگر بهداشت شخصی مبنی بر شستشوی دست ها یا خوردن غذای حلال با پخت کامل را رعایت کنید، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی از جمله آنفولانزا کاهش می یابد. در هنگام ابتلا به آنفولانزا از حضور در اجتماعات پرهیز کنید.

 

9 . آب بنوشید.

خوردن آب در طول بیماری آنفولانزا یا کرونا موجب حفظ لایه مخاطی نازک درون ریه می شود. در هنگام بیماری آنفولانزا هیدراته ماندن درون ریه از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

10 . در خانه بمانید.

با توجه به وجود آلاینده های محیطی به خصوص در زمستان و وارونگی دما از تردد های غیر ضرور در سطح شهر پرهیز کنید. این عوامل موجب تشدید آنفولانزا یا کرونا خواهند شد. داروهای تزریقی خود را با استفاده از خدمات تزریق در منزل کرج یا تهران دریافت کنید بدون اینکه نیاز باشد از خانه خود خارج شوید.

 

11 . به تنفس خود دقت کنید.

در هنگام تنفس سعی کنید تمرینات تنفسی مانند دم و بازدم عمیق انجام دهید. خنده را در زندگی خود وارد کنید زیرا هنگام خنده عضلات شکم منقبض و منبسط شده و به ریه های شما کمک می کنند. از مشاوران یا کارشناسان در زمینه توانبخشی ریوی کمک بگیرید.

 

توانبخشی ریه _ متخصص ریه در منزل _ درمان خانگی آنفولانزا

 

نتیجه‌گیری

بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا رعایت بهداشت فردی، شستشوی مرتب دست‌ها و دوری از افراد مبتلا به ویروس است. در صورت عدم اطمینان از تمیزی دست‌ها از دست زدن به چشم‌ها بینی و دهان خود به‌شدت اجتناب کنید. برای تقویت بدن خود می توانید انواع داروهای تقویتی_تزریقی را تحت عنوان تزریقات در منزل دریافت کنید.